- 2 Ağustos 2010
- 4.024
- 70
- 363
- 46
ilaç dozajından kaynaklanıyor. doz ayarlaması aşamalı yapılıyor.ben 100 mg levotiron kullanıyorum. çeyrekle başladık,her hafta çeyrek artırılıp kontrol edildi.şu an cumartesi,pazar,pazartesi 1 buçuk(150 mg) diğer günler 1 tam 1 çeyrek(125 mg) alıyorum.endokrinolog çok önemli,yaşadığın yerin en iyi hekimini bulmaya çalış.bir de tahlildeki sapma için şunu söyleyeyim,12 saatlik açlıkla,en geç 9,9.30 gibi, hap içmeden kan ver, o günkü ilacını tahlilden sonra iç.ayrıca mvsim itibariyle belki pırasa,brokoli,balık tüketimin artmış olabilir.öksürük şurubu ya da vitamin kompleksi almış olabilirsin.bunlar bize yaramıyor.dediğin gibi,tiroid bebeğine olumsuz etki yapmış olabilir.ilacının dozajını acilen ayarlayın ki problem yaşanmasın. hatta şunu söyleyeyim,1 civarı tsh ve t4le gebe kal.endokrincini hamileyken kadın doğumcundan fazla gör. benim doktorum bebek istediğini kocandan önce bana söyleyeceksin demişti. hamile kalır kalmaz da hapımın dozajını yükseltti. o yükseltmeler de pat diye olmuyor çeyrek çeyrek yapıyor yoksa çok çarpıntı oluyor.normalde 3 ayda bir kan verirken hamilelikte 2 haftada bir verdim. şimdi işte bilmiyorum ne olacak...allahım çok aratmasın.