hanımlar çok acil yardım!!!

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
35
bu konuyu kendim için diil değer verdiğim bir arkadaşım için açıyorum. çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum..
arkadaşım 24 yaşında bekar ve çalışan bir bayan öncelikle bunu belirtmek istedim. sorununa gelecek olursam anne ve babası boşanma kararı aldılar.
1. babası hasta kendini idare edebiliyor ama çalışmıyor.
2. annesi çalısıyor ve çok iyi bir psikolojiye sahip biri diil.
3. 2 tane kardeşi var ikiside okuyor.
annesi ve babası boşanma kararı alırken arkadaşıma hiç bi şekilde fikrini sormadılar.boşanmaları da nedensiz birbirlerine tahamülü olmayan ve çocuklarını hiç bir şekilde düşünmeyen iki kişi Annesi şimdi kendi babasının boş olan evinde yaşıyor ve cumartesi eşyalarını tamamiyle taşıyacak. biraz önce arkadaşımı aradı ve sen ve kardeşlerin benimle kalacaksınız dedi arkadaşım da annesinin kendine zarar vermesinden korktuğu için tamam dedi. biraz önce konuştuk maalesef arkadaşım 2-3 gündür haplarla ayakta duruyor ve yok olup gitmekten, ölmekten, çaresizlikten bahsediyor sürekli. çünkü annesinde kalsa babası kendine zarar verecek, babasında kalsa annesi kendine zarar verecek potansiyele sahip insanlar.ben elimden geldiğince konuşmaya çalışıyorum ama pek yardımcı olamadığımı düşünüyorum. arkadaşıma bu konuda nasıl yardımcı olabilirim, bu süreçte onu nasıl rahatlatabilirim ya da doğru olan sizce ne olur. bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anne ve babasi psikolojik destek alsin en mantiklisi bu kac yasinda yetiskin insanlar bosanma karari aldilarsa hakli sebepleri vardir bunca yilin birikimi ustelik yetiskin cocuklari varken

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

babası zamanında gitmiş psikoloğa ama annesi hayatta gitmem ben hasta diilim diye yanaşmamış

Zaten kimse ben hastayim demez ki ! İntahar egilimi varsa daha once denemeleri olmus demekki arkadasiniz korkuyor zarar verecek diye ne yapip edip doktora goturulmeli

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

offf

çok zor bir durum
okuyan 2 kardeşi annesinde kalmalı madem annesinin kira ödemediği bir evi ve işi var
kendisi de babasında kalmalı
ahh keşke bu fikirden vazgeçirtebilse
ve acilen anne ve babasının tedavi görmesine yhardımcı olmalı

gerçekten çok zor bi durum ve bu durumun içinde olmak ayrı bi dert teselli etmek daha zor bi dert. açıkcası özellikle bu arkadasım annesi ve babası tarafından paylaşılamıyor. kız ne yapacağını şaşırmış bi durumda Allah kimsenin başına vermesin böyle bişeyi.

Annesi de babasi da kendine zarar verecekse bunu arkadasin onleyecek degil. O butun gun iste zaten. Koskoca insanlari da dusunmek zorunda degil. Abartiyor belli ki. Onun su an tek ilgilenmesi gereken kardesleri. Onlarla ilgilensin kafi

iki arada bir dere kalmak işte böyle bişi. keşke barışma imkanları olsa

hadi arkadaşınız işini eline almış ya okuyan kardeşler???

bu burda çözübilecek bi mesele değil bana kalırsa...ciddi sorunlar varr.uyumsuzluk varsa normali boşanmaktır.arkadaşınız ergen değil çocukda değil 24 yaşında bi yetişkin..anne babasına mudahalesi söz konusu olamaz.kardeşlerine sahip çıksın okadar..arkadaşınıza gidin kardeşlerinin hatrına aklını başına almasını tavsiye edin ...o böyleyse küçük kardeşlerini düşünemiyorum bile

Son düzenleme:

zormuş cidden ya. pskilojik tedaviden başka öneri benim de aklıma gelmiyor millet ne dertlerden yanıyorda aslında ne fena dertlere sahip insanlar var. en kötüsü senin elinde olmayan şeyler. burdaki gibi.. kendi sorununu bi şekilde çözüyorsun. ama böyle 2 taraaflı arada kalmak ve düzgün bir psikolojiye sahip olamamak o kadar zor ki... umarım bir an önce düzelir sorunları..

Annesi de babasi da kendine zarar verecekse bunu arkadasin onleyecek degil. O butun gun iste zaten. Koskoca insanlari da dusunmek zorunda degil. Abartiyor belli ki. Onun su an tek ilgilenmesi gereken kardesleri. Onlarla ilgilensin kafi

abarttığını düşünmüyorum o kadar ailesine düşkün biri ki bu olay arkadaşımı çok yıprattı. ilk ailesi boşan genc o diil elbet ama bunu ona anlatamıyorum güçlü olması gerekirken haplarla ayakta kalması kesinlikle tasvip ettiğim birşey diil. kendi çapında bunu önleyebileceğini düşünüyor ve maalesef ailesinden çok kendinin bi yardıma ihtiyacı var

iki arada bir dere kalmak işte böyle bişi. keşke barışma imkanları olsa

hadi arkadaşınız işini eline almış ya okuyan kardeşler???

barışma imkanları asla yok gibi bişey. okuyan kardeşler için bu durum daha da vahim. bi kere düzenlerini bırakıyorlar anne babalarının ayrılmalarından ziyade, yeni arkadaşlıklar yeni bir okul insanlar evleniyorlar, bişeyler ters gitsede belki düzel diye çocukta yapıyorlar sonra anlaşamıyorlar çocuklarını düşünmeden bitiriyorlar yazık

bu konu burda çözülemez bunun farkındayım, bu konuyu bende çözemem malesef ben sadece bu süreçte arkadaşımın yanında nasıl durabilirim, nasıl destek olabilirim onu düşünüyorum. arkadaşıma gelince ergen tavırlarından çok ailesinin sorumluluğunu alan biri. şuan kendini düşünemiyor kardeşleri annesi babası onun için herşeyden önce.tabiki arada uyuşmazlık anlaşamamazlık varsa boşanmaları en hayırlısı benim de düşüncem bu. belkide başıma gelmediği için bu kadar rahat konusabılıyorum ...

inşallah düzelir. annesi babasının boşanmalarını er geç kabul etmek zorunda, bu düzene de alışmak zorunda ama beni düşündüren bu süreç içinde dengesini kaybetmesi, çok acı çekiyor ve bu acıyla kendinin bu dünya için fazlalık olduğunu düşünmesi. Allah yardımcıları olsun elimden gelecek en güzel şey dua etmek olacak sanırım.

rahat konuşmaktan ziyade sen hep onun yanında olmaya çalış onun bu sürece alışması lazım..ben aslında hemen kendini bunalıma sürüklemesine anlam veremedim..sonuçta bu boşanma kararının öncesi vardır evde huzursuzluk vs gibi...rabbim sabırlar versin arkadaşına

ben hep aile içi huzursuzluk varsa boşanmaları taraftarıyım birlikteyken daha mutsuz oluyorlarsa elbette bitmesi hayırlı. bunu arkadasıma da söyledim o da bu düşünceyi savunuyor ama konu kendi ailesi olunca olmaz yapamazlar 25 yıllık evliler ayrı kalamazlar diyo. ve son 10 yıldır zaten ara ara boşanalım diyen bi çiftl 10 yıldır arkadasım engel olmus, yaptığını asla savunmuyorum yanlış yapmış. ben elimden geleni yapıyorum yardımcı olmaya calısıyorum ama malesef bu olay bana da etki ediyor. aynı iş yerindeyiz üstelik. inşallah bu depresif halinden çabuk kurtulur zor bir durum onun için üzülüyorum. Rabbim kimseyi ailesiyle sınamasın.

Anne ve babanın mutsuz olduğu gün gibi ortada.Belki birbirlerinin psikolojisini bozdular,belki onları yıpratan mutsuz evlilikleri oldu.
İkisinin de ruh hali bozuk olunca,bunun çocukları etkilememesi imkansız.
Arkadaşının da bu yüzden sağlıklı düşünemediğini sanıyorum.Yoksa neden acı çeksin,mantıklı düşünürse belki de böylesinin daha iyi olduğunu anlar.
Ben olsam üzülmemesini,anne ve babasının belki bu şekilde daha mutlu olacaklarını söylerim.
Elbet sarsılacaklar ama eninde sonunda yeni hayatlarına uyum sağlayacaklar.
Ayrıca kardeşleri belki de arkadaşından daha mutlu bir ergenlik geçirirler.
Mutsuz ailede gergin ve sinirli ortamda büyümektense bu şekilde daha sakin yaşama şansları var.

Canım böyle birşey yok.Bu insanların evlenmeden önce de bir hayatları vardı.
Bunu ancak çocuklar düşünür zaten.Çünkü çocuklar başka türlü bir hayat bilmezler.
Anne ve baba,anne baba olarak evli doğmuş sanırlar:)
Bal gibi de ayrı yaparlar.40 yıl sonra boşananlar biliyorum.

kesinlikle haklısınız sağlıklı düşünemiyor. evet söylediklerimi tasvip ediyor ama bunu kendine kabullendiremiyor. en çokta deprasan ilaçları kullanmasına kızıyorum evet bu çok acı verecekse de bunu bilinciyle yaşamalı. teşekkür ederim yorumunuz için.

ayrı kalabilirler birbirlerini bida görmeden de yaşayabilirler elbette. bu konuda da size ayrıca katılıyorum :) bu dünyanın sonu değil. bunun sonucunda belki çok da mutlu olacaklar kim bilir. huzurlu olmak herşeyden önemli bence...

Bu arkadaşının bir büyüğü yok mu? Teyze, hala, amca, büyükanne, büyükbaba gibi. Ağaç kavuğundan çıkmadı ya bu insanlar mutlaka danışabilecek, olaya müdahale edecek biri vardır öyle değil mi? Arkadaşın onlardan yardım istemeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…