Hangisi?

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
53
Merhaba arkadaşlar bi teknoloji mağazasından görüşmeye çağrıldım şef kasa pozisyonu icin 2 yıldır çalışmıyordum. 6 yasında bi kızım var

Bu magaza avm icinde ve evimize 15 km ötede ulaşımı sıkıntılı ve bizim aracımız yok. 12 saat mesaisi var 33 yaşındayım maaş asgari ücret.

Eşim araba alayım getirir götürürüm diyor.

Ama içime sinmeyen şeyler var, korkuyorum, astım hastasıyım virüs bulaşırsa naparim🙄
Bir de araba alacağız diyelim iş kötü gitti 6 aya çıktım eşim derse bak sana güvenip araba aldık sonuç?

➡️Bi yandan küçük bi takı tezgahı açıp satma fikrim vardı onu mu denesem, yoksa bu asgari ücretli iş mi bilemedim?
(Yazlık yerde oturuyoruz)

Yardım Eder misiniz fikir olarak ?

Not: Maddi durumumuz ne iyi ne kötü ev kira

Aracı sizin maaşa güvenerekmi alacak eşiniz? Eger oyleyse bence biraz riskli bu durum. Cünkü işi begenmeyip 2 gün sonra çıkarsanız ödemede sıkıntılar çekebilirsiniz.
Şuan çalısma mecburiyetiniz yoksa bence biraz daha bekleyin.

Aracı sizin maaşa güvenerekmi alacak eşiniz? Eger oyleyse bence biraz riskli bu durum. Cünkü işi begenmeyip 2 gün sonra çıkarsanız ödemede sıkıntılar çekebilirsiniz.
Şuan çalısma mecburiyetiniz yoksa bence biraz daha
Biraz birikmisimiz var ama yine de bana güvenerek alacak tabi ki de kendi arabayı kapıda tutabilse şimdi de alır ama çeviremez bakımı,yakıtı vergisi,sigortası mümkün değil.

Asgari ucretli iş icin, ustelik size guvenerek araba almak gereksiz ve riskli. Zaten maasinizin bi kismi da benzine, arabanin masraflarina gider, arabaya calisirsiniz.
Asiriii İhtiyac yoksa bu pandemide ben işe girmezdim.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama sanki çalışmak istemiyormusum tembelmisim gibi bi izlenim oluyor bu seferde

Merhaba arkadaşlar bi teknoloji mağazasından görüşmeye çağrıldım şef kasa pozisyonu icin 2 yıldır çalışmıyordum. 6 yasında bi kızım var

Bu magaza avm icinde ve evimize 15 km ötede ulaşımı sıkıntılı ve bizim aracımız yok. 12 saat mesaisi var 33 yaşındayım maaş asgari ücret.

Eşim araba alayım getirir götürürüm diyor.

Ama içime sinmeyen şeyler var, korkuyorum, astım hastasıyım virüs bulaşırsa naparim🙄
Bir de araba alacağız diyelim iş kötü gitti 6 aya çıktım eşim derse bak sana güvenip araba aldık sonuç?

➡️Bi yandan küçük bi takı tezgahı açıp satma fikrim vardı onu mu denesem, yoksa bu asgari ücretli iş mi bilemedim?
(Yazlık yerde oturuyoruz)

Yardım Eder misiniz fikir olarak ?

Not: Maddi durumumuz ne iyi ne kötü ev kira
İşe başlama tek kuru ekmek ye sağlığın yerinde olsun astım hastasiymisin iki kere dikkat etmen lazim

Bende sizin gibi düşünüyorum ama sanki çalışmak istemiyormusum tembelmisim gibi bi izlenim oluyor bu seferde

Ben calismak istemeyen bir tembelim ama yorumum bundan ve kendimden bagimsiz gercekten. 😂
Boyle dusunmesinden cekindiginiz kimler??? Eşiniz mi?
Tembellikle alakasi yok bence mantikli bakinca boyle gorunuyor yani. 🙄

Günde 12 saat kasiyer olarak çalışıp asgari ücret alacağınız iş için değmez bu riskleri almaya bence.
Yazlık bir beldede yaşıyormuşsunuz, yok mu otel vs gibi bir işletme yakınınızda?

Bi nevi öyle evet😒 zaten çalışma saatleri çook uzun ben muhtemelen arabaya aksam sabah 10 dakika git gel de binerim o kadar

araba sahibi olmak için çalışılabilir ama sizin şartlarınız için uygun bir zaman değil bana göre.
çocuk var, astımınız var çalışma saatleri uzun ve avm içi.
pandemi olmasa neyse de artık çok çabuk bulaşan virüs gerçeği varken mantıksız bir eylem.

Esiniz ne iz yapiyor?
Asgari ucretli olmak kotu degildir, sonucta asgari ucret buyuktur sifirdan diye bir gercek var. Eger ki baska bir ise girme imkaniniz yoksa bir an once calismaya baslayin.

Cocugunuza kim bakacak?

12 saat mesai ve asgari ücret😡 resmen sömürü düzeni!! sendikalar da patronlardan yemeye devam...
bi kısa isyan edeyim dedim.

Sürekli olarak insan sirkülasyonun olduğu bir iş, kronik rahatsizligi olanlar için artı risk teşkil ediyor. Kar zarar ilişkisine bakınca size tek kârı ödenecek olan sigortanız gibi duruyor malesef.
Uzun süredir çalışmıyorsanız eğer birden 12 saat mesai ve uzak yol nasıl etkiler sizi, devam edebilir misiniz bu da bir sorun. Borca girince artı stresi de eklenecek, çocuk küçük, vs.
Çok ihtiyacınız yoksa erteleyin derim yoksa yol güvenliyse bi mobilet tipi araç edinip kendiniz gidip gelin.
Işe girmek istiyorsanız aynı güzergahta çalışanlar varsa birlikte gidip gelme planı da uygulanabilir. Araba almak her türlü seçenek için uygun değil bence.
Sizin cevrenizde o avm de çalışanlar var mı? Nasıl gidip geliyor? Normal bir dolmuş ücretiyle belki birlikte seyahat edilir. Çözümler bunlar olmalı ama kesinlikle yeni bir iş ve asgari ücrete güvenip araba almak değil.

12 saat mesai ve asgari ücret😡 resmen sömürü düzeni!! sendikalar da patronlardan yemeye devam...
bi kısa isyan edeyim dedim.

Sürekli olarak insan sirkülasyonun olduğu bir iş, kronik rahatsizligi olanlar için artı risk teşkil ediyor. Kar zarar ilişkisine bakınca size tek kârı ödenecek olan sigortanız gibi duruyor malesef.
Uzun süredir çalışmıyorsanız eğer birden 12 saat mesai ve uzak yol nasıl etkiler sizi, devam edebilir misiniz bu da bir sorun. Borca girince artı stresi de eklenecek, çocuk küçük, vs.
Çok ihtiyacınız yoksa erteleyin derim yoksa yol güvenliyse bi mobilet tipi araç edinip kendiniz gidip gelin.
Işe girmek istiyorsanız aynı güzergahta çalışanlar varsa birlikte gidip gelme planı da uygulanabilir. Araba almak her türlü seçenek için uygun değil bence.
Sizin cevrenizde o avm de çalışanlar var mı? Nasıl gidip geliyor? Normal bir dolmuş ücretiyle belki birlikte seyahat edilir. Çözümler bunlar olmalı ama kesinlikle yeni bir iş ve asgari ücrete güvenip araba almak değil.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
ama ne güzel yazmışsınız 🌸💗
Araba olmadan mümkün değil avm ler geç kapanıyor o saatte araç yok akşam 19.00 sonra ilçe ye oradan minibüs otobüs vs yok.
Motor kullanıyorum ama bu şehirler arası bir yol izmir çanakkale yolu korkarım tehlikeli olabilir
Araba olmadan o işte çalışamam.
Mantıklı gelmiyor banada bu şartlar ama iş imkanlarida kısıtlı kararsız kalıyorum

Esiniz ne iz yapiyor?
Asgari ucretli olmak kotu degildir, sonucta asgari ucret buyuktur sifirdan diye bir gercek var. Eger ki baska bir ise girme imkaniniz yoksa bir an once calismaya baslayin.

Cocugunuza kim bakacak?
Eşim belediyede çalışıyor 5 bin civarı alıyor ama o hep maddi olarak benden beklenti icinde olan biridir hep ister çalışayım para gelsin

Back
X