Hasta sokak köpeği

florence_N

Mrrro üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
6.007
9.730
198
Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya gireceğim. Köyde oturuyorum. Başıboş gezen, imkanımız olduğu ölçüde evden yemek verdiğimiz bir köpek vardı. İki gündür ishal ve halsiz. Yemek de yemiyor. Halsılizliğini farkedince evin bahçesine alıp bağladım, köydeki köpekler sataşıp zarar vermesin diye. Aşılı degil. Tahmini 7-8 aylık. Ama cüsseli bir köpek. Bu akşam nefes alisindan ağrısı olduğunu yorumlayarak çocukların surubundan sulandırıp verdim. Kucakladigimda 15 kilo olan oğlumla aynı gibiydi. Kilosuna göre internetten bakıp sulandırıp siringayla icirdim. Bugün hiç su içmemişti, surup şekerli olunca içi yandı sanırım, 2 bardak kadar içti. İshali de var. İnternetten bakıp lapa pişirdim. Yeni piştiginde yarım su bardağı kadar yedi dün akşam. Bugün hiç yemek yemedi. Bizi görünce üstümüze hoplayan zıplayan köpekten eser yok. Hayvan hastanesi 1 saat uzaklıkta. Belediyeyi arasam tedavi hizmeti yokmuş. Alıp barınağa götürüyormus. Tedavi ettirsem durumum da yok aracım da. Ne yapacağımı bilemedim. Akıl akıldan üstündür diye buraya yazdım.

Ishalinde kan var mi kusma ates ?
Kusması yok. İshali yeşil kahve tonunda, sulu. Ateşini nasıl anlarım bilmiyorum. Kulaklarını avuçladim, burnuna dokundum, her zamanki gibi. Poposuna da baktım, normal. Ama çok keyifsiz. Kuyrugu hareketsiz ve aşağı salık. Hatta kendi de pek dolanmiyor. Tasmasını açtım çocuklar eve girince ama ayakta öyle duruyor, boş bos.

Synbiotik diye bir sindirim sistemi duzenleyici var onu alabilir msnz. Bi sorsanz belki eczane temin edebilir. Bol sivi tuketmesi gerek. Patates haslasaniz. Oylece birakmayin sicsk biyeri olsn. Eger duzelmesse olebilir

Synbiotik diye bir sindirim sistemi duzenleyici var onu alabilir msnz. Bi sorsanz belki eczane temin edebilir. Bol sivi tuketmesi gerek. Patates haslasaniz. Oylece birakmayin sicsk biyeri olsn. Eger duzelmesse olebilir
Etken maddesi ne acaba? Evde çocuklar için motilium var, sindirim düzenleyici. Bir de reflor barsak bakterisi içeren bir ishal tozu.

Biraz da ilgi bekliyor sanırım. Başını okşayarak okşayarak, aferin oğluma diye diye suyu zor icirdim. Patates yaşların tabii ki. İnternette pirinç lapası okuyunca ondan yaptım. Hatta yemezse blendirden çekip siringayla bile yedirebilirim. İlacı icirirken hiç karşı koymadı bana.

İnternetten baktım şimdi. İnsan ilacı sanırım bu. Reflor, enterogermina tarzı bir şey. Çocuklarda 1 doz günde. Köpeğe ne kadar vermeliyiz ?

Sabah aksam birkez ama o sadece veterinerlerde satiliyor sanirim. Insan icin kullanilanlardan degl.

Bunun kedi ve kopekler icin diye yazani var. Aynisi sadece ustunde kedi kopek yaziyor. Eczaneye sorun onlar biliyor. Serum takilmasi gerek aslinda ama

İnternetten reflor köpek diye attım, ishal tozu icebiliyorlarmis. Sulandırıp çektim ama köpek bana gelmedi. Odunların arkasına saklanmış. Eşim kucaklayıp içirdi az evvel. Sabaha kadar bir şey olmasa bari

İnternetten reflor köpek diye attım, ishal tozu icebiliyorlarmis. Sulandırıp çektim ama köpek bana gelmedi. Odunların arkasına saklanmış. Eşim kucaklayıp içirdi az evvel. Sabaha kadar bir şey olmasa bari
Allah razi olsun sizden. Sicakta kalsin bugece

Tamam. Yarın da içmez olursa siringayla zorla iciririm artık. Haşlanmış pirinç suyu yazıyor nette, sakıncası olur mu acaba? Evde köpeğe göre bir şey yok. Yemek kalanlarına ekmek doğrayıp veriyorduk ya da sut-su karışımına ekmek. Mamalar da pek pahalı değilmiş. Mama mı alsam acaba. Yer mi bir de.

Kucuk paket alip deneyin. Sut yada baharatli yemek ishal yapar. Makarna haslayin bi parca tavukla ama kemiklerini yemesn. Mamada topaelar ama istahsz oldugu icn yemeyebilir. Bi kucuk konserve yasmamayi makarnaya karistirp verin. Yesin daha halsiz dusmesin bu donemde

Bu arada köpeği köye 3 aylık yavruyken bıraktılar. Kurt-kangal karma demişlerdi. Neden bıraktılar bilmiyorum ama kafa kurt vücut kangal gibi enteresan bir köpek. Biz bunu sahiplensek saldırgan olur mu acaba. Sokakta denk geldiğimizde üstümüze zıplayan çok oyuncu bir köpekti. Milletin tavugunu bogarmis ama. Tüm köpekler yapar mı bunu yoksa kurt kırması olduğu için mi yapıyor? Bilginiz varsa.

Eger sahipli ve duzenli bir hayati olursa bogmaz hele size asla saldirmaz. Basibos birakmayin kimvurduya gitmesin yazik. Bagli tutun ve hergun yarim saat birsaat gezdirin. Duzene alisir

Back
X