Tabikide tüm problemlerinden bahsetti. Ama suan bırakamayan o kadar cok hamile varki doktorlarda esnek davranıyor. Yarın sehrindeki 4 kadın dogumcuya git ve evet sigara iciyorum bırakamıyorum de onların da diyecegi max su kadar içmen. Cevremde hamileyken sigara icen cok arkadasım var cocukları masallah saglıklı. Görümcem agzına sigara sürmeyen kadın cocugunun astım bronşitiyle ugrastı senelerce. Yani sigara icmemekte bi cözüm değilbakıldıgında ondada saglıksız olunabiliyor. Neyse senin gibi anlayıstan yoksun bi insana derdimi anlatamicam git baskalarını yargıla suan seni cekicek dertte değilim
Anlayıştan yoksun sizsiniz, karnınızdaki çocuğun sağlığını umursamıyorsunuz. Sigara etkisi kan yoluyla bebeğe geçiyor biliyor mususunuz? Bile isteye doğuruyorsak onların sağlığını herkes içiyor diye es geçemeyiz. Tiryakileri bırakamayanları kampa barınağa kapatalım demiyorum içen içsin ama çocuk yapma hakkı ellerinden alınmalı. Böyle aileye böyle adama siz katlanamıyorsunuz, çocuklarınız çok mu mutlu huzurlu büyüyecek? Çocuğun kendi özel oyun, uyku vs alanı yok daha üstüne dede gelip yer kaplayacak. Evladını değil babasını seçen bir adama 2 tane çocuk. Kızlarına mal koklatmayan ama koşup evlenip her şeyi kadına kaptıran moruklar bir köşede geberip gidebilir.
Bu yazıyı okuyun belki acırsınız karnınızdakine. Bizzat arkadaşımın çocuğuna şahidim. O da şimdiye kadar bir şey olmadı üç tane doğurdum dedi ama dördüncü de göz anomalisi çıktı.
Sigara içmek anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkilemekte. Sigarada bulunan nikotin, karbonmonoksit ve diğer çok sayıdaki toksinler kan yolu ile direk olarak bebeğinize geçiyor.
Bebeğe giden oksijen miktarının azalması bebeğin kalp atım hızının artmasına, bebeğin düşmesi veya ölümüne, erken su kesesi açılmasına, erken doğum ağrıları ve erken doğuma, ölümcül olabilecek kanamalara, tansiyon yükselmesine, ani bebek ölümüne, düşük doğum ağırlığına, doğumsal kusurların artmasına, bebeklik ve çocukluk döneminde kan basıncının yükselmesine, çocuklarda davranışsal, psikiatrik ve bilişsel yan etkilere, zeka geriliğine, çocukluk kanserlerine, solunum hastalıkları nedeni ile ölümlere, astım, zatürre ve diğer solunum yolu hastalıklarına, orta kulak iltihabına, yanıklar ve yangına bağlı ölümlere yol açabilmektedir. Ne kadar çok sigara içerseniz bu riskler de o kadar fazla artmakta