Hangisini seçerdiniz ?

Nisan-34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
304
127
53
33
Anksiyete hastasısınız yıllardır ilaclı tedavi görüyorsunuz evlendiniz cocuk düşündünüz ama ilac olmadan da anksiyete ataklarınız tekrarlıyor, pskiyatriniz uzun bir süre ilaca ara vermeyelim diyor.. yaşınız 30 2 yıllık evlisiniz... doktor doktor geziyorsunuz ve doktorlar ilk 3 ay kullanmayalım,zor da kalırsak kullanırız, risk binde 1 gibi ihtimallerle sürekli size geliyor..
Siz ise cocuk istemenin ama bi yandan da hastalıgın esaretinde pencelesmenin ikilemi icerisinde cebelleşiyorsunuz...
Ne yapardınız ?
Anne olmak mı ? Hayır olmaz mı ?

Annelik için çok geç değil yaşınız önce sizin sonra bebeğinizin sağlığı için bir iki yıl daha iyileşmeye bakın bence

Annelik için çok geç değil yaşınız önce sizin sonra bebeğinizin sağlığı için bir iki yıl daha iyileşmeye bakın bence
Anksiyete maalesef bitebilen bir hastalık değil... Ne zaman neyin tetikleyeceği belli olmuyor.. yani iyileşmenin süreci yok...

Ben hiç hamilelik geçirmedim ama buradaki ve çevremdeki hamile kadınların ne kadar hassas, alıngan,stresli olduğunu,stresle daha zor başa çıktıklarını gözlemledim o yüzden normalde o 1000de 1 olan ihtimal gebelik hormonlarıyla artarsa diye düşündüm.
Kullandığınız ilaçlar çok ağır ilaçlar mı bazı anksiyete hastaları ilaçla birlikte gebelikleri devam ettirebiliyorlar tabi dozu düşük bir ilaç bahsettiğim.
Siz yoğun bir atak döneminden bahsediyorsanız riske atmayın.

Ben hiç hamilelik geçirmedim ama buradaki ve çevremdeki hamile kadınların ne kadar hassas, alıngan,stresli olduğunu,stresle daha zor başa çıktıklarını gözlemledim o yüzden normalde o 1000de 1 olan ihtimal gebelik hormonlarıyla artarsa diye düşündüm.
Kullandığınız ilaçlar çok ağır ilaçlar mı bazı anksiyete hastaları ilaçla birlikte gebelikleri devam ettirebiliyorlar tabi dozu düşük bir ilaç bahsettiğim.
Siz yoğun bir atak döneminden bahsediyorsanız riske atmayın.
Düşük dozda kullanıyorum yogun ve sürekli ataklar yaşamıyorum ama tabi ilacı bıraktıgımda artarak nüksedebilir bunun bir garantisi yok :(

İnanın sizin adınıza çok üzüldüm. 😔 Kendimde içinde olmak üzere Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah.

Tms tedavisini araştırmanızı tavsiye ederim. Hamilelerde uygulanabiliyor ve yan etkisi yok. Bende bu tedaviye başlamayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak

Gerçekten çok üzüldüm özel doktora gittiniz mi? Dünya üzerinde anksiyete yaşanan milyonlarca kadın var. Hepsinin çocuğu olmuyor mu? İlacı bırakınca max 1 hafta iyi olursunuz sonrasında ataklar başlar. Elbette bir yolu vardır. O yolu umarım bulabilirsin

Gerçekten çok üzüldüm özel doktora gittiniz mi? Dünya üzerinde anksiyete yaşanan milyonlarca kadın var. Hepsinin çocuğu olmuyor mu? İlacı bırakınca max 1 hafta iyi olursunuz sonrasında ataklar başlar. Elbette bir yolu vardır. O yolu umarım bulabilirsin
Çok teşekkür ederim, gitmediğimiz doktor kalmadı profesöre kadar risk bulunmaz diyen oldu binde 1 olur diyen de... o zaman da insan o binde 1 ya ben olursam diyor :(

Back
X