hap yutamıyor

buzuldunya34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
139
27
28
43
çocuklar büyüyor ama hala küçük gibiler. kızım 12 yaşında doktor hap verdi.yutamaz dediğim halde evde o kadar uğraştı yine yutamadı...başına böyle bişey gelen var mı..napıcamı şaşurdım

Yetişkinlere bile şurup yazılabiliyorken.. Ne gerek vardı buna şimdi. O antibiyotikler de kafam kadar vardır şimdi... Ortasında çentik denen çizgi var mı?

evet çentik var.kırıp içirmeye çalıştım ama nafile içemiyor.biraz üstüne gittim .ağlamaya başladı yok alışıcakmış hapa allahım böle doktorları neyse.....yarın gidicam tekrar yanına bakalım ne dicek...çatlıcam sinirden

Bıçakla tekrar ikiye bolun yarimlari, meyve suyu gibi şekerli bir şey ile içebilir. Süt veya yoğurt ile vermeyin. İğne yazabilir yarın. Bir kez daha denesin..

evet çentik var.kırıp içirmeye çalıştım ama nafile içemiyor.biraz üstüne gittim .ağlamaya başladı yok alışıcakmış hapa allahım böle doktorları neyse.....yarın gidicam tekrar yanına bakalım ne dicek...çatlıcam sinirden
Yettimmm bacimm.
Benim kizda icemiyoo bogulacak gibi oluyooo sankii.
Valla yaptığım yöntemi anlatayım dene biz böyle böyle içtik hapları.
Tatlı kasigina bir iki parça olarak koyuyordum su ekliyordum şurup kıvamına gelince hoppp ağzına üstüne de bol bol su ictimi tamam.
Geçmiş olsun..

Erimez zaten, olur. Hatta o ceyrekleri yine bolebilirsin. Ama içindeki kağıdı okuyun. Sık kullanilanlardan biri değilse bilemem.

çocuklar büyüyor ama hala küçük gibiler. kızım 12 yaşında doktor hap verdi.yutamaz dediğim halde evde o kadar uğraştı yine yutamadı...başına böyle bişey gelen var mı..napıcamı şaşurdım
Ben 36 yaşındayım ben de hala yutamıyorum 1 lt su içiyorum yutmak için ve bu yüzden ilaç içmekten nefret ediyorum iğneyi tercih ediyorum :eek:

Yettimmm bacimm.
Benim kizda icemiyoo bogulacak gibi oluyooo sankii.
Valla yaptığım yöntemi anlatayım dene biz böyle böyle içtik hapları.
Tatlı kasigina bir iki parça olarak koyuyordum su ekliyordum şurup kıvamına gelince hoppp ağzına üstüne de bol bol su ictimi tamam.
Geçmiş olsun..

teşekkür ederim.aynen boğulcak gibi olup kusuyo..çok abarttın deyip kızdım bide canım sıkıldı

teşekkür ederim.aynen boğulcak gibi olup kusuyo..çok abarttın deyip kızdım bide canım sıkıldı

Yokk yokk sakın kızmayın.
Çünkü ben bile direk icemem parmagimla ittiriyorum hâlâ :( :(
Meyve Suyu onerilmis ama sıkıntı olabilir bence suyu tercih edin.

Ben 36 yaşındayım ben de hala yutamıyorum 1 lt su içiyorum yutmak için ve bu yüzden ilaç içmekten nefret ediyorum iğneyi tercih ediyorum :eek:

yanlız olmadıma sevindim..şurubu yok mu bunun diyorum doktara hayır illa hapı olması gerekiyomuş.demekki var bi çaresi iğne yarın ilk işim doktorun yanı

Bazı ilaçlar toz halinde alınabiliyor. Ancak bazı ilaçlar film kaplı oluyor ve sindirim sistemini korumak için yapılıyor bu. Cok parcalandiginda ya da toz haline geldiğinde daha agizda emilme başlıyor ve sıkıntı olabiliyor. Üzerinde çentik olan tabletler bölünebilir anlamındadır. Ama tadı acılaşabilir. Siz yine de kullanım şekli ve dozu kısmını okuyun. Birşey yazmıyorsa iyice bölerek verin.

Nasıl şurubu yok.. Bebeler ne içiyor? Annem alzheimer idi ve son dönemlerde yutkunamiyordu. İki şişe bile alabiliyordum SGK ödüyordu. Bence doktoru değiştirin.

Back
X