• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisi mantıklı ?

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
820
267
103
34
merhaba arkadaşlar şöyle bir çıkmazdayız şimdi biz yaklaşık 9 senedir eşimin babasının evinde oturuyoruz kira filan istemedi artık başka eve geçelim dedik bu bayram konuştuk kayınpeder razı gelmedi eşimin iki kız kardeşi var onların da hakkı var vermem dedi ve sağolsun eşim de 9 senedir bu konuyu hiç konuşmadı ben hep sordum '' bak hayatım babanla konuş ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım ileride sorun yaşamayalım'' dedim dedim ama gelin görün böyle bir durum oldu şimdi eşim de bana karşı mahcup oldu biz tapu üstüne kalsın başka eve geçelim dedik adam onu da kabul etmedi o an cidden çok sinirlendim ama maalesef yüz yüze bakılıyor köprüleri yıkamıyoruz lakin ailesine güvenim sarsıldı bu 9 senede ne onlar bu konuyu açtı ne eşim açtı şimdi pek birikimimiz yok bir eve geçsek dünyanın kredisi şuan oturduğumuz dairede mahallede pek iyi değil artık kendi evimize geçsek desek dünyanın kredisi çok mu geç kaldık bilemiyorum burda oturmaya devam edip yatırım amaçlı bir daire alıp orayı kira verip oranın kirası ile de borcu ödesek desek o da ne kadar mantıklı ama eninde sonunda babasından da kalsa aile içinde bölüşüleceği için maalesef her durumda ev sorunumuz olacak ve şöyle de bir durum var bizim çocuğumuz yok nasipse bir iki seneye kadar tüp bebek yaptıralım diyorum eğer ev alırsak çok borca girersek bu sefer tüp bebek kalır mı diyorum çünkü o da maliyetli ne yapacağız bilemiyorum beklesek 3,5 yıl daha otursak eninde sonunda yine ev sıkıntımız olacak off inanın çok çıkmazdayım sizlerin fikirleri nelerdir?

hic anlamadim
siz baska eve geçmek istemissiniz adam izin vermemis, "iki kizimin da hakki var" demis.
e sizin baska eve cikmanizda kizlarin evinin ne alakasi var ki? tam tersi çıkmanız adamin isine gelirdi diger kizlari acisindan
ailesine güvenim sarsıldı bu 9 senede ne onlar bu konuyu açtı ne eşim açtı şimdi pek birikimimiz yok bir eve geçsek dünyanın kredisi şuan oturduğumuz dairede mahallede pek iyi değil artık kendi evimize geçsek desek dünyanın kredisi
e zaten siz kendi evimize cikalim dediniz simdi de nasil eve cikacagiz diyorsunuz.
valla anlamasi cok zor
ayrica 9 senedir bedava yaşadığınız bir evde kira oder gibi her ay kenara birkac altin atsaniz birkac sene once coktaaan cikardiniz. eskiden evler bu kadar fahis fiyatli degildi. onca zaman yapamadiniz da simdi mi akliniz başınıza geldi?

Ne istediğiniz tam anlaşılmamakla birlikte kayınpederiniz haklı. Sizin kızmaya da hakkınız yok. Ev kayınpederin, tabii ki kızlarının da hakkı var. Neden onların hakkını size versin ki? O kızlardan birinin yerine kendinizi koyun, kardeşinizin eşi hakkında ne düşünürsünüz, ne hissederdiniz? 9 senelik evlilikte birikim yok diyorsunuz, kira da vermiyorsunuz. Kirayı bir kenara ayırsanız, krediye girseniz evinizin kredisinin bitmesine birkaç sene kalmış olurdu. Yatırım yapmayı mı bilmiyorsunuz acaba? Yoksa hazıra mı alıştınız?

Başka kardesler de varken, babanın evini satıp kendinize ev mi almak istiyorsunuz?
Durum buysa kayınpeder sonuna kadar haklı.
Sizin farklı bir cevap alabileceğiniz sanmanız enteresan asıl. 9 yılda birikim yapsaydınız, şimdi nasıl kiraya çıkalım, ev alalım, krediye girelim diye düşünmediniz. Bu kayınpederin sorunu da değil. Evini beğenmiyorsanız başınızın çaresine bakacaksınız.

hic anlamadim
siz baska eve geçmek istemissiniz adam izin vermemis, "iki kizimin da hakki var" demis.
e sizin baska eve cikmanizda kizlarin evinin ne alakasi var ki? tam tersi çıkmanız adamin isine gelirdi diger kizlari acisindan

e zaten siz kendi evimize cikalim dediniz simdi de nasil eve cikacagiz diyorsunuz.
valla anlamasi cok zor
ayrica 9 senedir bedava yaşadığınız bir evde kira oder gibi her ay kenara birkac altin atsaniz birkac sene once coktaaan cikardiniz. eskiden evler bu kadar fahis fiyatli degildi. onca zaman yapamadiniz da simdi mi akliniz başınıza geldi?
Evi beğenmiyorlar evi satıp başka ev almak istiyor

Konuyu anlamadım. Kayınpederin evini satıp, o parayla kendinize başka bir ev mi almak istiyorsunuz? 9 senedir kira ödememişsiniz, elbette adam haklı. Çocuklarının hepsinin hakkı var evde.

Öte yandan neden hiç para ödemediğiniz bir evden çıkmak istiyorsunuz? Onu merak ettim. Bunca zaman birikim yapmamış olmak da sizin basiretsizliğiniz olmuş.

Özelde tüp bebek yapacaksanız minimum 350 bin tl gözden çıkarın. Tabii ki her adım tek sefer olacaksa ancak bu miktar olur. Atıyorum ilk seferinde tutmazsa, ikinci sefer için yine bir ücret ödüyorsunuz. Ya da ilk seferde yeteri kadar yumurta toplanmazsa ikinci sefer için yine ilaç ve toplama masrafı oluyor vs. Minimum 500 bin tl paranız yoksa kenarda, tüp bebeği devlette yapmayı düşünün. Devlette de tüp bebek biraz zor.

'' bak hayatım babanla konuş ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım ileride sorun yaşamayalım''
Çok iyi niyetli bir yaklaşım değil bu. Bilmezden gelir gibi ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım demek yerine birikiminizi yapsaydınız karı koca. Eşinin sana karşı değil kardeşlerine karşı mahcup olması gerekir onlara da böyle bir fırsat verildi mi? Herkes nasıl geçiniyorsa siz de öyle geçinirsiniz kirada

Çok iyi niyetli bir yaklaşım değil bu. Bilmezden gelir gibi ev sorunumuz varsa başımızın çaresine bakalım demek yerine birikiminizi yapsaydınız karı koca. Eşinin sana karşı değil kardeşlerine karşı mahcup olması gerekir onlara da böyle bir fırsat verildi mi? Herkes nasıl geçiniyorsa siz de öyle geçinirsiniz kirada
İşte baba tapuyu versin diyor 9 senede tüp bevek bile yapamamışlar bazı insanlar fesat işte

Dokuz senedir zaten kira vermeden oturuyormuşsunuz. Bir de kardeşlerin hakkı olan evi satıp yeni ev almak istiyorsunuz. Buna izin vermediği için de kayınpederinize kızıyorsunuz. Yüzlerine deseniz muhtemelen çok sert ama haklı bir cevap alırdınız.

Yapacak bir şey yok. Herkes nasıl yapıyorsa öyle - kredi ile- ev sahibi olmaya çalışacaksınız ya da illa o evden çıkmak istiyorsanız kirada oturacaksınız. Çıkarsanız insanlar en azından evlerini kiraya verir. Ne de olsa size sundukları bu imkanın kıymeti bilinmiyor.

Back
X