Hasta diye boşanıyorlar

Will_done kiz hastaligini evliyken ogrenmis. Ki oncesinde ogrense bile soylemek gibi bi zorunlulugu yok bence. Ben de ms hastasi oldugum icin kotu seyler duydum insanlardan daha once. Simdi karsima yeni biri ciktiginda soylemeye tabiki cekinirim.

Will_done kiz hastaligini evliyken ogrenmis. Ki oncesinde ogrense bile soylemek gibi bi zorunlulugu yok bence. Ben de ms hastasi oldugum icin kotu seyler duydum insanlardan daha once. Simdi karsima yeni biri ciktiginda soylemeye tabiki cekinirim.
Karşı tarafın ailesi 1 aylık evliyken öğrenmiş diye anladım ben. Size katılmıyorum, hasta olmak ayıp birşey mi ki saklansın. Ben şahsen söylerdim ilerde eşim olacak insana, ki aynı şekilde o da bana söylemeli. Siz de çekinmeyin, hastalıklar insanlar için. Bunda utanılacak birşey yok.

Bak sana ne anlatacagim. Bir tanidigimin kardesi bir kizla birlikteydi kizin ailesinde engeli olan biri var diye annesi yarin obur gun basiniza kalir sen bakmak zorunda kalirsin diye ayirdi kizdan. Simdi noldu cocuk baskasiyla evlendi. Simdi cocugun kendi evladi sakat dogdu.

Artik ardinda aglayarak biraktigi kizin ahi mi tuttu bilmem. Kalp kirmak cok kotu bir sey.

Ah demeyin böyle şeylere ne olur. Şimdi engelli yakını olan aileler hep birinin ahını mı almış oluyor. Her şey allahtan. Önemli olan başımıza gelen sınavdan alnımızın akıyla çıkmak.
O kadınla oğlu kızın kalbini kırdılarsa elbet hesabını verecekler ama torun ya da evlatla ceza ödenmez.

Tek çocuk yabancıyla evlenmesin istediler akrabanın akrabası bu aile ama insanlar dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.
Aman hep öyle olur. Yabancıya gitmesin diye veriyorlar daha beter oluyor hep aynı.
Haberde görmüştüm kızını kuzeniyle evlendirmişler yabancıya gitmesin diye adam kızı öldürene kadar dövüyormuş en son hastanelik olunca habere çıktılar. Kızın annesi pişmandı da işte akrabayla evlendirirken neredeydi?

o kadar eminim ki bir şekilde yanlarına kalmayacağından, Allahtan bulsunlar. kızcağızın tek bir gözyaşına bile değmez, ağlayacağına böyle insan görünümlü yaratıklardan kurtulduğu için şükretmesi lazım.

Hanımlar, benim akrabamın kızı 2 ay önce evlendi 1 aylık evliyken MS hastalığı olduğunu öğrendiler atak geçirmiş 21 yaşında henüz.Eşinin ailesi köyde yaşıyor evleri kalabalık evlendikten sonra kendi evleri yerine orada kalıyorlar köyde iş çok olur malum bir de gelin çalışır, gelin oturmaz diye ahıra bile sokmuşlar. Kız da ailenin tek çocuğu annesi gözünden bile sakınarak büyüttü hiç sıkıntı yaşamadı yani buna bağlı geçirmiş olabilir mi acaba? diyoruz tam bilgi sahibi değilim herneyse eşi biraz annende kal diye getirmiş ertesi gün aramış boşanalım diye. kız ailesiyle apar topar evine gitmiş evi boşaltmışlar, altınlarını da almışlar. kayınvalidesi hasta kızı bize verdiniz (ailenin de haberi yoktu bundan) bir süre sonra kötürüm kalır çocuğu da olmaz istemiyoruz kızınızı demiş. Kız mahvolmuş ağlamaktan bana yapmadıklarını bırakmadılar sesimi çıkarmadım diyor.üzüldüm ve çok sinirlendim paylaşmak istedim.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste , ilahi adalete sonsuz inancım var . Güzel allahım böyle aşağılık pislik bir eşten aileden kurtarmış onu . Allahın cezaları vallaha suratlarına tüküresim geldi

Hanımlar, benim akrabamın kızı 2 ay önce evlendi 1 aylık evliyken MS hastalığı olduğunu öğrendiler atak geçirmiş 21 yaşında henüz.Eşinin ailesi köyde yaşıyor evleri kalabalık evlendikten sonra kendi evleri yerine orada kalıyorlar köyde iş çok olur malum bir de gelin çalışır, gelin oturmaz diye ahıra bile sokmuşlar. Kız da ailenin tek çocuğu annesi gözünden bile sakınarak büyüttü hiç sıkıntı yaşamadı yani buna bağlı geçirmiş olabilir mi acaba? diyoruz tam bilgi sahibi değilim herneyse eşi biraz annende kal diye getirmiş ertesi gün aramış boşanalım diye. kız ailesiyle apar topar evine gitmiş evi boşaltmışlar, altınlarını da almışlar. kayınvalidesi hasta kızı bize verdiniz (ailenin de haberi yoktu bundan) bir süre sonra kötürüm kalır çocuğu da olmaz istemiyoruz kızınızı demiş. Kız mahvolmuş ağlamaktan bana yapmadıklarını bırakmadılar sesimi çıkarmadım diyor.üzüldüm ve çok sinirlendim paylaşmak istedim.
Daha konuyu acmadan kendi MS hastasi olmam geldi. Ne cahiller var ya. Yeni alacaklari (!) gelin eve koye sokmasinda mumla arasinlar bu kizi. Bende ms hastasiyim. Esimle flort ederken ogrendim. Cok dedim sonumu bilmiyorum ayrilalim sacmalama dedi. Simdi cocugumuz bile var..gayette saglikli masallah. Bende heralde son atagimi 2015 yilbasinda mi ne gecirdim.

Tabi ki cok uzuldugu ve yiprandigi icin atak gecirmis olabilir. Ama artik dahada uzulmesin ve ilerlememesi icin gerekli tedavisini alsin. Artik olan olmus bu hastalik onun kardesi gibi. Hep birlikte yasayacaklar. Kendine iyi olursa oda ona iyi olur ama kendini yorar uzer sıkarsa oda ona kotu olur.

Her şer de bir hayır vardır sözü ne kadar doğru değil mi? Kız hastalığı sayesinde kurtulmuş o kaba insanlardan inşallah karşısına daha anlayışlı ve iyi kalpli bir insan çıkarır da o da şükür eder..

kurtulmus bir an önce üzülmektense şükür etmeli bence ms kas ve sinir sistemiyle alakali bir hastalik onlarin bir etkisi oldugunu sanmiyorum

aglattilarsa onlar da aglar. ms stresle cogalan bir rahatsizlik lutfen takmasin.

Allah hesabını sorsun boyle pıs ınsanlardan ,
mahkemeye verın butun hakkını alın kızcagızın

Bi dahakşne anası damızlık çok cocuk doguran, inek sağmayı falan şleri derecede bşlen bi dişi bulsun oğluna.

Back
X