Hanımlar dikkat !

boxgxaziçi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
122
1
96
İstanbul
yapılan bir araştırmada türkiyede alafıranga tuvalet kullanımı yaygınlaşınca
kadın hastalıkları,özellikle vajinal enfeksiyonlar aşırı derecede artmış
önceki dönemlerde alaturka tuvalet kullanıldığından bu hastalıklar azmış,

oturarak rahat edelim derken dert sahibi oluyoruz demekki
bir iki dakika çömelerek birçok der ve hastalıktan kendimizi korumamız mümkün görünüyor

evet çok haklısınız ben yolculukda oturdum oldum geçmiyo sürekli cilt doktoruna gidiyorum nasıl gececek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim:43:

"kılozet kullanımından çok çeşitli enfeksiyon ve mantar hastalıkları oluşuyor,
kılozet ne kadar temiz olursa olsun yıkama suyu arkadan öne doğru tazyikle geldiği için
mutlaka enfeksiyon riski var" diyor uzmanlar

gittiğim yerde mümkün olduğunca hiçbir tuvaleti kullanmam...

evimdede eşimle ben olduğum için klozeti yalnızca ben kullanıyorum eşim diğer wc'yi kullanıyor

başkada hiç kimseyi klozetime oturtmam sürekli domestosla temizlerim ama tabii bu önlem değil.

kendime göre aldıgım önlem benden baskasının kullanmaması şuanda ve baska yerde wc kullanmamak

mümkün olduğunca...

ben de dışarlarda oturmam klozete oturacaksamda peçeteyle sararım her bi yerini ve sadece ucuna otururum :19:

evet umumi tuvaletlerden ,başta mantar olmak üzere birçok hastalık kapmak mümkün,,malesef kullanmak zorundayız günlük yaşamımızda tuvaletimizi yanımızda taşıyamıyacağımaza göre,,bence arkadaşın dediği gibi oturacağımız yeri tuv.kağ. örtmekte yetersiz çok yakın ve sıçrama riski var ihtiyaç giderirken, bence oturmadan hafif dizleri bükerek yukarıdan yapmak en iyisi, sanıyorum çoğumuzunda yaptığı gibi....

ben alafranga wc lerde hiç oturmam hafif çömelerek idrarımı yapıyorum yalnızalaturka wc ninde çok sağlıklı olduğu söylenemez sonuçta tam çömelmek gerekir ve tekrar vajinaya sıçrama olayı var şimdiye kadar alafranga wc lerde hiç sıçrama olmadı.
ama ne olursa olsun mecbur kalıp dışarda wc ye girdiyseniz evinize gelir gelmez sıcak suyla duş alın ve özelikle vajinanızı güzelce yıkayın birde benim gibi genital organ temizleme mendilleri var dışarda yada başkasının evinde wc ye girip çıktıktan sonra vajinanızı silip atabilirsiniz.

arkadaşlar birde wc nin içine peçete atın ozaman sıçrama riskide kalkıyo ortadanpeçete olunca sıçramıyo ama tabi fazla atmamak lazım sonra tıkanabilir ama artık kağıt peçeteler suda eriyo o şekilde üretiliyolar

gittiğim yerde mümkün olduğunca hiçbir tuvaleti kullanmam...

evimdede eşimle ben olduğum için klozeti yalnızca ben kullanıyorum eşim diğer wc'yi kullanıyor

başkada hiç kimseyi klozetime oturtmam sürekli domestosla temizlerim ama tabii bu önlem değil.

kendime göre aldıgım önlem benden baskasının kullanmaması şuanda ve baska yerde wc kullanmamak

mümkün olduğunca...

bnmde tek cözümüm bu...

bende dışarlarda çok sıkışınca,alafranga da olsa ayakta yapıyorum...kapıları dahi peçete ile açıyorum......

Doğrudur vallahi,hassas bir konu.ben de mecbur kalmadıkça ne dışarıda ne de başkasının evinde tuvaleti kullanmıyorum.
kendi evimde de alafrangayı kullanmıyorum,hiç rahat edemiyorum.

Evet geçen sene girdiğim klozet tuvalet sayesınde mikrop kapıp mantar oldum . Ve bir süre fark etmedim oldugumu oda ılerledı feci bi hal almısdı cok sukur doktorumun ve duzenlııı bakımlarım sayesınde def ettım o lanet hastalıgııı bidahada geri gelmesııııııııııın :(

ben de asla ama asla oturmam baskalarinin kullandigi klozetlere, dizlerimi bukup yapiyorum sonucta mecbur arkadaslara gittigimde ya da disarida cok fazla dolastigimda ihtiyacim oluyor ve bu iyi cozum. arkadasin dedigi gibi icine pecete atip kullandiginizda su sicramasini da engellemis oluyorsunuz.
kendi evimde surekli kullaniyorum esim ve ben, ve temizligine ozen gosteriyorum. cok alistigimiz icin normal tuvalet zaten artik kullanamiyorum. misafir geldiginde ve kullandiginda da o gider gitmez ilk isim wc temizlemek oluyor:40:

Evet geçen sene girdiğim klozet tuvalet sayesınde mikrop kapıp mantar oldum . Ve bir süre fark etmedim oldugumu oda ılerledı feci bi hal almısdı cok sukur doktorumun ve duzenlııı bakımlarım sayesınde def ettım o lanet hastalıgııı bidahada geri gelmesııııııııııın :(

evlimisin ? mantar gebe kalmayı etklermi onu sorcaktım bilgin varmı?

mantar hamileliğe etki etmez diye biliyorum.ama yumurtalıkların ihtihap almışşa ozaman ihtihapdan dolayı kalamayabiliniyor...

evlimisin ? mantar gebe kalmayı etklermi onu sorcaktım bilgin varmı?

Evlı degılım fakat nısanlıyım dugunumede kısmetse az kaldı . Kısa bır zaman once gecırdım zaten hastalıgı ewlensen suan Allahta kısmet ederse cocugun olabılır dedı . Cogu yerdede okudum kadarıyla cokta korkulacak bırsey degılmıs mantar kasıntısı olmasa vucut ıcındekı mıkrobu atıyormus eger böle mantar ayakta yada genıtal bölge gibi yerlerde eger cıkmazsa karacıgere dırek etkı edıp curutuyormus . Eger mantar varsa ama kesınlıkle tedawi görün ben ıhmal ettım ve cabucak gececek hastalıgımı yataga 10 gun mahkum gecırdım cok acı yaralar olusturdu .

Back
X