yarın aksam kızımın ögretmenini aılesıyle yemege alıcam yöresel yemek yapıcagımızı soyledık
yayla corbası.
içli köfte
çig köfte
ve kuru bıber patlıcan dolması, sarma
salata ayran yyesıllık tatlı olarakta bu aksamdan chescake yapacam sulu yemek olmaması garıp olurmu yanı ozellılle bu menuyu sectım cunkı hersey orjınal halıyle olacagı ıcın ve hepsıde bılındık yemekler oldugu ıcın tadıyla yesınler dıye nasıl sızce
yarın aksam kızımın ögretmenini aılesıyle yemege alıcam yöresel yemek yapıcagımızı soyledık
yayla corbası.
içli köfte
çig köfte
salata ayran yyesıllık tatlı olarakta bu aksamdan chescake yapacam sulu yemek olmaması garıp olurmu yanı ozellılle bu menuyu sectım cunkı hersey orjınal halıyle olacagı ıcın ve hepsıde bılındık yemekler oldugu ıcın tadıyla yesınler dıye nasıl sızce
Aslında sulu yemek olmasa da olur, sanırım aynı yörelerdeniz :))
bizde de bu tür bir menü yapıldığında yanında ek olarak yalnızca meze olur, inanın sulu yemek kalıyor
patlıcan ezme,acılı ezme,rus salata gibi mezeler olabilir..
fıkırler ıcın tesekkurler arkadaslar salata olacak sulu yemek aklıma ılk gelen kuru fasulye oldu kısın baska sulu yemek hangısı olur bıde pılav olmayacak bı sulu olursa nasıl olur sızce aslında çig köfte nıyetıyle cagırdık onuda yapayım bunuda dedım bu menu cıktı bız cıgköfteyı cok yaparız hep salata ve yesıllıkle yedıgımız ıcın yanına nasıl bı meze gıder sızce
yayla corbası.
içli köfte
çig köfte
[ı][sıze=3]benimde bu akşam misafirim var
mercimek çorbası
tas kebabı
fırında beşamel soslu köfte patates
yaprak sarma
pirinç pilavı
rus salatası
yesil salata
tramisu
vişne hoşafı
yorum bekliyorum.................................[/sıze][/ı][/QUOTEsebze sende de yok köfte yerne sebze türü yada zeytnyağlı eklemelisin bence ve ben hoşaf yerne ayran eklerdim menye daha uygun gerçi hoşafı çıkartmadan da eklsen olur yani...
Bir de yanlis anlamazsan, Corba bana biraz zayif geldi... Eger yapabilirsen, ki ben cok zor zannediyordum useniyordum yapmaya ve gecenlerde yaptim gercekten harika oluyor, eksili kofte corbasi yapabilirsin... Corba da doyurucu olacagindan dolayi, misafirlerin ac kalma olasiligi ortadan kalkar... Ayrica yoresel dedigin icin bu da gayet hos bir corba...
Kofteleri hazirlamak zaten cok kolay, ben genelde 200 gr kiymadan yapiyorum. Icine kofteye kullandigimiz baharatlari katiyorum (tuz, karabiber, kimyon, yenibahar, toz kirmizi biber vs.), ekmek katmiyoruz, 1 cay bardagi kadar ince bulgur katiyorum, biraz salca (1 tatli kasigi kadar) yoguruyorum bu karisimi. Daha sonra minik misketler haline getiriyorum... Un dolu bir kabin icine atiyorum, her attigim misketten sonra kabi sallayinca unlaniyorlar zaten, fazla mudahale istemiyor... Onlari bir kenara koyuyorum.
Eki Görüntüle 988050
Kettleda su kaynatiyorum once, daha sonra tencereme arzu ettigim kadar yag (1 kasik zeytinyagi, 1 kasiktan biraz fazla cicek yagi) koyuyorum, yag kizinca yemeklik dogradigim sogani ekleyip kavuruyorum, guzelce pembelestiriyorum ki agza sert gelmesin, daha sonra salcami koyuyorum (1 tatli kasigindan biraz az domates, yine ayni olcude biber salcasi) salcami da kavurduktan sonra onceden kup kup dogradigim havuc ve patatesleri de ekliyorum, onlari da biraz cevirtip kettleda kaynattigim suyumu ekliyorum... Suyumun ocakta kaynamasini bekliyorum (5-6 su bardagi kadar su) ve koftelerimi kaynayan suya tek tek ekliyorum... Arada karistiriyorum, kapagini kapatarak pismesini bekliyorum... Koftelere bakarak pistigini kontrol edebilirsin. Ben genelde kisik ateste 40 dk kadar pisiriyorum...
Eki Görüntüle 988055
[ı][sıze=3]benimde bu akşam misafirim var
mercimek çorbası
tas kebabı
fırında beşamel soslu köfte patates
yaprak sarma
pirinç pilavı
rus salatası
yesil salata
tramisu
vişne hoşafı
yorum bekliyorum.................................[/sıze][/ı][/QUOTEsebze sende de yok köfte yerne sebze türü yada zeytnyağlı eklemelisin bence ve ben hoşaf yerne ayran eklerdim menye daha uygun gerçi hoşafı çıkartmadan da eklsen olur yani...[/QUOTE
gayet guzel bı menu olmus bence
canım cok severım bu corbayı tarıfını aldım ama ıçliköfteyle ozellkıle yayla corbası yapılır ıkısı bırbırını cok guzel tamamlıyo yanı aılenmden ve yasadıgım yerden oyle gordugum ıcın yayla corbasını yapmayı dusunuyorum ama ıcıne kucuk köfteler yapıpta pıserken corbaya eklenıyo oyle yapabılırım yayla corbasını ıstersen sende dene ama kofteler mınık mınık olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?