• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta mıyım Müsrif mi ?

Annem hiçbirşeyi atmayan bir kadındı. Yoğurt kapları yağ bidonlari,konserve kavanozlari,sapı kırılmış fincan,kizligindan kalan musvette kağıtlar,nerde gildir gıcık şey varsa ev onlarla doluydu. takvim yapraklarini saklar cekmecelerden fişkirirdi. Tvde gordugu onemli seylri onune gelen kagida not alir onlarida duzensiz bir sekilde yillarca saklardihayir saklanan seyler duzenli saklansa amenna. Ama insanin psikolojisini bozuyo o adar gereksizlik.Bu bende sanırım annem gibi olma korkusu yarattığı için sizin gibi duzenime engel olan iyi yada kötü ne varsa atma eylemine dönüştü. Dibine sarmış tencere tavalari attigimi biliyorum.o_O halbuki temizlenebilirdi biraz ugrasla. Sanırım rahatsızlık :işsiz:

Müsriflikten olsa bunu sorun etmezdin.Psikolijik diye düşünüyorum psikiyatriste gidip derdini açık açık anlat.

Bahsedeceğim hareketler bütününü neredeyse bir yıldır yaşıyorum. Karşı koyamayacağım bir kuvvetle yapıyorum hemde. Koyamayacağım değilde koymadığım diyelim yada. Sorun şu ki, diyelim yemek yapıyorum. Domatesin yarısını kullandım. 'Of bu diğer yarısını nereye koyacağım ben şimdi' diye öfleye pöfleye düşünüyorum. Al bir saklama kabına koy değil mi. Yok. Saklama kabını bulsam koysam sulanıyor tekrar kullanılacak halden çıkıyor ben hatırlayana kadar. Kaldırıp çöpe atıyorum :işsiz: Matah birşey yapmadığımı biliyorum fakat hemen hemen her konuda bunu yapıyorum. Beni azıcık sıkıntıya sokacak elime dolanan birşey varsa kaldırıp çöpe atıyorum. Ve onu attıktan sonra omzumdan yük kalkmış gibi hissediyorum. Sabah tuvaleti yıkarken çamaşır suyunun etrafına çamaşır suyu aktığını gördüm. Damla damla aşağı doğru akmış. Hayır çöpe atmadım ama dibinde en az dört kez daha tuvaleti yıkayacak çamaşır suyunu tuvalete boca edip kutuyu attım :KK14: Psikolojik bir sorun mu yoksa gerçekten müsrifin önde gidip bayrak sallayanı mıyım acaba. Bu bana dert oldu çünkü yapmaya devam ettikçe başka konulara da sıçramaya başladı. Afrika Suriye vs demeyin valla biliyorum yaşananları, yıllarca yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştım. Fakat geçen hafta giymediğim marka marka kıyafetlerimi kaldırıp atınca iyi olmadığımı anladım :olamaz: Hayal edince psikopat bir tip canlanıyor biliyorum. Ben bunu eskiden yardıma muhtaçlara vermek olarak yapardım ama üşeniyorum. Aranızda psikolog falan varsa birşeyler dese ne mutlu olurum. :KK14:
ankaradaysan özgür dönüşüm diye bir face grubu var
yaz oraya kullanmadığın eşyalarını
nereden söylersen oraya gelebilecek durumu olan insanlar olabiliyor mesafe sıkıntısı olmayan
öneririm

Hayır gayet mutlu neşeli evini seven biriyim. Biraz mükemmelliyetçilik var aslında bende. Ev hep jilet gibidir. O jiletliğe engel oluyor diye düşünüyorum belkide. Diyorum ya bilmiyorum psikolojik mi tembellik mi. Dolapta yarım domates olsa bile fiyakalı bir saklama kabında durur mesela. Ama olmasa daha jilet gibi olur dolap. Yazarken gülesim geldi :)
Obsesiflik var zannımca

Eve mutlaka yardimci geliyordur bi poşete koy giymediklerini atmak istediklerini kadin alir götürür ya kendi kullanir ya da ihtiyaç sahibine verir yapmayın böyle

Yarim domatesli yemek yapmayin.Ufaklardan kullanin

Bahsedeceğim hareketler bütününü neredeyse bir yıldır yaşıyorum. Karşı koyamayacağım bir kuvvetle yapıyorum hemde. Koyamayacağım değilde koymadığım diyelim yada. Sorun şu ki, diyelim yemek yapıyorum. Domatesin yarısını kullandım. 'Of bu diğer yarısını nereye koyacağım ben şimdi' diye öfleye pöfleye düşünüyorum. Al bir saklama kabına koy değil mi. Yok. Saklama kabını bulsam koysam sulanıyor tekrar kullanılacak halden çıkıyor ben hatırlayana kadar. Kaldırıp çöpe atıyorum :işsiz: Matah birşey yapmadığımı biliyorum fakat hemen hemen her konuda bunu yapıyorum. Beni azıcık sıkıntıya sokacak elime dolanan birşey varsa kaldırıp çöpe atıyorum. Ve onu attıktan sonra omzumdan yük kalkmış gibi hissediyorum. Sabah tuvaleti yıkarken çamaşır suyunun etrafına çamaşır suyu aktığını gördüm. Damla damla aşağı doğru akmış. Hayır çöpe atmadım ama dibinde en az dört kez daha tuvaleti yıkayacak çamaşır suyunu tuvalete boca edip kutuyu attım :KK14: Psikolojik bir sorun mu yoksa gerçekten müsrifin önde gidip bayrak sallayanı mıyım acaba. Bu bana dert oldu çünkü yapmaya devam ettikçe başka konulara da sıçramaya başladı. Afrika Suriye vs demeyin valla biliyorum yaşananları, yıllarca yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştım. Fakat geçen hafta giymediğim marka marka kıyafetlerimi kaldırıp atınca iyi olmadığımı anladım :olamaz: Hayal edince psikopat bir tip canlanıyor biliyorum. Ben bunu eskiden yardıma muhtaçlara vermek olarak yapardım ama üşeniyorum. Aranızda psikolog falan varsa birşeyler dese ne mutlu olurum. :KK14:
psikolojik olabilir

Obsessive compulsive çağrisim yapti...

Face kullanip istanbulda oturanlar hemen atmaver, freecycle gibi sayfaları araştırıp üye olsunlar. Sizin için fazlalık gelen eşyalara ihtiyacı olup talip olacak çok kişi var. Kimbilir belki de size saçma gereksiz gelen şey bir başkasının arayıp almak istedigi birşeydir. En azından hem siz yüklerden kurtulmuş olursunuz hem de eşyalar çöp olmak yerine işe yaramaya devam ederler.

Face kullanip istanbulda oturanlar hemen atmaver, freecycle gibi sayfaları araştırıp üye olsunlar. Sizin için fazlalık gelen eşyalara ihtiyacı olup talip olacak çok kişi var. Kimbilir belki de size saçma gereksiz gelen şey bir başkasının arayıp almak istedigi birşeydir. En azından hem siz yüklerden kurtulmuş olursunuz hem de eşyalar çöp olmak yerine işe yaramaya devam ederler.

Ha eklemeyi unutmuşum öyle goturup vermeye usenmislik de varsa yer belirtiyorsunuz almak isteyen oradan gelip alıyor eşyaları da. Her türlü sey veriliyor bahsettigim sayfalarda; L koltuktan tutun da artik kullanilmayan kolye küpe ye kadar yada atıyorum kullanılamayacak tiyatro biletine kadar herşey.

Back
X