- 29 Nisan 2016
- 1.476
- 1.772
- 133
- Konu Sahibi Dreamer Swan
Bence bız forum olarak sızın cocuklugunuza ınelım. Yanı bı psikolog bu kınuyu acmamalıydı bence. Bir göz doktorunun sizce benım gozumde naaıl bı soeun var demesi gibi bir sey.gibi degil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence bız forum olarak sızın cocuklugunuza ınelım. Yanı bı psikolog bu kınuyu acmamalıydı bence. Bir göz doktorunun sizce benım gozumde naaıl bı soeun var demesi gibi bir sey.gibi degil.
Çok yanlış bir açıdan bakıyorsunuz olaya. Gerçekten hayretle okuyorum.Çünkü bende üzüldüm. İnsanların yüzlerce lirasını verip bir umut beklediği yerden bizde insanız olabilir demek çok acı. O halde psikologa git diyen bizler aslında cokta doğru bir şey soylemiyormusuz. Ki daha önceden bi iki deneyimim oldu onlarda çok saçma idi belki o yüzden bu kadar tepki verdim.
buradan bir çok kişiye tavsiyede bulunmak yerine profesyonel görüşün daha iyi olacağını düşünüyoruz genelde konulara bakarsanız cok var psikologa gidin diye msj. Sizin ilk adım olarak oraya gitmemeniz. Bu kadar beklemeniz bu egitimi aldığınız ve insan psikolojisi okudugunuz halde çok çok şaşırdım açıkçası. Sizinle ilgili değil meslek ile ilgili bir şaşkınlık benimki.
Çok yanlış bir açıdan bakıyorsunuz olaya. Gerçekten hayretle okuyorum.
Hayattan tat alma var, günü surdurebilme enerjisi de var. Dısarida bir planim isim oldugunda o gunum cok daha iyi geciyor. Daha cok mental bir yorulma soz konusu sanirim. Herseyi abarti yapip sistemi fazla isitmak, simdi de sogumasini beklemek belkide..Bence bellli bir müddet kendinizi aşacak biçimde enerji sarfetmişsiniz..Şimdi o günler beyninize bedeninize yük gibi geliyor..Rahatlığın tadına varınca bırakasınız gelmiyor doğal olarak.Biraz tükenmişlik sendromunada benzettim açıkçası.Belkide hala koşturmacaya hazır bir zihinde değilsiniz,hala dinlenmeye ve beyninizin boşalmasına ihtiyacınız vardır..Hayattan tat alma durumuz ne alemde? Onda sıkıntı varsa seratonin eksikliğiniz olabilir mesela..
Olmaz olur mu, bir donem psıkolojık sorunlarımdan dolayı yattım , sadece . Saat 4 de yataktan kalkıyordum, 9 da geri yataga donüş.
Berbattı , allah kimseye yasatmasın.
İnsan bazen fizyolojik bazende sorunlarından kcmak için ; bunu yasıyor anladıgım kadarıyla.
Bir yerden baslayın ama, yani dısarı cıkmak için sebepler yaratın . Direkt işe baslamak gibi değilde , boyutunu bilmediğinden diyorum.
Mesela bende bir arkadasıma söylerdim, tamam bulusalım derdim ve gitmezdim öyle kalkmak istemiyordum. Sizde de durum bu sekildeyse , bence gunluk olarak kesin dısarı cıkın, 1 saatte olsa, market olur , çarşı pazar olur.
En iyi gelen şey ise bence boş bir alanda yürüyün, hayallerinizi dusunun. Yürürken bana hep hayallerim , gelecek planlarım aklıma gelir , belki sizde de öyledir. Deneyin bir isterseniz
Iste tam da bu... bos anim 3 ise bana 30 gibi geliyor. O sucluluk duygusuyla yazdim buraya. Vicdan azabi gibi oluyor bos olma algisi, halbuki bos degil..buna odaklanmaya calisacagim. Cok tesekkur ederimBence bedeninin ve ruhunun hayatı bi dönem yavaş yaşamaya ihtiyacı var. Kendini suçlu hissetmeden akışına bırak. Çok uzun bi zaman olmamış o yoğun tempodan sıyrılalı. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de benzer dönemlerden gectim. İnsanlar sabahtan akşama tv seyredip yatarken ben bı kaç gün yapsam hemen çok boş bir insan oldum bu gün hiç kitap okumadım hiç spor yapmadım vs diye kendime o anları zehir edip dururdum. Bı sohbette bilgim olmayan bir konu geçtimi eve gelip çok cahilim diye kendime sinir olur günlerce o konuyla ilgili kitap okurdum. Şimdi bir çocuğum var ve o kadar boş geliyor ki o zamanlar ki hayatın her anını doldurma, azıcık tembellik yaptığında vicdan azabı çekme hissi. Artık hayatimin tek bir amaci var mutlu olmak ve mutlu etmek. Hayatımın geri kalaninda mutlu olmadığım hiç bir şeyi yapmayı düşünmüyorum. Sen de vicdan azabını yenip bedenini dinle şu an buna ihtiyacim var mı diye. Yok yetti bana bu kadar dinlenmek diyorsan da ufak ufak keyif aldığın mesgalelerle başla. Tak kulaklığı kulağına her gün git şehrin güzel bir parkında sakin sakin yürüyüş yap. Yeni yemekler araştırıp dene. Hobilerine zaman ayır. İlla yapmak zorundayım hissiyle değil keyif aldığın için harekete geç.