- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.885
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadanSiz hassas olduğunuz için mi anneniz böyle yaptı, yoksa anneniz böyle yaptığı için mi hassaslaştınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadanSiz hassas olduğunuz için mi anneniz böyle yaptı, yoksa anneniz böyle yaptığı için mi hassaslaştınız?
Size ne yapılır artık bilmiyorum da siz bebeğinize böyle yapmayın bariKendimi bildim bileli hep hassas bünyeye sahibim hep hasta büyüdüm annem hasta olmayayım diye meyve yedirecekse önce sıcak suda bekletir yedirirdi ya da yoğurt yiyeceksem su içeceksem sobanın yanında saatlerce beklemeden yedirmezdi.Temmuz gelmeden dondurma yiyemezdim mesela bir yere misafirliğe gidip biraz soğukça bir meyve yesem midemi o dk üşütür eve kusa kusa gelirdim.Bu durum halen devam etmekte eşime arkadaşlarıma hep alay konusu oluyorum hadi şimdi pandemi sebebine bir yerlere gidemiyoruz ama misafirliklerde soğukça bir şey yiyemezdim temmuz ortasında bileşimdi bir bebeğim var onunla uğraşırken meyveyi suda bekletmek şöyle dursun yediğime şükrediyorum ya da eşim hazırlayıp getiriyor az soğuk olsun mide ağrısından kusmadan mahvoluyorum 4 kez acillik oldum kızım doğduğundan beri.Doktor bünye meselesi diyor ama artık bıktım ne yapmalıyım ki bu böyle devam etmesin ?
Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?Size ne yapılır artık bilmiyorum da siz bebeğinize böyle yapmayın bari![]()
Aslında annem kardeşime de öyle yapıyordu ama piyango bana vurduHer ailenin bir üzerine titreneni vardır, kolay hasta olanı, o evin nazlısı.
Ve maalesef bütün hayat boyunca o hassasiyet devam eder.
öyle de yapıyorum böyle hafif çok hafif soğuk bile gelse ya midem ağrır ya kusarım çok sinir oluyorum bu durumaAzar azar kendinizi alıştırsanız? Mesela önceden 1 saat dışarda bekliyorsa meyve, zamanla yarım saat-15 dk-5 dk şeklinde bekletip yiyin. Belki böyle böyle bünyeniz alışır![]()
Yerken o anlık anlamıyorum mesela hararet basmış oluyor vs ya da misafirlikte ee oradakilere de tek tek anlatamıyorsunYetişkin insansınız, dokunacağını bile bile yemeniz mantıklı değil zaten![]()
Hamilelikten kalma omega 3 var kullanıyorum şu anKaliteli bir multivitamin kullanmalısınız, ve bunun daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorum.
Yani size yapılanları yapmayın yeterli sıcak suda meyve bekletmek nedir?Soracağım diğer soru da o yani hassas bir bebek olmaması için ne yapmalıyım ?![]()
Bilmiyorum o da sen hasta olma hastalanınca zor iyileşiyorsun diye öyle yapıyordum diyorTemmuzda bile olsa dondurma yiyebiliyorsaniz ve kusmuyorsaniz soguk meyve nasil kusturur ki...
Acaba sizin degil de annenizin hassasiligi sizi boyle yapmiş olabilir mi?
dolapta değil zaten genelde kilerde duruyor bahsettiğim misafirlikte yediğüm ya da anlamadan hararetle yediğim zamanlarda olanlar normalde kolluyorum ama bu durum çok sıkıcı olmaya başladı şimdi anne oldum meyve yemeye başladığında benden öyle görünce demez mi yaa.sen ne yapıyorsun diye.Ben öyle yapmayacağım amaMeyveleri dolaba koymasanız? Bana bu kadar abartı geliyor gerçekten ya.
Banada portakal dokunuyor ama israrla gidip yemiyorum
Ayrıca durumunuz muhtemelen psikolojik
Çekilmiştim 2 yıl.önce reflü var sadeceBi endeskopi mi cekilseniz acaba bu kadarı pek normal gelmedi bana
Ben gripken bile yemiştim dondurma.Ailelerin büyük hatalarıyaz kış dondurma yerim hep dolaptan su içeriz yazın bile sıcak su içenleri gorünce sasırıyorum acaba sizinki birazda psikolojik olmuş olabilir mi soğuk meyve ne kadar soğuk olabilir de mideniz üşütür
![]()