Hap yutamıyorum:((((((

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
evet baslıktada yazdıgım gibi hap yutamıyorum.yine bu site de bi yazı okuyodum hap bogazımda kalıyor flan diye o zamana kadar öyle biir derdim yoktu ama sonradan psikolojik olarak oldu galiba.şimdi hap yuttugumda boğazımda kalıyo su içiyorum ekmegin içini ciğnemeden yutuyorum ama yinede fayda etmiyo.doktoro gittim psikolojiktir dedi.ekmeginiçini çiğnemeden yut gibi şeyler dedi.denedim ama yinede olmuyo akşam içtiysem hapı sabaha kadar boğazımda kalıyo sürekli yutkunuyorum ama yinede olmuyo.bikeresinde sabah kahvaltı yaparken boğazımdan indiğini hissettim.sizce ne yapmalıyım.fikirlerinize inanın çok ihtiyacım var.bu arada konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum yanlış yere açtıysam kusura bakmayın

​Aynı sorun bende de var ben sadece guatr hapımı içebiliyorum oda mercimek gibi zaten onuda yaklaşık olarak 2 bardak su ile içiyorum birde anti depresan onu içmiştim mercimek gibi oda 3-4 bardak su ile doktora gidince igne istiyorum artık diger hapları içemiyorum bogazıma takılıyor

Son düzenleme:
hap fobiklerdenim bende

bayılcak duruma gelene kadar içemiyorum hapı doktora yalvarıyorum hap yerine iğne verin ne olur diye

boğazıma takılıp kalıyor sürekli kusucak gibi oluyorum.hapın kokusu ağzıma sinmiş gibi oluyor.

kırılacak ilaçları minicik hale getirip bol su ile içmeye çalışıyorum ama kırılmayanları gelde bana sor.rahmetli anneme çekmişim bu konuda..

bu yüzden hamileyken bile ilaçlarımı içemedim en sonunda doktora yalvardım demir içemem yutamıyorum diye 30 tane iğne vermişti.günde 2 iğne olmaktan kalçamda yer bile kalmamıştı..halende aynıyım

​Aynı sorun bende de var ben sadece guatr hapımı içebiliyorum oda mercimek gibi zaten onuda yaklaşık olarak 2 bardak su ile içiyorum ama diger hapları içemiyorum bogazıma takılıyor

tüh ya üzüldüm sende de olmassına ama bakalım.inşallah konu okunurda yorumlardan bilgi alabiliriz :18: :18:

aa benim derdimden olanlar yavasça çoğalıyo

Bende kucukken vardi ayni durum,sonradan gecti. Hap cok buyukse hala zorlaniyorum gerci..almaniz geken haplarin softgel alternatifleri varsa onlari deneyeblirsiniz,kayiveriyolar hemen,takilma durumu yok.

Ben de hapi icemiyorum midemi bulandiriyor. Ben cozumu soyle buldum. Agzima agzimi sulandiracak eksi ya da tatli bir sey atiyorum o agzimdayken hapi da atiyorum ve yutuyorum. Sen de dene istersen

aynı sorun bendede var fazlasıyla. hamileliklerimde de aynısını yaşadım 30 iğne ve mosmor oldu her yerim. ben bide sık hastalanırım doktordan şurup filan isterim. hatta en son yine çocuk şuruplarından kendi kiloma kadar şırıngayla çekip içtim. bilemiyorum bu sorunun çaresi var mı kızlar. daha menopoz dönemi filan ileride var o zaman mutlaka hap verirler yaşlanınca da tansiyon hapı filan veriyorlar böyle nereye kadar. Allah dermansız dert çaresiz hastalık vermesin hiç kimseye ama herşey biz insanlar için. keşke bu sorunun bir çaresi olsa ayrıca ben mercimek tanesi kadar bile içemem. doğumdan sonra rahim toparlayıcı ilaç verdiler mercimek kadar ben onu bile içemedim

Ekmegı cıgne ekmegın arasına koy yut ustunede ekmek ye su ıc bende ole ole sımdı alıstım ılac ıcmeye

aynisini bende yasiyorum midem bulaniyor,cok mecbur kalmadikca hap kullanmiyorum

care bulursan banada söyle :)

Bu sorun 8 ay öncesine kadar bende de vardı, onun öncesinde bir ara yutuyordum ama sonra boğazımda kalacak düşüncesiyle yutamıyordum küçücük olsa bile
hasta olsam doktor antibiyotik verse yutamazdım ailemin yanında içiyormuş gibi yapar dilimin altında tutar onlar görmeden tükürürdüm
8 ay önce sivilcelerim için tedaviye başladım ve içmek zorundaydım
içemediğim için attığım oldu başlarda ama içmeliydim. yediğim yemek parçalarını yutuyorum hapı mı yutamayacağım düşüncesiyle gaza geldim.
muzu küçük dilimlere böldüm hap kadar, onu yutmaya çalıştım suyla gitti, hap tamamen psikolojikmiş sonra hapı yutmayı denedim oldu artık susuz bile yutarım yani tabi minikleri

Büyük lokma yediğiniz zaman yada sert birşey yediğiniz zaman, yada ilaç büyüklüğünde şeker yuttuğunuz zaman, boğazınızda takılmıyorsa ilaçta takılmaz.

İlacın boğazda takılma durumu çok çok nadirdir. Yaşlılıkta yemek borusundaki kaslar biraz gücünü kaybettiyse takılabilir. Onun haricinde küçük bir ihtimal takılsa bile, uzun bir süre, yani sizin söylediğiniz gibi "akşamdan sabaha kadar" orada durma ihtimali imkansızdır. Çünkü içtiğin anda erimeye başlar zaten. Yemek olsaydı, tamam bir ihtimal uzun müddet kalabilirdi, çünkü yemeğin yakılması daha zordur.

Sonuç olarak, siz her ne kadar boğazınızda ilaç kalmış gibi hissetmiş olsanız bile, inanın psikolojiktir. Hissettiğiniz aslında orada ilacın kalması değil, boğazda kalma "hissidir".

Canım yutarsın. Bende yeni öğrendim yutmasını. Şimdi ilaç bana vız geliyo. Başını en geriye yasla ve ağzını aç , ilacı at. Sonra az su ve zaten yutmuşsun. Korkma sen onu yutarsın. O senden korksun.

Hapı böyle teee dibe boğazın oraya koyuyorsunuz sonra bir yudum su ile kayıp gidiyor. Ben önceden dilimin ucuna koyar sonra yutamaz tükürürdüm

kızlar bende sizin gibi ilacları yutmakta cok zorlanırdım
ama bir hamilelik geçirdim ve hep bir sürü hap yutmak zorunda kalınca bir baktım yavas yavas alıstım
gerçekten bu iş beyinde bitiyor
içmem gerekiyor diyin ve için

bu arada okulda bize (Eczacıyım) özellikle farmakoloji derslerinde şurup,draje, ampul gibi bir cok ilaç formlarının avantajları öğretilirken değişmez maddelerden biri de şuydu
hap yutmakta zorlanan kişiler için diye bir madde vardı
mesela kan ilacını tablet olarak kullanamayanlara,kan ilacı şurup,flakon ya da ampul formunda üretilir

yani bu aslında kafadan uydurduğunuz bir sey değil, bizim derslerimizde biile bu maddeyle defalarca karsılasmısımdır
özellikle yaşlı ve cocuklar hap yutmakta zorlanırlar bu bir gerçek

bende de bu sorun vardı.neyseki artık geçti.çok zor gerçekten,hatta hep düşünürüm şu gripini nasıl yutarlar diye.
bir kadın görmüştüm.hapı ekmeğin arasına koyup yutuyordu,tövbe yarabbim ona da çok gülmüştüm

ekmeğin içinden biraz kopar, arasına hapı koy, çiğnemeden yut

ama her hap için kullanılmaz
çünkü bazı hapların midede çözünmesi lazım
mesela bazı ilaçları ağızda bekletince ya da ikiye bölerek içince anında etki yaptığı için ölüme sebep olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…