• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hani nerede haydi kızlar okula????Bu mu?

ebrusu_22

hayat çok acımasız.....
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
225
21
643
50
neden bu hayatta hiç yüzüm gülmedi anlamıyorum.bu para konuları benim dengemi alt üst etti.bede doğarken neden bir zengin olarak doğmadım ki.benim neden bir arabam,bir evim,harcayacak param yok.çok şükür sağlığım olsun .buna şükür .içim ağrıyor sorunum sorun mu bilmem beni bunalıma soktu.uykularım kaçıyor.
okul kayıt parası altında bir başlık açmıştım okuyan olduysa bugün en sonunda dayanamayıp müdürün yanına çıktım okul müdürünün.veremeyeceğimi birde ona ddile getirdim ve bana kalkmış burası devlet okulu çocuğunuzu şart değil anaokuluna göndermeniz. bu parayı mecbur ödeyeceksiniz.yoksa alabilirsiniz okuldan dedi.
haydi kızlar okula deniliyor.aylık kızlara para veriliyor.nerde bu devlet nerede.ben kayıt parası yüzünden bunları duyuyorum.çocuğumu okutmaya çalışırken bu paranın ettiğine bakk.siz söyleyin .ben ne yapayım.kızımı alimm mi.senağlamasenağlama

milli eğitim müdürlüğüne şikayet et canım. devlet okulunda kayıt parası adı altında para almaları yasak ama alımaya çalışıyorlar malesef.

birdee müdürr olacakk
ee tabii parayıı indircekk cebinee tabüü
çokk görmüşümdürr bu tiplerii benn

devlet anaokulundan alıyorlarmış ama zoruma giden veremeyecek durumdayım dediğimde okul müdürünün çocuğunuzu anaokuluna göndermeniz şart değil deyipte bana kapıyı göstermesi. cesaretim olsa bir tv proğramına çıkıp bunları rezil edebilsem.kimse yok tanıdık bana destek olacak milli eğitimde.onlar şart koşmuşlar.

Merhaba,
çocuğunuzu okuldan almayın,herkes gibi evladını okula göndermek sizinde hakkınız,üstelik siz kalkıpta çocuğunuzu özel okula vermemişsiniz,devlet okuluna vermişsiniz,devlet okulunun müdürü size ya kayıt parasını öde ya da çocuğunu okuldan al diyemez,deme hakkı yok,artık eğitim yaşı düştü yani devlet yavrularımızın anaokuluna gitmesini destekliyor,kesinlikle bir dilekçe hazırlayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunun hatta sınıfınızda sizinle aynı dertten muzdarip veliler varsa onlarında imza vermesini isteyebilirsiniz.Aynı dilekçeyi İl Milli Eğitim'e de yollayabilirsiniz,hatta isterseniz internet üzerinden de şikayette bulunabiliyorsunuz,okula hemen Müfettiş yollanıyor ve inceleme başlatılıyor.

Unutmayın bağış adı altında alınan kayıt parasını vermek zorunda değilsiniz.

canim malesef anlamiyorlar. gecen senelerde bir okul muduru ile sohbet etme imkanim oldu. Bana ne yapalim devlet odenek vermiyor. bu okulun elektriginin suyunun odenmesi lazim. dogalgazinin gelmesi laizm. bunlar icin yeterli para vermiyor devlet. biz de okula yardim, bagis gibi para tedarik temeye calisiyoruz demisti. O da hakli ama yontem bu olmamali. Millet paralari cebe indirirken gene halktan cikiyor para.

Canim milli egitim mudurlugu vardir her ilde ilcede. Oraya basvur. Su okul, su okul muduru benden kayit parasi istiyor. Veremeyecegimi soyledim, okula yazdirma o zaman dedi dersin. Onlar geregini yapar.

En olmadi okullarin her zaman okul aile birligi icin gonullu calisacak insana ihtiyaci vardir. kimse bu konu ile ilgilenmek istemez. Herkes cok mesguldur. Calismayan anneler icin de cocugunun okulunun izlenmesi ve sosyallesme acisinan yararli olur. ayda bir falan toplanir. kararlar alinir. iste yardim yemegi mi duzenlenecek, kermes vs mi duznelenecek, imece usulu insanlar gorev dagilimi yapar.

Bence bunu da denemelisin. teklif et. Kizimi okula alin okul faaliyetlerine falan gonullu girerim de.

Merhaba,
internetten şikayet için oturduğun ili yaz ve Milli Eğitim Müdürlüğü yaz google'a Milli Eğitim Müdürlüğünün sayfası çıkacak,ona tıkla,sayfanın sol tarafında Anasayfa bürolarımız gibi yazılar var o yazıların en altında mail yazısını göreceksin ona tıkla ....Milli Eğitim Müdürlüğüne diye başlayan şikayet dilekçeni yaz,dilekçende okulun adını ve niye şikayet ettiğini yazıp en alta isim soyad bilgilerini gir ve gönder onlar bir süre sonra sana mail atacaklardır,birde yazılı dilekçe hazırla onu da ilçe milli eğitim müdürlüğüne götür işleme konulmasını istiyorum de.İlk mesajımda da yazdığım gibi başka velilerde şikayetçiyse onlarda senin yazacağın dilekçeye imza atsınlar,hiç çekinme sakın,birşey olmuyor,ben kızımın eğitim gördüğü okulun müdürünü hatta resim öğretmenini şikayet ettim,benim şikayet ettiğimi biliyorlardı,hiçbirşey demediler çünkü suçlu olduklarının farkındaydılar,öyleki Okul Müdürümüz hala bana saygılı davranır,hiç olumsuz yaklaşmaz.

Birde unutmadan arkadaşım okul öncesi eğitim yönetmeliğini okudum şimdi,sizden bu kayıt parası haricinde para istediler mi?
Ekonomik gücü az olan ailelerin çocuklarını kayıt parası ödemeleri konusunda zorlamaya hakları olmadığı yazıyor yönetmelikte

Alınacak Ücretin Tespiti

Madde 36- (Değişik birinci fıkra: 20.2.2006/26086 RG) Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve sağlık giderleri ile kurumun/ana sınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önünde bulundurulur. Tespit edilecek aylık ücretin tavanı hiçbir şekilde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini engelleyecek, velilerin ekonomik durumlarını zorlayacak şekilde yüksek tutulamaz.

Aylık aidatlar, velilerin istekleri dışında topluca tahsil edilemez. Belirlenen ücretin dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz.

birde eğer yürürlükten kalkmadıysa ekonomik gücü yetersiz ailelerin çocukları ücretsiz kabul edilir maddesi var.

Son düzenleme:
Merhaba canım, durumuna çok üzüldüm.
300 YTL kayıt parası hayatımda duymadım. Zaten kayıt parası diye bir olay yasak. Sadece okula katkı olsun diye aidat toplanır oda çok az bir miktardır. Kaldıkı aidat bile zorunlu değildir. Okul yönetimi bu parayı alabilmek için zorunlu gösterirler ama değildir.
Şunuda söylemek istiyorum. Ben, ablam, erkek kardeşim ilkokul, ortaokul ve lise boyunca hiç aidat vermedik. Babamda öğretmen benim. Memur maaşıyla zaten zor geçiniyorduk. O bu işleri daha iyi biliyordu. Okuldan beni sıkıştırdıklarında utanıyordum, karnenizi vermeyiz falan diyorlardı. Bende babama baskı yapıyordum ödeyelim diye. Zorunlu bir ödeme değil hiç birşey yapamazlar derdi. Gerçektende yapamadılar.
Yani demem şu canım. Milli Eğitimin sadece aidat almaya izni var ki o bile zorunlu değil. Kayıt parası diye birşey yok devlet okullarında yasak.
Milli Eğitimde tanıdığın olmasınada hiç ama hiç gerek yok. Sen bu sıkıntıyı çekeceğine kendin git Milli Eğitime anlat derdini kızınada yazık oda etkileniyordur.

neden bu hayatta hiç yüzüm gülmedi anlamıyorum.bu para konuları benim dengemi alt üst etti.bede doğarken neden bir zengin olarak doğmadım ki.benim neden bir arabam,bir evim,harcayacak param yok.çok şükür sağlığım olsun .buna şükür .içim ağrıyor sorunum sorun mu bilmem beni bunalıma soktu.uykularım kaçıyor.
okul kayıt parası altında bir başlık açmıştım okuyan olduysa bugün en sonunda dayanamayıp müdürün yanına çıktım okul müdürünün.veremeyeceğimi birde ona ddile getirdim ve bana kalkmış burası devlet okulu çocuğunuzu şart değil anaokuluna göndermeniz. bu parayı mecbur ödeyeceksiniz.yoksa alabilirsiniz okuldan dedi.
haydi kızlar okula deniliyor.aylık kızlara para veriliyor.nerde bu devlet nerede.ben kayıt parası yüzünden bunları duyuyorum.çocuğumu okutmaya çalışırken bu paranın ettiğine bakk.siz söyleyin .ben ne yapayım.kızımı alimm mi.senağlamasenağlama

canım, sana daha da önce anlattığım gibi devlet okullarının içinde açılan anasınıfları ücretli oluyor...bunun yasal dayanağı var...sen şikayet etsen de bir sonuç çıkmayabilir; ancak milli eğitimde iyi kalpli biri sana bu konu da belki yardım eder, ne bileyim hatırı sayılıyordur, sözü geçiyordur.....haydi kızlar okula, kız çocukları okusun kampanyaları ilköğretim çocuklarına yönelik...sen çocuğunu 1. sınıfa kayıt ettirdikten sonra kimse seni zaten mecbur tutmayacak para diye tutarsa da şikayet etme hakkın var...

ben okul müdürü değilim, müdürü savunacak halimde yok, ne olursa olsun kibar davranmalıydı ama 300 YTL ücret genelde alınan para (aylık değil tabi ki.) ayrıca çocukların kullanması için malzeme alınıyor ve yemekleri de aileler karşılıyor..ama günün birinde okul öncesi de zorunlu olunca tabi ki de para alamayacaklar...

ben sana yasal olanı anlattım, tabi ki sen bir anne olarak çocuğunun her türlü eğitimden faydalanmasını istiyorsun ama durum bu... üzüntünü
çok fazla çocuğuna belli etme, çünkü çocuğu olumsuz etkiler.

Son düzenleme:
yazdıklarında çok haklısın malesef bazı okullarda var bu sömürmeye çalışıyolar insanları nedemek yani insan birhevesle çocugunu okula yazdırıyor karşılaştıgı şeye bak insanlıktan yoksun bunlar

etrafımda gördüğüm kadarıyla maalesef ilkokuldada kayıt yada şu bu parası deyip para alınıyor.ana sınıfındada istiyolar
ne diyebilirim bilmiyorum ama kızına üzüldüğünü belli etme canım

Okullar açılalı nerdeyse iki ay oldu kayıt parası mı kaldı?? Ne kaydı ki bu?? Aylık ücretten bahsediyor olabilir misiniz??

Bu okul bağımsız bir anaokulu mu, yoksa bir ilkokulun anasınıfı mı?? Bir de ne kadar ücret istiyorlar??

Back
X