Hassas anne sendromu

brkzynpp

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
213
282
23
36
Merhaba arkadaslar aranızda benim gibi aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum ama içimi dökmek istiyorum. 2 aylık bir bebeğim var ve onu kimseyle paylaşmaya tahammülüm yok özellikle kayınvalidemle. Ona gittiği zaman kendimi kötü hissediyorum vermek istemiyorum aslında bunun onun suçu oldugunu düşünüyorum çünkü lohusalıkta çok pimpirikli davrandı eşimle beraber benim üstüme cok geldiler aman bebeğe bir sey olur ama şöyle tutalım böyle yatıralım gibi gibi… bir de bi sözü var hiç unutamıyorum alır giderim bakarım diye. babanesi bir tek meme veremiyor diyor. Kaç kere uyardım ama hala aynı. Açıklaması da Ben bebek konusunda çok hassasım diyor. gercekten davranıslarından bıktım tahammül edemiyorum bazen ya da ben mi abartıyorum? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Alir giderim demek nedir yahu? Asiri hadsiz ve kotu kalpli biri ancak diyebilir bunlari. Gayet haklisiniz.

Çok istiyoduysa doğursaymış bir daha. Allah Allah ya laflara bak. Ben de vermek istemiyorum çocuğumu kimseye babası hariç.
Benim de oğlum var kayınvalide olacağım zamanı gelince. Şimdiden diyorum kendi kendime torunum olursa sever geçerim baksın annesi babası. Evlat büyütmek 31 yaşımda yıpratıyor bir de o yaşımda mı büyüteceğim. He olur çalışır annesi zorda kalır bakarım başım üstüne. Ama annesi başındayken ne diye müdahale edeyim.

Evet bende kayınvalide olsam aynı sekilde baksın annesi babası derim. Üstelik gelip bizde kalıyor yok yordam bilmiyor. Eşim desen annesinin tarafında hiç düşüncelerime saygısı yok. Lohusalığımın ilk haftası böyle gecti sonra anneme attım kendimi rahatladım.

Alir giderim demek nedir yahu? Asiri hadsiz ve kotu kalpli biri ancak diyebilir bunlari. Gayet haklisiniz.
Bazen cok mu abartıyorum diyorum ama gercekten bunaltıyor. İlk torunlarıymış heyecanlılarmış. Peşimden ayrılmıyor dakka bası cocuga bakmak istiyor aman şöyle yatıralım cocugu aman kafasını böyle koy aman şöyle tut cocugu daha neler neler… sanki ben bakamıyormuşum gibi… cok rahatsız ediyor tavırları. Eşime söyledim ben konusurum dedi konuşmuş güya ama hala aynı davranıyor.

Bazı insanlar böyle haddini hududunu bilmez ne yapsanız yeridir
Aynen öyle o eve gelince ister istemez yüzüm düşüyor hareketleri yüzünden. Eşim hemen anlıyor sen benim ailemi istemiyorsun diyor beni sucluyor. Ne yapacağımı da şaşırdım acıkcası

dakka bası cocuga bakmak istiyor aman şöyle yatıralım cocugu aman kafasını böyle koy aman şöyle tut cocugu daha neler neler
Bu davranışlara karışmalara karşı cevap veremiyorsanız bilgilerinize güvenmiyorsunuzdur bence. Örnek veriyorum uyurken yan yatır boğulmasın cart curt karışıyorsa hemen orada hayır sırt üstü yatırın diyor doktorlar diye cevap verip kendi bilginizi uygulamanız lazım. Sizin konuya hakim olduğunuzu göstermeniz lazım susması için böyle yaparsanız bigün susar. Eşinizin söylediklerini sallamaz.

Benim ilk cocugum ondan bir sey bilmediğimi zannediyor her seye karısıyor. Umarım bir gün susar susmazsa zaten iyi seyler olmayacak

Bir deneseymiş…

Alıp götürmeyi diyorum!!!

Ne kadar meraklılar insanların huzurunu bozmaya!

İyi böyle insanları evinize kabul ediyorsunuz,bravo!

Benim ilk cocugum ondan bir sey bilmediğimi zannediyor her seye karısıyor. Umarım bir gün susar susmazsa zaten iyi seyler olmayacak
Sen susturmazsan susmaz heleki bebek büyüdükçe ele avuca geldikçe dahada cesaret gelir kendisine. Kontrolü eline al bebeğin konusunda ilerde cok zorlanırsın.

Bence kötü niyetli değil, torununu gerçekten seviyor içi gidiyor ve bunlari soylerken heycanindan seni uzdugunun farkinda değil. Tabii sende biraz hassassin bu aralar, alışırsın. Bence bebeği çok uzaklaştırma. Aslında bu rahatsız olsugun şeyleri kaynana degilde annen yapsa söylese asla ağır gelmez belki hoşuna bile gider:)
Bu arada herkes annesinin yaninda elbette daha rahat hele ki yeni doğum yaptığında.
Ayyy kız negüzel ilgileniyor işte hiç ilgilenmeyen ne anneanneler ne babaanneler var ahhh ahhh.

Sizin de ilk cocugunuz. Ben burada okurken gerildim, sizi dusunemiyorum. Rahatsiz ediyor bu tavirlariniz ve huzursuz ediyorsunuz diye soyleyin yuzune. Aramiz bozulmasin diye lutfen mesafe ve bana saygi deyin bakalim ne diyecek. Kuser giderse sahane olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…