• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar size danışmak istiyorum

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ailelerin iç içe oturmasında iilaki bazı enteresanlıklar çıkar bunu bilerek geçici olduğu için mantıklı buluyorum..
Hem eşinizin ailesi sürünmez kiralarda eşinizde bir evlat olarak yardımcı olmuş olur.
Esin yardım etme gibi bir derdi yok ki. Bedavaya ev sahibi olmuş yetmemiş bedavaya üst katını halletmek istiyor. Ben aldıkları evde oturacağım bir de acaba paralarına göz dikeceğim ve acaba oturmalarına izin versem mi diyeceğim şuraya konusunu açmaya utanırım. Ben şahsen bölünmüş dubleks evde kirada oturuyorum merdivenin üstü kapatılmış. Ne ses geliyor ne bir şey. Aynen öyle yapar evinizde rahat rahat oturun der setimi de çekerdim karisilmamayi sevmediğimi anlatmak için.

Bu devirde ev bulmak samanlıkta iğne aramaya benzedi. Ben aynı evde yaşama fikrine kendi ailem de olsa dahi soğuk bakan biriyim. Ama geçici bir süreliğine idare edilebilir eğer kv sorun çıkarmıyorsa. Ben sizin kv'nizi ılımlı buldum.

Merhaba hanımlar size bir sorum olacak biz dubleks dairede oturuyoruz şuanlık üst katı kullanmıyorum. Kayınvalidemlerin evi kentsel dönüşüme giriyor ve kiralık ev bulamıyorlar bulsalarda pahalı. Eşimde diyor ki bana istersen 2 3 yıl ev bitene kadar otursunlar kiraya verecekleri parayı üst katı yaptırsınsınlar oturma odasıydı banyosuydu mutfağı falan onlar gittikten sonra yine bize kalacak biz kullanıcaz hemde üst katımız yapılmış olur dedi çocukta olucak annemde yardım eder sana dedi. 6 ay sonrada zaten memleketlerine gidicek dedi. Kayınvalidem de öyle karışıyım kaynanalık ediyim bir insan değil 2 yıldır çat kapı bile gelmemiştir çağırmadan gelmez öyle iyidir yani. Eşimde düşün bir istersen karar ver ona göre bende söyleyim bizimkilere dedi. Sizce ne yapmalıyım
Baştan ilerde sorun olabilecrk her olasılığı düşünün.
Pisman oldugunuzda eşiniz hakli olarak sen karar vermistin der.
K validenizin evi yaptirmasi bile k valideden kira almak demek aslinda??

Kız girlinred girlinred ben zaten ekleme yaptım, aile bu dublex evi onlara hibe etmiş, memlekette 3 katlı yepyeni yazlıkları varmış, 300bin birikmisleri varmış... Paradan kaçacak insanlar değiller.
Konu sahibinin tüm mesajlarını okuyunca bana daha çok kocanın babasının parasına göz dikmesi gibi geldi hikaye. Kayınbaba maşallah ev almış, kredi odetmemis. Çocuk hala "babamın 300bini var,onla bizim evin üst katını yapsa" diye hesaplar yapıyor. Derdi bu , yoksa aile zor durumda kalmasın diye degil. Çünkü yaşlı bir aileye yetecek 2+1 temiz evi iki-ikibucuk bin liraya bulabilirler. Yani birkaç sene aydan aya hadi daha güzel eve 3bin odeseler, iki yılda 72bin eder. Kira yardımını da dusseler öyle çok bir ödemeleri de olmaz. Konu sahibinin eşi diyor ki; elaleme 70 bin lira odemesinler ama bizim üst kati yenilesinler, 4 katına. Onda da iki sene yaşayip çıksınlar 😂
Ayrica ailenin de o evde hakları var. Yani sana kocaman yayla gibi evi hibe ederken "biz kocaman bir aileyiz,ondan" diye kabul edip böyle bir zamanda "ama biz o kadar da kocaman bir aile değiliz,istemem" demek bence etik değil. Ev hediyesini alacak kadar aile baglarin kuvvetliyse evde birkaç sene yaşayacak kadar da kuvvetli olmalı.
Valla yalan yok doğru demişsiniz. Eşim masraftan borçtan kaçan biri

Hahhaa ya ben olumluyum aslında ya sonradan sıkıntı çıkarsa iyiyken ya kötü olursam diye tereddüt kaldım
Konudaki en önemli detayları yazmamışsınız yalnız
O yüzden yorumların büyük bir kısmı hatalı sayılır

O kısmı okumamıştım. Evet çökecek insanlar olsalar "bu evi zaten biz aldık" deyip konu sahibinin fikrini bile sormazlardı.
Yine de ilişkilerinin bir miktar yıpranma ihtimali var. O kadar yakın olunca samimiyet daha da artacak, samimiyet artınca bazı şeyleri söylemek ya da yapmak daha kolay gelir, daha kolay hata yapar insan.
Ben olsam korkardım ya ilişkimiz bozulursa diye.
Eşimin ailesi de sormadı bize eşim bana soruyor he dersem gidip annesine dicek. Belkide kaynanam istemicek. Yada aralarında konuştu bana diyor

Alişkanlik diye birşeyde var. Konu sahibin evine bide para yatiracaklar. 3 yil sonra artik taşinmak istemeyebilirler, "burayada zaten para harcadik" diye. Yada mütehhatin yaptiğini beğenmeyebilirler, kira gelirini isteyebilirler,..

Sonra ilişkiler kötü gidebilir, tartişmalar,.. Beraber yaşamak daima riskli birşeydir. Yumurtanin içinde hangi sürpriz çikacağini bilmiyorsun. Ben olsam bu riski göze alamazdim.
Bende alamadım iyiyken ya kötü olursak diye evet herşey ayrı olucak ama ben kapalıyım ama evin içinde açık şortlu falan gezen birisiyim tak aşağıya indi diyelim.sıkıntı

Merhaba hanımlar size bir sorum olacak biz dubleks dairede oturuyoruz şuanlık üst katı kullanmıyorum. Kayınvalidemlerin evi kentsel dönüşüme giriyor ve kiralık ev bulamıyorlar bulsalarda pahalı. Eşimde diyor ki bana istersen 2 3 yıl ev bitene kadar otursunlar kiraya verecekleri parayı üst katı yaptırsınsınlar oturma odasıydı banyosuydu mutfağı falan onlar gittikten sonra yine bize kalacak biz kullanıcaz hemde üst katımız yapılmış olur dedi çocukta olucak annemde yardım eder sana dedi. 6 ay sonrada zaten memleketlerine gidicek dedi. Kayınvalidem de öyle karışıyım kaynanalık ediyim bir insan değil 2 yıldır çat kapı bile gelmemiştir çağırmadan gelmez öyle iyidir yani. Eşimde düşün bir istersen karar ver ona göre bende söyleyim bizimkilere dedi. Sizce ne yapmalıyım
Eşiniz gerçekten çok kibar bir insanmış helal olsun maşallah diyim burda ki konularda okudukça düzgün bir şey görünce mutlu oldum 😂 valla kiralar çok çok pahalı eğer dediğiniz gibi biriyse bence de mantıklı hem yardımcı olmuş olursunuz insanlara ve muhakkak karşılığını alırsınız kayınvalide kötü hep böyle yapalım demek yanlış bende çok şükür çok iyi bir kayınvalideye sahibim böyle bir durum olsa yardımcı olmayı çok isterdim ki kesin yardım ederdim temelli oturmak veya aynı apartmanda oturmak sürekli istemem ki biz çok iyiyiz cidden ama sürekli oldu mu sorun çıkar mutlaka ama bu durum farklı bence de yapmalısınız ki eşiniz kararı size bırakmış yarın öbür gün sizin aileniz ile alakalı bir durum olsa eşiniz de eminim aynı ince davranışı gösterir 🙏🏻

Ben hayatta gelemem böyle şeylere. Ama mesela eşinizin yaklasımı beni ikna ederdi. Yaklasımı cok hosuma gitti. Anlayıslı oldukca. Sorunlu bir insanda degilmis kaynananız. Akıllı bir kaynanaya benziyor belli ki.

Kabul edilir, neden olmasın.

Kayınvalidem de öyle karışıyım kaynanalık ediyim bir insan değil 2 yıldır çat kapı bile gelmemiştir çağırmadan gelmez öyle iyidir yan
Güzel kardeşim o işler hiiççç öyle olmuyor yok yere huzurunu kaçırma. O eve para harcayıp sonrada sana bırakıp gideceklerini sanma.

Böyle geçici şeylere ben hic mantıklı bakmıyorum

Ev dubleks merdiveni kaldırıp kapattıracak mısınız geçici olarak o kısmı anlamadım?
Eğer o merdiven kalkmazsa orası tek ev oluyor cunku. Hem geçici süreliğine merdiven kaldırtmak orayı kapattırmak masraf ve uğraştıcı

Ne telefonla konuşabilirsiniz rahatca
Ne eşinizle rahat kavga edebilirsiniz.
Ne bir arkadaş çağırıp rahatca konuşabilirsiniz..

Siz aynı evde yaşayacaksınız
Sadece oda sayısı fazla olmuş olacak.

Böyle geçici şeylere ben hic mantıklı bakmıyorum

Ev dubleks merdiveni kaldırıp kapattıracak mısınız geçici olarak o kısmı anlamadım?
Eğer o merdiven kalkmazsa orası tek ev oluyor cunku. Hem geçici süreliğine merdiven kaldırtmak orayı kapattırmak masraf ve uğraştıcı

Ne telefonla konuşabilirsiniz rahatca
Ne eşinizle rahat kavga edebilirsiniz.
Ne bir arkadaş çağırıp rahatca konuşabilirsiniz..

Siz aynı evde yaşayacaksınız
Sadece oda sayısı fazla olmuş olacak.
Kabul etmedim bende iyiler hoşlar ama birlik olunca işin rengi değişir

Güzel kardeşim o işler hiiççç öyle olmuyor yok yere huzurunu kaçırma. O eve para harcayıp sonrada sana bırakıp gideceklerini sanma.
O eve para harcayıp zaten onlara alıp hibe etmişler. Kötü insanlar olsa dubleks evi alır üst katına en başından yerleşirlerdi. Kkdaki bana akıtılsın bolca yiyeyim ama muhatap olmayayım mantığı çok acayip.

O eve para harcayıp zaten onlara alıp hibe etmişler. Kötü insanlar olsa dubleks evi alır üst katına en başından yerleşirlerdi. Kkdaki bana akıtılsın bolca yiyeyim ama muhatap olmayayım mantığı çok acayip.

Konu sahibi asıl önemli ayrıntıları konuda yazmadığı için o yorumlar muhtemelen

Back
X