Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tatlı TarifiHanımlar bu tatlının nasıl yapıldığını bilen var mı?
Çocukken ev gezmelerinde büyüklerimiz böyle ıslak kek tarzı bi tatlı yaparlardı.
aradım taradım bulamadım tarifini çünkü ismini bilmiyorum.
anlatmaya çalıştığım şey brovni değil.ıslak pasta gibi.
off anlayan var mı beni
Çocukken ev gezmelerinde büyüklerimiz böyle ıslak kek tarzı bi tatlı yaparlardı.
aradım taradım bulamadım tarifini çünkü ismini bilmiyorum.
anlatmaya çalıştığım şey brovni değil.ıslak pasta gibi.
off anlayan var mı beni
ilk okuduğumda aklıma ağlayan pasta geldi. kek pişiriyorsun üzerine krem şanti daha sonrada çikolata sos netten ağlayan pasta diye yazarsan resim çıkar.
ilk okuduğumda aklıma ağlayan pasta geldi. kek pişiriyorsun üzerine krem şanti daha sonrada çikolata sos netten ağlayan pasta diye yazarsan resim çıkar.
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..
Tarifi dün denedim harika oldu, tavsiye ederim kızlar...