Haşimato ve tüp bebek transferi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Umutcn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Umutcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
824
En iyi cevaplar
1
354
33
Arkadaşlar meraba böyle bi konu açacağım aklıma gelmezdi ama oluyormuş. Hayatımda adını 1-2 kere duyduğum şey başıma geldi. Ne olduğuna dair bi fikrim bile yok. Her şey bizim için bunu çok iyi anlıyorum.
3 senedir anne olmaya çalışıyorum. Türlü zorluklarla embriyolar donduruldu. Şimdi ben de transferi beklerken ( henüz 1 ay var tahmini regl 5 Kasım) kan değerlerime baktırayım dedim. Anti tpo yüksek. hafif de tiroid çıktı. Ve böylece Haşimato denir mi bilemem ama bu teşhisi aldım gibi oldu.

Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Antikor değeri düşebilen bi değer değilmiş. Yani ömürlük hastalık. Tiroid de 2,84 şu an yani 2,5 altı transfer için uygun aslında. Diğer ay ne halde olurlar bilemiyorum. Ertelesem diyeceğim düşmezse neyi bekliyorum? Ertelemesem de tiroid değerim gözümü korkutuyor. Doktorum transfere engel olmadığını söyledi ama bu yaptıklarımız kesinliği kanıtlanmış şeyler de değil dedi. Önerilen tek şey prednol intiralipid serum ve rahime Prp yapmak.

Lütfen tecrübesi veya fikri olan yazabilir mi?

Kafana takma taktıkça yükselir o, bende var bu ay aşılama oldum tehlikeli seviyede değil zaten, korkma rahat ol

İnşallah tutar geçmiş olsun size de. Yani ne düşüneceğimi de bilemiyorum açıkçası. 142 değerim.

Kız takma kafana ideali 2.5 altı ama 3 civarında bile sorunsuz geçebiliyor gebelikler. Hem belli ki yeni çıkmış ilaçla düzelir o.

Tiroid değeriniz çok yüksek değil ama ilaç kullanıyorsanız zaten hemen düşüyor. Benim en son tedavimde opu olmadan önceki ay 5 civarı çıkmıştı ilaçla 3 hafta dolmadan 1,27’ye düştü. Bir de hashimato diyebilmek için doktorun tiroid ultrasonu istemesi gerekiyor. Benim anti-tpo ve tsh yüksek olunca tiroid ultrasonu istemişti kesin tanı öyle koyuldu.

Zaten sanırım şu an asıl sorun anti tpo değerim. Diğerleri çok yüksek değil. Kasım planlandı transferim ama ertelesem sonraki aylarda tsh da yükselir mi acaba, bi de o kadar çok bekledim ki bu ayı hiç de ertelemek de istemem de Napayım bilemedim.

Kendiniz de yazmışsınız anti-tpo düşebilen bir değer değil o yüzden bunu kafanıza takıp boş yere stres yapmayın bence. Asıl önemli olan tsh, onu 2,5 ve altı istiyorlar ama ilaçla kısa sürede düşüyor. İçiniz rahat etsin istiyorsanız dahiliye doktoruna danışıp düşük doz ilaç kullanabilirsiniz yükselmemesi için. Doktorunuz transfere engel değil diyorsa bir bildiği vardır ona güvenin.

Yarın bi endokrinolojiye görüncem. Dahiliye bana demir ve iyot damla verdi bugün.
Düzenli kullan canım onları iyotlu tuz kullan. Kimyasallardan kokulu şeylerden uzak dur boyun bölgene parfüm sıkıyorsan sıkma sakın

Rutin verdiğim kan testinde bununla karşılaşınca çok düştüm haklısınız. Antikor düşmeyeceğini kabullendim, tsh 2.5 altı olması gerekiyormuş onu dengede tutacaklar dimi transferden önce? Bu takacakları serum da İntralipid serum yani bağışıklık baskılayıcı, o da antikorlar için mi anlayamadım.
Endokronolojiye görüncem..

Düzenli kullan canım onları iyotlu tuz kullan. Kimyasallardan kokulu şeylerden uzak dur boyun bölgene parfüm sıkıyorsan sıkma sakın
Tamam canım teşekkürler. Bugün başladım. Doktor da ne dicek bakalım.

Merhaba bende de haşimato çıktı. 1 sene önce teşis konuldu. 1 senedir ilaçlarımı içiyorum ve tsh 1.40’a kadar düştü transferi 10 Ekimde oldum çok şükür pozitifi gördüm. Sakın evham yapma ilaçlarını düzenli kullan.

Yaa tebrik ederim sağlıkla gelsin. Anti tpo yüksekliği mi sizin de, kaçtı acaba. Yüksek şekilde mi transfer oldunuz?

Merhaba benim anti-TPO değerim şuan 3 binlerde. Tiroid ilacını düzenli kullandığınızda hemen tsh değeri normale dönüyor. Sabah 05.30-06.00 arası aç karna alınması önemli. Uzun salınımlı bir ilaç olduğu için en etkili kullanım zamanı bu şekilde.
3 kez transfer oldum size tavsiyem transfere kadar kesinlikle gluten içeren hiçbir ürün tüketmeyin. İnşallah güzel haberler alırsınız

Tabi ki tsh dengede tutulması gerekiyor. Endokrinolojiye gidecekseniz tsh daha da yükselmesinden endişelendiğinizi söyleyin size belki ilaç önerebilir. İntralipid serum da kanıtlanmış olmasa dahi bir ihtimal tutunmaya yardımcı olur diye verebiliyorlar illa hashimato gibi bir hasalığınızın olmasına gerek yok yani. Endişenizi çok iyi anlıyorum ben de kasım ayında 4. transferimi olacağım dolayısıyla ya yine olmazsa diye endişeliyim ama nasipte varsa her türlü olacak yoksa da olmayacaktır diye kendimi rahatlatıyorum.

Endokronolojiye göründüm normal dedi antikor zaten düşecek değil dedi tsh da 2,84 0,25 ilaç versem bile daha çok düşer bu sefer de transfer yapmaz dedi. Ona da ilaç vermedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…