Mezeler - Ordövrler harika..tahinli patlıcan ezme(resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
46
İzmir
patlıcan ezmenin orjinal bir versiyonu..

patlıcanlar fırında közlenir..

2-3 topan patlıcan
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 fincan tahin
tuz pulbiber

közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup elle ezilir..derin bir tavada un kavrulur sonrasında yağ ve tahin ilave edilir..biraz kavrulduktan sonra patlıcanlar eklenir ve bir süre daha ezilerek kavrulur..daha sonra servis tabağına alınır ve üzerine pul biber eklenerek servis edilir..afiyet olsun..

patlicani cok severim hatta bayilirim
ama ezmesini hic yemedim
ellerine saglik canim
sunumunda harika olmus
görüntü zaten süper
eminim tadida öyledir
heleki senin elin deymisse

patlicani cok severim hatta bayilirim
ama ezmesini hic yemedim
ellerine saglik canim
sunumunda harika olmus
görüntü zaten süper
eminim tadida öyledir
heleki senin elin deymisse

ben normalde patlıcandan hoşlanmam yemek olarak..ama salatasını ezmesini,patlıcan balığını çok severim..bu da ırakta bir lokanta da yediğim ve çok beğendiğim bir lezzet..paylaşmak istedim cnm..hoşunuza gittiyse ne mutlu bana..opuyorumnanaktan

yok tatlım un yağsız kavrulunca daha hoş koku veriyor.sonrasında yağ ekliyorsun topaklanmıyor.zaten çok az bir un giriyor bu tarife koku vermek için..

harika olmuş canım görümceciğim.ellerine sğlık seni seviyorum yengeşum

bende seni seviorm yengoşum benm..bunu yaptıım gün annem gıcıklığına laf sokup durdu bana..güzel olmamış..hiç hoş değil fln die..bir yandanda götürdü ama..cidden çok hoş oluyor..
güzel yorumun için teşekkürler yengemmmmmŞenizŞenizŞeniz

közde patlıcana bayılırım zaten patlıcanı seviyorum ben.

Fakat tahinli hiç denemedim.Mutlaka denicem.Ellerine Sağlık...

-----------------------------------------
Mutlu Yıllar!

ellerinize sağlık. bende közlenmiş patlıcann herçeşit tarifini denemeye çalşıyorum. bunu da mutlaka deneyeceğim. teşekkürler.

közde patlıcana bayılırım zaten patlıcanı seviyorum ben.

Fakat tahinli hiç denemedim.Mutlaka denicem.Ellerine Sağlık...

-----------------------------------------
Mutlu Yıllar!

ellerinize sağlık. bende közlenmiş patlıcann herçeşit tarifini denemeye çalşıyorum. bunu da mutlaka deneyeceğim. teşekkürler.

-------------:asigim: :asigim: :asigim:------------------------- :asigim: :asigim: :asigim:--------------
:asigim: :asigim: :asigim: :asigim: -------- :asigim: :asigim: :asigim: :asigim:
:asigim: :asigim: :asigim: :asigim: :asigim: :asigim: :asigim: :asigim:
:asigim: :asigim: :asigim: :asigim: :asigim::asigim:
:asigim: :asigim: :asigim: :asigim:
:asigim: :asigim: :asigim:
:asigim:​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…