Hangisini seçerdiniz

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.813
14.028
248
29
Arkadaşlar bir okula atandım. Mesleğim sınıf öğretmenliği. Okulda da müdür yardımcısı doğum iznine ayrılmış. Sen olur musun dediler. Normalde seve seve kabul ederdim. Zaten buradan önce yapıyordum. Şu an öğretmenliğe dönünce dersim 8de başlayıp 1 de bitevecek. İdareci olursam ise 12.30-18.00 ama okulu boşaltma sorumluluğu bende olduğu için muhtemelen 18.30 u bulur okul epey büyük okul. Yol yarım saat. Şimdi ailem aşırı baskıcı sürekli her tatilimde beni darlarlar gel de gel hepsinde burada ol diye. Sınır koyunca söylenmeler, eleştiriler , biz sana naptık vs… Çok arada kaldım. Sizce ne yapmalıyım ? Özellikle tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Velinin öğrenciyi almaması geç gelmesi vs.. çok bekletir mi

Yanlış anlamayın öğretmen değilim ama müdür yardimciligini seçmek bana çok mantıksız geliyor. Erken çıkmak yok, tatiller desen doğru dürüst tatil yok. Niye insan müdür yardımcısı olur ki . Ek ders yazmak için deseniz bence değmez . Mis gbi ogretmenlik varken saati belli tatili belli...hiç bulaşmayın bence

Yazın bahaneniz olsun istiyorsanız eksilerini görmezden geleceksiniz mecbur,yoksa idarecilik akıl işi değil 1’de çıkmak tabiki daha güzel. Ama yazın iki ay. Burnunuzdan geliyorsa ben olsam gözüme gelmezdi 5-6 da çıkmak. Kafam rahat olurdu hiç değilse

Sadece yazın değil tüm tatiller burnumdan geliyor
benim branşım çok zor. Müdür yardımcılığı yaparken önceden çok memnundum öğretmenlik yapabikecekken , 2 saat fazla çalışıp fazladan 60 km yol gidiyordum 4binde yol parası veriyordum ama çok kafam rahattı. Ama o zaman okuldan çıkınca 4 -4.30 da evdeydim

O müdüre bağlı değişir ya ben öyle mesai bitene kadar okulda bekleyen görmedim açıkçası. İlla idare ediyorlar birbirlerini. Onu hiç düşünme,tüm tatiller burnundan geliyorsa kabul et o zaman,düşünme bile

Baştan söylediler hocam okulu sen kapatacaksın kabul edersen diye

Bence ailenin yanındaki stres ile müdür yardımcısı olunca görevdeki stresi karsilastir. Bir de ailene her şeyi anlatıyor musun. Mesela ben seçtim demek yerine. Müdür görevlendirdi desen . Mesela sen burda yazmasan ben bilmezdim

Öğretmenlerde istek dışı görevlendirme verilmez kolay kolay. Hele benim durumumda ikisi de emekli öğrermen bir de

ogretmen ol ailene bir bahane bul sanki araştıracaklar mi? ya da simdi ogretmen ol ailene mayista mudur yardimcisi oldugunu ama hic istemediğini - ogretmen dogum iznine ciktigi icin seni zorla yaptiklarini soyle , soylen dur telefonda gez toz:)
evet istek dışı olmaz ama biri de yapacak yani bu görevi. emir demiri keser.
benim kuzenim de hic istemeden evinin yanindaki okuldan uzak okula gorevlendirildi mesela. hersey ailenin zamanindaki gibi degil ki
yazin son birkac haftasi bitti şükür der ailenin yanina gidersin.
sirf ailen baskıcı diye bu amelelik cekilir mi?

Valla yengenç bizimkiler garip. Her şeyş araştırmaya 20 defa sormaya çok meyilliler. Yani tatillerde gitmiyorum veya yarı yarıya gideyim siyorum ama gönül koyuyorlar yanlarına gittiğimde ise zehir ediyorlar. Bende arada kalıp üzülüyorum

Bende arada kalıp üzülüyorum
Babanemin mottosu "Ben üzüleceğime, sen üzül." idi. Bu kafayla 90 yaşındayken pazara gidiyor, evinde tamir işi olursa kendi usta bulup yaptırıyordu, hangi ilacı ne zaman içer, ne kadar kaldı hepsini kendi bilirdi. 98 yaşında öldü, annesi 101, teyzesi 103 yaşında. Hepsinin ortak özelliği hiçbir şeyi kafalarına takmamaları ve bencillikleri

ailemi yakinen tanıyan muhabbetlerimize şahit olan kardeşimin eşine anlattım durumumu. Kız dedi ki onlar sana her türlü kızacak, azarlayacak bir şey bulacak. Artık alışnaları lazım onlara göre şekillenme dedi onun dediği de mantıklı geldi.

Sakın bulaşma

Hocam öncelikle merhaba, ben de öğretmenim. Öncelikle kararınızı kendinize göre verin ailenize göre değil. Bunu yapmaya başladıkça alışırlar öteki türlü alışmıyolar ve üzülen siz oluyosunuz sadece. Bu yaşıma kadar bunu yapmadığıma çok pişmanım ben mesela siz de ilerleyen zamanlarda pişman olmayın. Ders işlemeyi sevmiyorsanız ve geç çıkmak problem olmayacaksa sadece evrak işiyle uğraşırım diyorsanız kabul edin ama yok geç çıkamam saat 1 de çıkayım diyorsanız ve ders işlemeyi seven biriyseniz kabul etmeyin.

İKk soru hakkında bilgim yok. Ama aile kısmında siz net olun zamanla alısacaklar. Onlar söylenmesin diye kendi hayatinizdan taviz vermeyin. Onlar da ne istediğini bilmiyor zaten.

Ben tercihi gönlüme göre yapar, tatilde vs de artık karışmalarını istemediğimi söylerdim, Baskıcı ailelerin huyu budur boyun eğen çocuklarından hep daha fazlasını beklerler ama sınırlarını koruyan çocuklarıyla fazla yüz göz olmaya korkarlar bir süre tavır yapsalarda onun kararlarına karışamıcaklarını hazmederler. O yüzden özgür olmak için evlenmeyi beklemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…