Hareketsizliğe bağımlı hale gelmek

acaba burnout olabilirmi?
bundan yaklasik 4 yil önce benzerini yasadim. cok asiri yogun bir hayatdan bitkisel hayata gecis yaptim.
bana spor yardimci oldu. yavas yavas eski atom karinca halime geri döndüm ama baya caba sarf etmek zorunda kaldim.
Ilk isim spor ile eski ben" e kavusmak olacak. Burnout oldugunu dusunuyorum ben de. Cok fena yapisiyor insanin ustune.

Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.

Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..

Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.

Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.
Psikolojide en onemli kurallardan biri -ki genelde maalesef bizde degil yurt disinda uygulaniyor- sizin de belli araliklarla terapi almaniz gerekiyor isinizi yaparken. Ancak bizim ulkemizde bu kisim ihmal edildiginden psikologlar terapistler tukenmislik yasayabiliyor sık sık. Benim tavsiyem maddi imakniniz varsa guzel bi terapi destegi almaniz. Toparlanmanizin psikolog olmayanlara oranla farkindaliginizin yuksek olmasi hasebiyle daha kolay olacagini dusunuyorum😉

Ilk isim spor ile eski ben" e kavusmak olacak. Burnout oldugunu dusunuyorum ben de. Cok fena yapisiyor insanin ustune.

bana doktorum burnout demisti. ayrica sakinlestirici damla yazmisti (yurtdisinda yasiyorum) bu damlayi yaklasik 2 hafta kullandim ve ortalama hergün 18-20 uyudum.
doktorumun söylemesine göre yorgun olan beden degil, sadece beyin.

benim yeni kombinim denge üzerine kurulu.
beslenmem, sporum, hobilerim vs. "ben odakli" ve aktif/pasif karisimi.
haftada 2 gün spor yapiyorsam diger günü kesinlikle yoga yapiorum veya yüzüyorum.
pazartertesi günü sadece kendime ait. isten cikip eve gitmiyorum mesela. geziyorum, alisveris yapiyorum, sadece kafede oturup kitap okuyorum vs. o gün benim. telefonla konusmam- kendimi dinlerim.

önemli olan aktif ve pasif aktiviteleri dengelemek galiba. bizim gibi beyin odakli calisan insanlar (avukatim) er yada gec burnout oluyorlar galiba :(

Yorulmuşsunuz, dinlenmeye ihtiyacınız var. Kaç yaşında olursa olsun insan yorulabilir yani. O yoğun dönemde hissetmezsiniz, o yoğun dönem geçince çıkar acısı. Bu arada tiroit hormonunuza baktırdınız mı? Doktor değilim sadece kendi doktorumun bana söylediklerini aktarıyorum TSH 2,5'un üstüne çıktı mı normal sinirlar içerisinde olsa bile tiroit bezi zorlanıyor anlamına gelebilirmiş ve hipotiroit belirtileri verir. Böyle durumlarda bazı hekimler hafif bir ilaç desteği önerebiliyor. Bence doktorunuza danışın.

Beni muhteşem hırpalayan bir iş hayatım vardı. Sabah 7 de uyanır, hastaneye gider (psikoloğum), akşam 18.00 de işten cikip oradan yüksek lisansa giderdim. Eve geldiğimde saat 21.30 olurdu. Cumartesi de çalisiyordum. Bu arada bir de spora gidip özel hocayla çalisiyordum. Bunların hepsini idare edip, bir guzel de iliskimi yonetiyordum.

Bir yil sonra korkunc bir tükenmislik yasadim...isimden istifa ettim, sporu biraktim... yatagima uykuma hasret kalmisim. Oyle bir haldeydim ki, battaniyemin icinden cikmak istemedim bir sure...simdi evlendim , mutluyum..fakat fizyolojik bir sebep olmamasina ragmen (kansizlik, d vitamin eksikligi vb.) yatma-uzanma arzumdan vazgecemiyorum..

Uzerime yapisti sanki..cok tuhaf..yeniden harekete gecmem gerekiyor biliyorum ama sanki bir el var çekiyor beni koltuga, yataga.. bagimli gibi oldum.

Benzer durumlari yasayan oldu mu? Naçizane gorus ve deneyimlerinizi paylasmaniz beni mutlu eder.

Maalesef hayat alışkanlığı birazda bu tutum
Ben de sizin durumunuzdayım, silkelenmek lazım, meşgale bulmak lazım..

Bence bedeniniz biraz dinlenmek istiyor. Ve size sinyal veriyor. Yoğun bir hayat ardından evlilik. Şu an ki halinizden memnunsanız bir süre daha devam dinlenmeye. :KK16:

tüm gün evde durunca ben de öyle olurum. Yapım gereği evde durmayı pek sevmem. evde olsam da sürekli bişeylerle uğraşmalıyım. temizlik filan. Şuan zaten çalışıyorum da. Emekli olsam ne yaparım acaba diyorum. Sizin durumunuz günlük uğraşacağınız şeyler için bi amacınız kalmamış. <Kendinize bir hedef koymalısınız. sizi mutlu eden şeylere yönelmelisiniz. Açıklayabildiysem ne mutlu bana. Psikolog kadar olmasam da ::))

bir psikologun psikologa degil de buraya gelmesinin sebebi ne ??
Biz bu tarz durumlarda hep psikolog oneriyorduk ama goruluyor ki kendinize bile işe yaramıyor ogrendikleriniz.
Çok haklısınız doktorlar hasta olmaz, dişçilerin dişleri çürümez. Kendi tasarladığından başka evde oturan mimar, kendine mimar demesin bir zahmet

Mutluyum diyorsunuz o nedenle bana çok garip gelmedi durumunuz.
Çünkü son 1 aydır bende öyleyim normalde uyuyamam hafta sonu erkenden kalkarım ama şu ara bıraksalar 11e kadar yatarım.
Mevsimsel dönemsel bi yorgunluk diye düşünüyorum.
Sizinki de öyle olabilir belki .
Bu da böyle bi dönemdir insan her dönem hareketli aktif olamaz ki .
Bu anlarin tadını çıkartın bence hobileriniz falan varsa onlara odaklanin.
Ama mesela günlük bi hareket limitiniz olsun mutlaka gunde yarim saat yürüyüş gibi .
Evden 1 saatte olsa çıkmak lazım ama.

bir psikologun psikologa degil de buraya gelmesinin sebebi ne ??
Biz bu tarz durumlarda hep psikolog oneriyorduk ama goruluyor ki kendinize bile işe yaramıyor ogrendikleriniz.
kişi hastalarına karşı objektif olabilir ama kendisine karşı objektif olamaz ki..subjektif bakış açısı ile de soruna çözüm bulamayacağı çok açık..ogrendikleriniz ise yaramıyor cümlesi biraz sert olmuş sanki

kişi hastalarına karşı objektif olabilir ama kendisine karşı objektif olamaz ki..subjektif bakış açısı ile de soruna çözüm bulamayacağı çok açık..ogrendikleriniz ise yaramıyor cümlesi biraz sert olmuş sanki
Öğrendiklerini kendi uygulasin demedim bir profesyonel yardıma neden gitmediniz de buraya geldiniz dedim uzun zaman olmuş çünkü. Lütfen bir yoruma yapiyorsaniz o yorumu yapan kişinin konu içindeki diğer yorumlarinida okuyun ve tam okuyun yorumları. Orada kendi kendini neden muayene etmedin yazmiyor. Psikologa gitmek yerine neden burası yazıyor.

Öğrendiklerini kendi uygulasin demedim bir profesyonel yardıma neden gitmediniz de buraya geldiniz dedim uzun zaman olmuş çünkü. Lütfen bir yoruma yapiyorsaniz o yorumu yapan kişinin konu içindeki diğer yorumlarinida okuyun ve tam okuyun yorumları. Orada kendi kendini neden muayene etmedin yazmiyor. Psikologa gitmek yerine neden burası yazıyor.
Cunku buradan coook guzel seyler okumak istedim okudum :) diger yorumlarinizdaki cirkin uslup sebebiyle insanlar da bunlari yaziyor.o.ilk mesajinizin hali neydi oyle??? Heleki onlar da sacmasapandi cumleniz neydi? Bi okuyun tekrar anlarsiniz....Durtuselsiniz. Simdi nasil da duzgun ifade ediyorsunuz kendinizi bakin..demekki boyle de yazilabilirmis degil mi? 100 kisi yazdi bir tane konu disi muhabbet hala devam ediyor. rica ediyorum artik yanit yazmayiniz lutfen.

Kendinizi hasta hissediyor musunuz. fiziksel değil demişsiniz ama halsizlik yapan teşhis konması zor birsürü hastalık var. Tekrardan doktorlara danışın isterseniz.
eğer psikolojik sorunsa bilemiyorum belki motive edici bişeyler bulmaya çalışsanız. Yapmaktan hoşlandığınız şeyler için zorlasanız kendinizi. Zamanla enerjinizi tetikleyebilir.

Kendinizi hasta hissediyor musunuz. fiziksel değil demişsiniz ama halsizlik yapan teşhis konması zor birsürü hastalık var. Tekrardan doktorlara danışın isterseniz.
eğer psikolojik sorunsa bilemiyorum belki motive edici bişeyler bulmaya çalışsanız. Yapmaktan hoşlandığınız şeyler için zorlasanız kendinizi. Zamanla enerjinizi tetikleyebilir.

Disari cikip kosusturma yasadigimda daha da enerjim yukseliyor, kendimi o gun harika hissediyorum. Sanirim o yuzden mental diyebilirim. Ilk adimi atmak sıkıntı şuan 😪

Bahsedilen süreci yaklaşık 10 yıl önce yaşadım, artık hayat tarzım oldu... Maddi imkanım yok, sosyal çevremde eskisi gibi değil ama mutlu muyum evet... Tek kötü yanı ailemin bunu başarısızlık olarak görmesi...

Çünkü kariyeri olan bir işten mutsuzsun diye pat diye istifa edilmez.. Mutsuz hissettiğin evlilikte 2 ayda boşanılmaz vs vs... Ailem için bunların hepsi travma oldu... Ben mutsuz olup travma yaşayıp kendimle uğraşmak yerine hem istifa edip hem çok kısa sürede boşanıp mecburen aile yanına dönünce onlarda olan travmayla beni yine mutsuz ettiler ama artık son yıllarda umursamıyorum .. Heee ben başarısızım deyip geçmek lazım sanki evliler mutluluktan geberiyor veya çok zengin parası olanlar inanılmaz mutlu ve madalya takıyorlar... Çok da tınnn hepsi.. Sağlığım var mı evt... Şükür....

Bahsedilen süreci yaklaşık 10 yıl önce yaşadım, artık hayat tarzım oldu... Maddi imkanım yok, sosyal çevremde eskisi gibi değil ama mutlu muyum evet... Tek kötü yanı ailemin bunu başarısızlık olarak görmesi...

Çünkü kariyeri olan bir işten mutsuzsun diye pat diye istifa edilmez.. Mutsuz hissettiğin evlilikte 2 ayda boşanılmaz vs vs... Ailem için bunların hepsi travma oldu... Ben mutsuz olup travma yaşayıp kendimle uğraşmak yerine hem istifa edip hem çok kısa sürede boşanıp mecburen aile yanına dönünce onlarda olan travmayla beni yine mutsuz ettiler ama artık son yıllarda umursamıyorum .. Heee ben başarısızım deyip geçmek lazım sanki evliler mutluluktan geberiyor veya çok zengin parası olanlar inanılmaz mutlu ve madalya takıyorlar... Çok da tınnn hepsi.. Sağlığım var mı evt... Şükür....
Sizi oyle iyi anladim ki...

Back
X