Hani tarafsızlık???

ElmaTarcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
258
376
Türkiye gündemi ve siyaset meydanı içerisindeki açılan başlıklarda yapılan tartışmalarda tamamen taraflı davranılıyor. Editörleriniz de bu taraflara açıktan dahil oluyorlar.
Bugün çok rahatsız edici bir olay yaşadım forumunuzda. Uzun uzun anlatmayacağım. Ama karşı taraflara kesinlikle saygı yok.
Kendi kendilerine başkalarının siyasi görüşleri dini inançları vicdanlarıyla dalga geçerken iyi, birisi gelip de hanımlar ne yapıyorsunuz burada biraz saygı diyince hemen hooop saldırılar kavgalar aşağılamalar.
Forumdur bunlar olur elbet ama editörlere burada çok büyük sorumluluk düşüyor. Taraf tutup alevlendirmek yerine, daha yapıcı olmaları gerekiyor.

Türkiye gündemi ve siyaset meydanı içerisindeki açılan başlıklarda yapılan tartışmalarda tamamen taraflı davranılıyor. Editörleriniz de bu taraflara açıktan dahil oluyorlar.
Bugün çok rahatsız edici bir olay yaşadım forumunuzda. Uzun uzun anlatmayacağım. Ama karşı taraflara kesinlikle saygı yok.
Kendi kendilerine başkalarının siyasi görüşleri dini inançları vicdanlarıyla dalga geçerken iyi, birisi gelip de hanımlar ne yapıyorsunuz burada biraz saygı diyince hemen hooop saldırılar kavgalar aşağılamalar.
Forumdur bunlar olur elbet ama editörlere burada çok büyük sorumluluk düşüyor. Taraf tutup alevlendirmek yerine, daha yapıcı olmaları gerekiyor.
Konuyu bilmiyorum ama bir kac bir sey soylemek istiyorum.

Bizim sizlerden bir farkımız yok :)
Bir editorun veya bir uyenin mesajinda polemik olusturacak en ufak mesaja dahi rastladiginiz da lutfen kibleyin..

Bizlerde sizler gibi kural disi bir eylem de bulundugumuz da yonetim bize de gerekli cezayi veriyor. Veya uyarilar yapiliyor..

Taraftan kastınız destekledigi dusunce ise bunu diledigince dile getirebilir :)

Karsilikli saygi icinde olursak aslinda bu gibi tartismalarda azalir.. belki de yok olur..

Yani bu benim dusuncem.

Son bir kac gundur o bolumde fazlasiyla bir gerilim mevcut..

Ha şu konuda size katilmadan edemeyecegim..

Yapici olmaliyiz evet ama bizler yani sadece editorler yapici olacaksa bu sefer de karşı taraf bu yapiciligi yikmak adina hareketler de bulunacaksa ? Al iste yine kargasa, tartisma, polemik..

Rahatsiz oldugunuz mesajlari lutfen kibleyiniz :) iyi forumlar dilerim :)

Bencede onlarda tipki uyeler gibi fikir beyan edip kendi dogrusuna gore yorumluyorlar
Ben yadirgamiyorum
Ortada saygi varsa benden farkli düsünüp yaziyorlar diye rahatsiz olmam

ElmaTarcin,
konu ne bilmiyorum, henüz girdim siteye ve gündüz yoktum, bu sebeple incelemeden birşey diyemem ama editörler moderatörler, bir konuda eğer fikir beyan ediyorsa bunu kendi görüşlerini yansıtarak yorumlayabilirler.
Bunu yasaklayan bir anlayışımız veya kuralımız yok sitede.
Editörlerde polemiğe girdiğinde, üsluplarına dikkat etmediklerinde banlanırlar.
Ayrıca editörlerin site kurallarını uygulama yani banlama, üyelere uyarı verme gibi yetkileri olmadığından tarafsızlık şartımız yok kendileri için.

Tarafsızlık site kurallarını uygularken adminlerin gözetmesi gereken birşeydir sadece.

Mesele farklı düşünmek değil. Olayları körüklemek yerine yatıştırması gerekir bir editörün. Sonuçta burada düzeni sağlamak görevlerinden biri değil mi? Konular çıkmaza girip hakaretlere varınca kilitlemek yerine sakinliği korumak daha mantıklı değil mi? Yoksa öyle bir görevi, gayet de güzel tartışmalara girmelerinde sakınca yoksa bilelim. Bir yanlış anlama düzeltilmiş olur böylece. Ben ve benim gibi düşünenlerin de kafasındaki soru işaretleri giderilmiş olur.

Ben ilk seferinde söylemek istediklerimi gayet güzel açıkladım zaten. Tekrar etmenin gereği yok. Lütfen editörler de insan, fikirlerini açıklayabilirler gibi sözlerle gelmeyin. Fikir açıklamasınlar demedim zaten.

Ayrıca olay üzerine kibledim zaten. Hatırlatma için teşekkür ederim. Konuyu burada tekrar dile getirmek amacım.

Ben mi fazla büyütüyorum editörleri gözümde :)
Söylenilenlerden biraz bunu çıkardım. Eğer öyleyse sıkıntı yok. Sorun benim algılama biçimim der geçerim.

Yalnız şunu açıklayayım, o bölümün editörü ya da adminlerden başka kimse kilitleyemez Konuları ve gerektiğinde Konuları kilitlemek zorundayız, çünkü kurallar gereği kişisel Tartışmalar yaşanan konular kapatılır.

Din hassas bir konu ve sanırım dini konularda birtakım sorunlar yaşandı, diğer bölümlerde zaten dini konu ve yorumlar yasak, siyaset bölümünde de böyle bir kısıtlama getirmiştik lakin mübarek Ramazan-ı Şerif sebebiyle kapatma işlemi yapmıyorduk, Anladığım o'dur ki biz en iyisi siyaset bölümünde Ramazan ayıyla ilgili haberleri de kapatalım ki kimse kırılıp incinmesin, zira maalesef karşılıklı hassasiyetlere saygı gösterilmiyor.

Kimsenin değerleri aşağılansın istemeyiz.

Hassaslığınız için teşekkür ederim.

Rica ederim, hiçbir dini inanç, hiçbir değere saygısızlık yapılmasını istemeyiz, sizler ister Yahudi, Hıristiyan, Müslüman, Budist, Deist, Ateist olun, ister Hanefi, Caferi, Alevi olun.
Herkes gözümüzde eşittir ve hassasiyetleri hassasiyetimizdir.

Konuyu bilmiyorum ama bir kac bir sey soylemek istiyorum.

Bizim sizlerden bir farkımız yok :)
Bir editorun veya bir uyenin mesajinda polemik olusturacak en ufak mesaja dahi rastladiginiz da lutfen kibleyin..

Bizlerde sizler gibi kural disi bir eylem de bulundugumuz da yonetim bize de gerekli cezayi veriyor. Veya uyarilar yapiliyor..

Taraftan kastınız destekledigi dusunce ise bunu diledigince dile getirebilir :)

Karsilikli saygi icinde olursak aslinda bu gibi tartismalarda azalir.. belki de yok olur..

Yani bu benim dusuncem.

Son bir kac gundur o bolumde fazlasiyla bir gerilim mevcut..

Ha şu konuda size katilmadan edemeyecegim..

Yapici olmaliyiz evet ama bizler yani sadece editorler yapici olacaksa bu sefer de karşı taraf bu yapiciligi yikmak adina hareketler de bulunacaksa ? Al iste yine kargasa, tartisma, polemik..

Rahatsiz oldugunuz mesajlari lutfen kibleyiniz :) iyi forumlar dilerim :)

favori editörüm benim :KK70: birde nevoşş o kadar tatlı ki :)

favori editörüm benim :KK70: birde nevoşş o kadar tatlı ki :)

Valla belki tanimadigin bir cok editoe abla var :) sohbet edince daha iyi tanidikca daha cok seviyor insan hepsi birbirinden seker vallahi :)

Nevos candir can..

Ilk selam verdigim kisi ya daha ne olsun :KK70: gidip geliyordum banlaniyordum banim aciliyordu veya istegim uzerine gidiyordum geliyordum hep onu buluyordum :KK70:

Valla belki tanimadigin bir cok editoe abla var :) sohbet edince daha iyi tanidikca daha cok seviyor insan hepsi birbirinden seker vallahi :)

Nevos candir can..

Ilk selam verdigim kisi ya daha ne olsun :KK70: gidip geliyordum banlaniyordum banim aciliyordu veya istegim uzerine gidiyordum geliyordum hep onu buluyordum :KK70:
editörlerimiz sevimli coğunlukla zaten kötü biri yok tabi ılımlılık açısından değerlendirdim

Aman yanlış anlaşılmasın kimseye kötü demedik :)
Ben sizi anladım ama malum konu bi taraflara çekilebilir.

herşey biryere çekiliyor aman boşver :KK70:
mesela baska bi editörün in açtığı konuları da çok beğeniyorum moda bölümünde bir diğerinin evcil hayvanlarda
kimse tam tamına aynı görüşte olmaz zaten olay bakış açısı

X