Hangisi ?

incenarinnazenin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
45
41
88
35
Bursa
Merhaba hanımlar;
Sözlümle düğün-nikah mevzularını konuşurken düğün için salon tutulmayıp salona verilecek parayla yurt dışına balayına mı gitsek acaba diye düşündük. Yani sadece nikahtan, her şey olacak, akşam da arkadaşlarla ufak bir eğlence düzenleriz, ardından yurt dışına çıkarız dedik.
Sizce nasıl olur? Pişman olur muyum düğün yapmadığım için

Benim kendi fikrimce; herşey olsun mantığı ile hareket etmek lazım bana göre. yani yurt dışı balayı uçağıdır konaklamasıdır nerden bakarsan 10,000-12,000 tl'yi bulur. benim balayı masrafım antalya belek'te 5 yıldızlı herşey dahil konseptle 2000 tuttu. 10,000 tatile vereceğime 8000 ile düğün yapar tatilimi 2000 e hallederdim. düğünün önemli olduğunu düşünüyorum bir kız için. tabi bu benim fikrim. şimdiden mutluluklar

Teşekkür ederim :) Biz de şu an ikilemdeyiz zaten ama güneye her yaz gidebiliriz, farklılık olsun istiyoruz. Yani 4 saatlik eğlence yerine 3-5 günlük veya 1 haftalık Balkan turu daha cazip geliyor :)

Teşekkür ederim :) Biz de şu an ikilemdeyiz zaten ama güneye her yaz gidebiliriz, farklılık olsun istiyoruz. Yani 4 saatlik eğlence yerine 3-5 günlük veya 1 haftalık Balkan turu daha cazip geliyor :)
bence o dediğin ülkelerede başka zaman gidebilirsin biraz para biriktirir gene eşinle çıkarsın yurt dışına ama geriye dönüp hadi düğün yapalım diyemezsin yurt dışı tatili istediğin zaman istediğin yaşta yapabileceğin bişey düğünse 1 kere olan bişey benimde haziran ayında düğünüm var senin yerinde olsam kesinlikle düğün yapmayı tercih ederdim

kesinlikle düğün. insanın hayatında bir kez oluyor 4 saatlik değilde isterse 4 dakikalık eğlence olsun değer.

ayrıca 1 haftalık balkan turları çok aman aman pahalı değiller. her zaman gidebilirsiniz. düğün yapmayacaksanız bari uzak doğu yada maldivler gibi pahalı bir tatil uğruna vazgeçin.

Teşekkür ederim yorumlarınız için :) Önümüzde uzun bir süreç var daha, o zamanki duruma bakarak en sağlıklı kararı vermeye çalışacağız :)

Ben düğün yaptığıma çok pişman oldum. İlk başta ailelerimız için düğün yapalım demiştik ama düğün sonrası kendi ailemiz bile keşke nikah olsaydı demeye başladı. Zaten güzel bir kına gecesi yapmıştım herkese yetti düğün de resmen zulm oldu bitsin diye saate baktım hep. Açık alanda gayet sık ve güzeldi aslında ama gereksizdi 12 bn çöpe gitti. Başka bir arkadaşımız nikah yapıp akşam 30-40 kişilik yemeli eğlence yaptı o çok daha samimi ve güzeldi inan. Bizim dugunumz 8 de başladı nikah vs oldu saat 8.30 yok pasta kes ilk dans fln oldu 9. Takı töreni bittiğinde saat 10 u geçmişti. Hani düğün nerde?

Evet benim de aklımdan öyle şeyler geçti. Büyük nişan ve kına gecesi zaten olacak. Nikahta yine gelinliğimi giyeceğim, her şey aynı şekilde olacak, sadece salon tutulmayacak. Küçük bir yerde arkadaşlar arasında da istediğimiz gibi eğleniriz kendimizi kasmadan diye geçiyor kafamdan.

Valla en guzeli.biz yemekli yapıcaktik bir de son hafta vazgectik düğüne katılım bekledigimizden dusuk oldu yemek de versek elde avucta takı kalmıcakmis hepsini birakip cikicakmisiz dugun mekanina:) benim insanım 120 kişilik yemekli oldu kina geçme de organizasyon çağırdım. Ben dahil herkes doydu zaten oynamaya. Artık çoğu insan düğüne gelip takısinı takip çıkıyo. Geriye kalanlar yakın akraba ve arkadas oluyo.

Sefanız olsun :) Evet 12bin diyorsunuz üzüldüm. Şu anki şartlarda gerçekten hatrı sayılır bir para çöpe gitmiş Keşke herkesin durumu hepsini yapmaya yetse de gelinlerimizin de içinde bir şey kalmasa ama kısmet, oluyor böyle şeyler :) Bazen de ritülelleri bozmak lazım gibi geliyor bana:)

illaki yemekli olmak zorunda değil daha ekonomik yapılabilir. düğün salonumu 3700 de tuttum. kuaför pasta içinde. ayrıca yemekli düğünlerden hoşlanmıyorum. insanlar yemek yemekten kalkıp oynamıyor. tüm salon tavuk kokuyor. insanın içinde kalmamalı bence. çok pahalıya kaçmadan hem düğün hem balayı yapılabilir.

Yaparsam da yemekli yapmam zaten, haklısınız hem çok uğraştırıcı oluyor yemekli düğünler :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…