- Konu Sahibi livelovelaugh
-
canım ramazanda keyfi olarak tutmadığın orucun kazası olmaz..herhangi bir mazeretin yok ise hastalık yolculuk gebelik yaşlılık gibi ve sen tutmadıysan o orucun kazası yoktur..
geçti yani..ben bu konuyu çok araştırdım durum bu..
Kaynağınız nedir?
Hayatımda böyle birşey duymadım.
duymanız için sormanız gerekir bir bilene sordunuz mu din alimleri gibi??
zira ben sordum ordan biliyorum
tabii ki ramazanda tutulan orucun yerine gecmez. tutmamanin gunahi tovbe etmedikce kaza etsen de kalir. o yuzden uzerinde hala farz olan kazayi 1 gun tutup, o gun tutmadigin icin tovbeni etmelisin. yapabilecegin budur.
Kimmiş işte o din alimi onu öğrenmek istiyorum.
Bana bir ayet, hadis ya da sağlam bir delil göstermenizi istedim sadece?
Aklıbaşında her insan bunu sorar di mi.
Öyle net konuşmuşsunuz ki sağlam bir dayanağınız olmalı..
öncelikle kaynak bildirmek zorunda değilim ben bildiğimi yazdım ama madem istediniz
''Bir müslümanın hastalık veya yolculuk gibi meşru sebepleri olmaksızın keyfi olarak oruç tutmaması haramdır. Bu davranış, Allaha isyan anlamı taşır.
Bu kişi hasta veya yolcu olmadığı için keyfi olarak tutmadığı oruçları kaza etmesi gerekmez. Zira Bakara sûresinin 184 ve 185. ayetlerinde sadece hasta ve yolcuların oruç tutmamaları halinde kaza edebilecekleri bildirilmiştir.
Yanlış davranışından dolayı bu kişinin Allaha bol bol tevbe istiğfar etmesi ve bir daha böyle bir şey yapmaması gerekir. ''
ayrıca ve ayrıca bu sene ramazanda çalışmamam sebebi ile şu tv de yayınlanan ramazan programlarınıda arayıp sormuşluğum vardır
tabi ki her günahın tevbesi mümkün ben oturup fetva vermiyorum sordum araştırdım bildiğimi yazdım
aldığım cevaplar beni tatmin etti bence de mantık olarak zaten böyle olmalı..
Size herhangi bir mecburiyetten bahsetmedim. Sadece sordum.
Fetva veriyorsunuz diyen de olmadı dikkat ederseniz.
Ama kesinlikle tutulamaz diye bir ayet ya da hadise rastlamadım.
Herkes her konuda fetva verebiliyor ve tartışılıyor.
Doğruluğunu ve sahihliğini araştırmak da görevimiz.
Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmediğim için kaynak sordum.
Sizden öğrenmek istediğim başka birşey de yok.
direkt fetva veriyorsunuz dememiş olabilirsiniz ama kesin konuşmuşsunuz gibi bir tabirde bulundunuz.. net konuşabiliyorum çünkü bu konuyu kendim için çok araştırdım çok sordum soruşturdum
kaynak istediniz kaynak işte bakara suresi 184 ve 185. ayetler bu ayetlerde kimlerin tutamayacağı belirtilmiş tv programlarını da aradım nette ama bulamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?