Kız
girlinred
ben zaten ekleme yaptım, aile bu dublex evi onlara hibe etmiş, memlekette 3 katlı yepyeni yazlıkları varmış, 300bin birikmisleri varmış... Paradan kaçacak insanlar değiller.
Konu sahibinin tüm mesajlarını okuyunca bana daha çok kocanın babasının parasına göz dikmesi gibi geldi hikaye. Kayınbaba maşallah ev almış, kredi odetmemis. Çocuk hala "babamın 300bini var,onla bizim evin üst katını yapsa" diye hesaplar yapıyor. Derdi bu , yoksa aile zor durumda kalmasın diye degil. Çünkü yaşlı bir aileye yetecek 2+1 temiz evi iki-ikibucuk bin liraya bulabilirler. Yani birkaç sene aydan aya hadi daha güzel eve 3bin odeseler, iki yılda 72bin eder. Kira yardımını da dusseler öyle çok bir ödemeleri de olmaz. Konu sahibinin eşi diyor ki; elaleme 70 bin lira odemesinler ama bizim üst kati yenilesinler, 4 katına. Onda da iki sene yaşayip çıksınlar

Ayrica ailenin de o evde hakları var. Yani sana kocaman yayla gibi evi hibe ederken "biz kocaman bir aileyiz,ondan" diye kabul edip böyle bir zamanda "ama biz o kadar da kocaman bir aile değiliz,istemem" demek bence etik değil. Ev hediyesini alacak kadar aile baglarin kuvvetliyse evde birkaç sene yaşayacak kadar da kuvvetli olmalı.