• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hareketli çocuk kilo alamama

patrawa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
261
135
18
Kızlar 5 yaşında bir kızım var. 16.5 kilo ve ben artık doğduğundan beri emmemesinden yememesinden çok yoruldum. Okula başladı ve arkadaşları sürekli ona sen küçüksün güçsüzsün dedi bazen oyunlarına almamışlar. Çok üzüldük bu yıl ve ben artık yaz tatilinede gireceğimiz için kilo aldırmak istiyorum lütfen yemekleri kendim yemekten çöpe atmaktan yoruldum 5 yıldır. Ne yapayım ne destek alayım ne vitamin vereyim şaşırdım. Çok şükür hastalanmıyor vs şimdiye kadar en büyük tesellimiz oydu. Abur cuburda yemiyor çok çok az okuldan görüp isterse alıyorum haftada 1 2. Ama çok küçük çok üzülüyorum artık. İlkokula başladığında ne olacak diye düşünmekten ağlıyorum. Yaş büyüdükçe daha çok zorbalanacak ne kadar anlatsamda içten içe üzülüyordur diye korkuyorum. Şua tek aklıma gelen çare kilo alması kaldı gittiği okuldakileri terbiye edemeyeceğime göre 😞

gittiği okuldaki öğretmeni bir şey yapamıyorsa lütfen müdürle ve o çocukların aileleriyle iletişime geçin. Bu yaşlarda müdahale edilmeyen zorbalıklar çocukta travma yaratıyor hem de zorbalayanlar büyüdükçe daha çok güç buluyor. Sadece sizin çocuğunuza değil kilolu çocuklara da korkunç lakaplar takıyorlar.
Bence bir doktora götürüp detaylı kan tahlili yaptırın. Belki demir eksikliği ya da b12 eksikliği vardır. Balık yağı falan verin iştah açar. Durumu doktora anlatın. Ek olarak kilo yapan iştah açan multivitamin verebilir. Her gün tahin pekmez ceviz karışımı vermeyi deneyin. Reddederse ödülle verin bir süre. Tadına alışıp alışkanlığa döndüğünde ödülü kesersiniz. Karbonhidrat ihtiyacı da olabilir. Çocuklar karbonhidratı hızlı yakar çünkü metabolizmaları hızlı. Artık ne yiyorsa içine pirinç gibi kilo aldıran besinler ekleyebilirsiniz. Çocuklar genelde pirinci sever. Meyve yemiyorsa yaz geldi soğuk meyveli yogurtlu içecekler hazırlayabilirsiniz. Smoothie gibi. Sabahları pankek krep severse avokado verebilirsiniz. Avokado kilo yapıyor.

Sağlıklı ise neden kilo aldırmak istiyorsunuz. Belki vücut tipi bu olacak. Etrafta görüyorum uzun boylu incecik insanlar var, sadece kemikleri görünüyor. Belki sizin çocuğunuz da zayıf olacak.
İştahsız ise de zorlamayın. Bu devirde açlık değil obezlik en büyük sorun.
Zorbalık yapan çocukların cevabını öğretmen ve müdür verecek, siz çocuğunuza kilo aldırmayacaksınız.

Kilo iyi bir şey değil ki. Kilosu olsa zorbalığın alasını o zaman yaşardı. Bence çocuğa kilo aldırsanız ileride kilo sorunu yaşasa daha çok üzülürsünüz. Gelişimi normalse, boyu uzuyorsa gelişimsel sorun yoksa yapmayın

Kızlar 5 yaşında bir kızım var. 16.5 kilo ve ben artık doğduğundan beri emmemesinden yememesinden çok yoruldum. Okula başladı ve arkadaşları sürekli ona sen küçüksün güçsüzsün dedi bazen oyunlarına almamışlar. Çok üzüldük bu yıl ve ben artık yaz tatilinede gireceğimiz için kilo aldırmak istiyorum lütfen yemekleri kendim yemekten çöpe atmaktan yoruldum 5 yıldır. Ne yapayım ne destek alayım ne vitamin vereyim şaşırdım. Çok şükür hastalanmıyor vs şimdiye kadar en büyük tesellimiz oydu. Abur cuburda yemiyor çok çok az okuldan görüp isterse alıyorum haftada 1 2. Ama çok küçük çok üzülüyorum artık. İlkokula başladığında ne olacak diye düşünmekten ağlıyorum. Yaş büyüdükçe daha çok zorbalanacak ne kadar anlatsamda içten içe üzülüyordur diye korkuyorum. Şua tek aklıma gelen çare kilo alması kaldı gittiği okuldakileri terbiye edemeyeceğime göre 😞
kızınızın boyu nasıl?
şimdi ben buraya bi tarif bırakacağım, kızım bu tarifle boyu bi tık daha fzla uzamaya başladı, kilosu normal olduğu için ona etkisi olmadı ama baya iyi kilo alan çocuklar var.

Burada sorun çocukların söylediklerinde. Hepimiz aynı boy kilo yüz şekli vs. sahip olamayız. Öğrenciler arasında oluyor bunlar maalesef. Hani öğretmenler bile çocuklara böyle yaklaşıyor gördüm şahit oldum. Kendinizi üzmek yerine gidip konuyu müdürle öğretmenle konuşun. Öğretmen müdahale etsin. Öğretmenin görevi eğitmek.

Back
X