Tatlı Tarifi Hanımlar bu tatlının nasıl yapıldığını bilen var mı?

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
Çocukken ev gezmelerinde büyüklerimiz böyle ıslak kek tarzı bi tatlı yaparlardı.
aradım taradım bulamadım tarifini çünkü ismini bilmiyorum.
anlatmaya çalıştığım şey brovni değil.ıslak pasta gibi.
off anlayan var mı beni :52: :9:

Çocukken ev gezmelerinde büyüklerimiz böyle ıslak kek tarzı bi tatlı yaparlardı.
aradım taradım bulamadım tarifini çünkü ismini bilmiyorum.
anlatmaya çalıştığım şey brovni değil.ıslak pasta gibi.
off anlayan var mı beni :52: :9:

Karakız da diyorlar,anladım,
Ama bilmiyorum senin istediğin ıslaklık nasıl elde edilir:1:

Revani olabilirmi canım açık renkmi şu şekilde $revani-3.webp

...............................

Son düzenleme:
.......................

Son düzenleme:
ama browni gibi değil dimi,böyle sanki hafif bir kakaolu şerbetle ıslatılmış gibi dimi dimi,
hamile misin nesin arkadaşım:27::9:

dalga geçilecek bi konu göremiyorum.ben bekarım canımın bir şeyler çekmesi için hamile olmam gerekmez:20:

Ne dalgası yaaa,iyimisiniz siz..
Hayret bişey ...

ilk okuduğumda aklıma ağlayan pasta geldi. kek pişiriyorsun üzerine krem şanti daha sonrada çikolata sos netten ağlayan pasta diye yazarsan resim çıkar.

Ağlayan Pasta olabilir mi ?
evet ağlayan pastaymış teşekkür ederim buldum tarifini de bulayım yapıcam :56:
ilk okuduğumda aklıma ağlayan pasta geldi. kek pişiriyorsun üzerine krem şanti daha sonrada çikolata sos netten ağlayan pasta diye yazarsan resim çıkar.
evet aklınıza gelen doğruymuş ben bu konuyu unutmuştum ağlayan pastaymış resmine baktım da umarım becerebilirim.zor mudur ki:/

yok cnm browni değil tesekkur ederım :)

Islak kek

14j3htw.jpg

33y028l.jpg

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..

Tarifi dün denedim harika oldu, tavsiye ederim kızlar...

Böyle birşey sanırım..
Derin arkadaşımızın yemek topiğinden alıntıdır..

Back
X