• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta mıyım Müsrif mi ?

Sorun şu. İçinde az kaldı diye atasım gelmiyor. Yazdığım gibi çevresi kirlenmiş ve o an temizlemek için ya vaktim yok ya takatim. Kolayı var hepsini dök sonra çöpe at.

Bu arada insan yazdıkça farkediyor ben bildiğin tembel ve müsrifim. Tamamen rahatlıktan yapıyorum sanırım o_O
MÜSRİF DEGİL BENCE TAKINTILISIN

kalabaliktan hoslanmiyorsunuz. fazlalik degil sadeligi seviyorsunuz. kiyafetlernizi de birine verin. ben her kis ve yaz bunu yapiyorum. hem dolaplarim hafifliyo hem biri faydalaniyo.

biraz tembel + müsrif + az birazda şımarıklık var sanırım.
Yarım domates kaldı diye atanı görürsen lafımı esirgemem ve çok sert konuşurum.
Hiç kullanılmamış kıyafeti atmanın mantığını çözen varsa beri gelsin.
O kadar ihtiyacınız yoksa atmayın birilerine verin yada çöp poşetine koyun üzerine yazı yazıp kullanılmamıştır felan yazın.

40 beden giyiyorum. Uyarsa valla ne güzel olur. Yılda birkaç kez yaparım bunu. Markada markadır hani. Nasıl acımadığıma ben bile hayret ediyorum.
Ben de çok belesciyimdir :KK53: benim bildiğim marka lcw ve defacto onlardan iyi galiba seninkiler :KK45: ay valla neden olmasın :KK48:

marka marka kıyafet atılırmı sokaga yaa aşk olsun
insan bana yollar inan ihtiyacım var su sıra kargoyuda öderdim tek
38 bedenim temiz giyinilen kıyafete ihtiyacım vardı bu dönem hiç birsey alacak durumda degilim

Bahsedeceğim hareketler bütününü neredeyse bir yıldır yaşıyorum. Karşı koyamayacağım bir kuvvetle yapıyorum hemde. Koyamayacağım değilde koymadığım diyelim yada. Sorun şu ki, diyelim yemek yapıyorum. Domatesin yarısını kullandım. 'Of bu diğer yarısını nereye koyacağım ben şimdi' diye öfleye pöfleye düşünüyorum. Al bir saklama kabına koy değil mi. Yok. Saklama kabını bulsam koysam sulanıyor tekrar kullanılacak halden çıkıyor ben hatırlayana kadar. Kaldırıp çöpe atıyorum :işsiz: Matah birşey yapmadığımı biliyorum fakat hemen hemen her konuda bunu yapıyorum. Beni azıcık sıkıntıya sokacak elime dolanan birşey varsa kaldırıp çöpe atıyorum. Ve onu attıktan sonra omzumdan yük kalkmış gibi hissediyorum. Sabah tuvaleti yıkarken çamaşır suyunun etrafına çamaşır suyu aktığını gördüm. Damla damla aşağı doğru akmış. Hayır çöpe atmadım ama dibinde en az dört kez daha tuvaleti yıkayacak çamaşır suyunu tuvalete boca edip kutuyu attım :KK14: Psikolojik bir sorun mu yoksa gerçekten müsrifin önde gidip bayrak sallayanı mıyım acaba. Bu bana dert oldu çünkü yapmaya devam ettikçe başka konulara da sıçramaya başladı. Afrika Suriye vs demeyin valla biliyorum yaşananları, yıllarca yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştım. Fakat geçen hafta giymediğim marka marka kıyafetlerimi kaldırıp atınca iyi olmadığımı anladım :olamaz: Hayal edince psikopat bir tip canlanıyor biliyorum. Ben bunu eskiden yardıma muhtaçlara vermek olarak yapardım ama üşeniyorum. Aranızda psikolog falan varsa birşeyler dese ne mutlu olurum. :KK14:

aaa aynı ben :KK48:

Sen bunu 1 yıldır yaşıyormuşsun ben kendimi bildim bileli böyleyim.
Ama ben bunu hastalık olarak görmüyorum
deli.gif

Yada kendimden rahatsız değilim diyeyim..

Fazla olan hiç bir şeye tahammülüm yok sadece..

Tıklım tıkış bir gardıroba, karışık bir buzdolabına
gerekli gereksiz herseyin tıkıştırıldığı mutfak dolaplarına,
Mutfak tezgahı üzerinde ki kalabalığa,
yine kalabalık ayakkabılıklara hiç tahammülüm yok.
Hemen enerjim düşer, o karışıklık boğar beni..
Sade ve ferah olacak her şey.

Yarım kalan domatesi dolaba koyduktan sonra kullanmayacağımı bilirim mesela.
Yine çürüyecek, çöpe gidecek

Evet müsrif de olabiliyoruz çoğu zaman
güzel bir şey değil ama
Yapımız bu, can çıkıyor huy çıkmıyor :110:

aaa aynı ben :KK48:

Sen bunu 1 yıldır yaşıyormuşsun ben kendimi bildim bileli böyleyim.
Ama ben bunu hastalık olarak görmüyorum
deli.gif

Yada kendimden rahatsız değilim diyeyim..

Fazla olan hiç bir şeye tahammülüm yok sadece..

Tıklım tıkış bir gardıroba, karışık bir buzdolabına
gerekli gereksiz herseyin tıkıştırıldığı mutfak dolaplarına,
Mutfak tezgahı üzerinde ki kalabalığa,
yine kalabalık ayakkabılıklara hiç tahammülüm yok.
Hemen enerjim düşer, o karışıklık boğar beni..
Sade ve ferah olacak her şey.

Yarım kalan domatesi dolaba koyduktan sonra kullanmayacağımı bilirim mesela.
Yine çürüyecek, çöpe gidecek

Evet müsrif de olabiliyoruz çoğu zaman
güzel bir şey değil ama
Yapımız bu, can çıkıyor huy çıkmıyor :110:

Kirli sepeti de hep boş mu olmalı

Yani işte üstümden hem renkli hem beyaz çıktı hemen evde dolanıp onlardan bir makina yaratıp tüm hepsini yıkamaya ve o gün kurutup yerine kaldırmaya da çalışıyor musunuz

Kv nin evine gidip buzdolabı ve erzak dolabını açınca markete gidesiniz yahut para bırakma hissi gelir zira bomboştur

Hatun dolapta birşeyler olunca rahatsız oluyor boş olacak herşey tek sıra dizilecek

Yani işte üstümden hem renkli hem beyaz çıktı hemen evde dolanıp onlardan bir makina yaratıp tüm hepsini yıkamaya ve o gün kurutup yerine kaldırmaya da çalışıyor musunuz

Kv nin evine gidip buzdolabı ve erzak dolabını açınca markete gidesiniz yahut para bırakma hissi gelir zira bomboştur

Hatun dolapta birşeyler olunca rahatsız oluyor boş olacak herşey tek sıra dizilecek
Aa evet ben aynı zamanda böyleyimde o_O Yani kirli yaratmaya çalışmam ama hergün kıyafet değiştirdiğim için çabuk dolar zaten. Fakat huzursuz olurum. O sepet boşaldığında mutlu oluveriyorum.

Manyağım ya :işsiz:

Aa evet ben aynı zamanda böyleyimde o_O Yani kirli yaratmaya çalışmam ama hergün kıyafet değiştirdiğim için çabuk dolar zaten. Fakat huzursuz olurum. O sepet boşaldığında mutlu oluveriyorum.

Manyağım ya :işsiz:

Sen teksin o evde çocukların vs topluyor hiçbirşey yoksa kocasını zorla banyoya sokup kirli yaratıyor

Takıntı bunlar işte garip bir düzen takıntısının dışa vurumu

Önlem alın bir psikolog ile görüşün

Ay bende böyleyim ya müsrifim biliyorum domates iyi yine ben bazen dolmadan kıymalı iç kalıyor biraz aman bunu koyacağım da ne olacak donup çözülünce tadı değişir deyip atıyorum yarım kalıp attığım o kadar çok şey var ki ama artık daha dikkat etmeye başladım mesela çok fazla çeşit temizlik malzemesi alıp sadece 2 3 tanesini kullanıyorum diğerleri boşa yer kaplıyor. Cips poşetleri açık kalıyor 2 güne tadı bozulmuş deyip atıyorum falan. Ama gerçekten daha dikkatli olmak lazım o an göze görünmüyor ama biriktikçe bunlar ciddi israf oluyor. Artık ne yapıyorum küçük domatesler seçiyorum, küçük soğanlar seçiyorum salata da yaptığımı düşünerek, ihtiyacım olanı alıyorum aylık büyük alışverişler yapmıyorum artık.

Valla kızarsınız diye taksit taksit yazıyorum :KK43: Sabah mutfağın tekstil malzemelerinin olduğu kısmı açtım açtım açılmıyor. Birşey sıkışmış. Hiiiç kullanmadığım bir mutfak önlüğü engelliyor çekmeceyi. Attım :KK57:

Valla kızarsınız diye taksit taksit yazıyorum :KK43: Sabah mutfağın tekstil malzemelerinin olduğu kısmı açtım açtım açılmıyor. Birşey sıkışmış. Hiiiç kullanmadığım bir mutfak önlüğü engelliyor çekmeceyi. Attım :KK57:

Ay çok tatlısınız yaaa. Ama evet bu kadarı çok fazla hiç çekmeceyi engelliyor diye mutfak bezi de atılır mı yani. Benim evim tadilat olacak o kadar çok gereksiz biriktirdiğim şeyleri attım ki torba torba çöp çıktı inanamadım.

Ben de tam tersi kolay kolay atamam bir şeyi ama bu böyle ciddi boyutlarda değil. Hatırası olan şeylere karşı ilgim var. İlkokul 5. sınıftan falan kalma boyadığım bir resim var hala duruyor. Çünkü hatırası vardı. Rabia isimli hocadan aldığımız boya kitabından çıktı alıp boyamıştık kız arkadaşlarımla. Hikayesini bile unutmadım hala aklımdadır. :KK19:
Bu hatırası yüzünden yaklaşık 12 yıldır duruyor o kağıt ve yıpranmış durumda ama asla alıp atasım yok mesela. Buzdolabında magnetle sabitledim duruyor :D 23 yaşında kızım ama gel de onu at hadi, içim el vermiyor.

Ben de tam tersi kolay kolay atamam bir şeyi ama bu böyle ciddi boyutlarda değil. Hatırası olan şeylere karşı ilgim var. İlkokul 5. sınıftan falan kalma boyadığım bir resim var hala duruyor. Çünkü hatırası vardı. Rabia isimli hocadan aldığımız boya kitabından çıktı alıp boyamıştık kız arkadaşlarımla. Hikayesini bile unutmadım hala aklımdadır. :KK19:
Bu hatırası yüzünden yaklaşık 12 yıldır duruyor o kağıt ve yıpranmış durumda ama asla alıp atasım yok mesela. Buzdolabında magnetle sabitledim duruyor :KK70: 23 yaşında kızım ama gel de onu at hadi, içim el vermiyor.
Ay bak hatıraya da hiç acımam. Ben o kişiyi hatırlamak istiyorsam zaten ararım sorarım görüşürüm. Yok görüşmeyeceksem ve hatırası kullanılmayacak birşeyse gözünün yaşına bakmam. Ya ben kilim atmış adamım ya. Valla yazdıkça geliyor aklıma :olamaz:

Önceden çok mu tutumluydunuz veya maddi sıkıntılar mı çektiniz? Belki şu an böyle olma sebebiniz bunlardır.

Önceden çok mu tutumluydunuz veya maddi sıkıntılar mı çektiniz? Belki şu an böyle olma sebebiniz bunlardır.
Hayır hiçbir zaman tutumlu değildim. Öğrenciyken savurgan değildim çünkü elimde olan zaten azdı. Bir de lükse fırsatın olmuyor. Aynı evde yedi kişi kalıyorduk. Ne domates fazlalığı. Herşeyin domatesi kıt oluyordu. Maddi sıkıntı da çekmedim çok şükür.

Müsrif değil de üşengeç gibi duruyorsun Toplayacgima atarim daha iyi gibi..

Bence o an dusunmeye ve ayarlamaya usenıyosunuz
O damatesı dograyıp posete koyana kadaarr ohoo deyıp atıyosunuz
Sabırsızzsınız bence

Dıkkat etmek gerek ama tamam evı çöp ev yapmayalım ama bukadar herseyı de atmayalım di mi :)

aaa aynı benim annem,
o da yemeği çok çok yapar sonra kalanı hoop çöpe, ben ordaysam dolaba kaldırırm bu kez de çıkarıp ısıtmaz bikaç gün durur yine çöpe, markete gider kilolarca meyve sebze alır 3 gün sonra yenmedi bunlar der çöpe atar. dünya para verir en markasından çantalar ayakkabılar alır, sonra içine sinmez atar, götürüp değiştirmez bile, bi de ben ver ben değiştiririm falan dersem kızar aman onunla mı uğraşacaksın taaa bilmemnerden aldım oraya mı gideceksin der, internetten alıp gelince güzel değilmiş bu diyip etiketiyle attığı şeyler oluyor.
annem hayatında hiç yokluk görmemiş, bir de hiç çalışmadı paranın nasıl kazanıldığını bilmiyor ondan bence, ama sizinki neden bilemyiroum. sanırım huy bu, değişmiyor kolay kolay.

kirli sepeti olayı bende de var yarısı boş makine çalıştırıyorum sürekli :olamaz:

Kirli sepetinin dolmasına evet izin vermem
Çünkü banyo da tarif edemicem ama kirli çamasır kokusu olsun istemem.
Ama evde kirli çamasır da toplamaya çalışmam. Az ise kısa programda ceviririm.

Kv de ile ilgili kısmı çok anlayamadım.
Niye para bırakma hissim olsun ki.

Back
X