hasta yemeğini yapmam lazım

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Buna dert mi diyceksiniz ama bana gerçeten stres yaptım.
Kızlar annem bir kaç günlüğüne şehir dışına gitti ilk defa annanem ,abim ve babamla kalıyorum.
Herkese farklı yemek bişircem diye ne yapcağımı şaşırdım dert oldu bana
Dün akşam köfte yaptı tuzsuz-baharatsız
tuzsuz-baharatlı
tuzlu-baharatlı olamak üzere üç kez köfte yoğurdum.

Dolapta tavuk fleto var bununla ilgili bir tarifiniz var mı ama diyet olsun .Kaşarlı ,mantarlı yemiyorlar.
Herkesn yeme saati farklı ilaçlardan ötürü ,abim işten geliyor ona hazırla ne yapacağımı şaşırdım elim ayağıma girdi.şimdiden teşekkür ederim siz pratik hanımların muhakak pratik tarifleri vardır.OKulum yeni bitti yeni yeni öğreniyorum :((((

Son düzenleme:
Buna dert mi diyceksiniz ama bana gerçeten stres yaptım.
Kızlar annem bir kaç günlüğüne şehir dışına gitti ilk defa annanem ,abim ve babamla kalıyorum.
Herkese farklı yemek bişircem diye ne yapcağımı şaşırdım dert oldu bana
Dün akşam köfte yaptı tuzsuz-baharatsız
tuzsuz-baharatlı
tuzlu-baharatlı olamak üzere üç kez köfte yoğurdum.

Dolapta tavuk fleto var bununla ilgili bir tarifiniz var mı ama diyet olsun .Kaşarlı ,mantarlı yemiyorlar.
Herkesn yeme saati farklı ilaçlardan ötürü ,abim işten geliyor ona hazırla ne yapacağımı şaşırdım elim ayağıma girdi.şimdiden teşekkür ederim siz pratik hanımların muhakak pratik tarifleri vardır.OKulum yeni bitti yeni yeni öğreniyorum :((((

köfteyi 3 kez yoğurdum derken ayrı ayrımı?
mesela benim annemde tuzsuz yerdi yemeği yapıp piştikten sonra anneme ayrıp tuz ve baharatını atardım
sende öyle yapabilrisin
tavuğuda bezelye ve patatesli pişireb,ilirsin.büyük büyük doğra fletoları...
tencere yemeği olduğu için tuzunu ayarlarsın.....

Son düzenleme:
köfteyi 3 kez yoğurdum derken ayrı ayrımı?
mesela benim annemde tuzsuz yerdi yemeği yapıp piştikten sonra anneme ayrıp tuz ve baharatını atardım
sende öyle yapabilrisin
tavuğuda bezelye ve patatesli pişireb,ilirsin.büyük büyük doğra fletoları...
tencere yemeği olduğu için tuzunu ayarlarsın.....

Önce tuzsuz ve baharatsız yoğurdum ayırdım.
Baharat ekledim köfteleri yaptım .
Tuzu ekledim köfteleri yaptım.

İlginizi ve tarifiniz için çok çok teşekkür ederim.Annemi arıyorum ama konuşamayacağı bir yerde sanırım.

Fırın torbasının içinde pişirmeyi deneyebilirsin filetoyu. Küp küp doğrarsın, patates havuç vs. ekleyip zevkine göre baharatlarla ya da hazır tavuk harçlarıyla karıştırırsın bütün malzemeleri, torbaya koyup ağzını kapatır bir kaç yerden bıçakla delersin. 15-20 dakkaya pişer. İçine yağ koyman gerekmediği için de sağlıklı olur.

Bir de tencere yemekleri de daha kolay hazırlanıyor bence köfte vs.ye göre, köfteyi yoğurmakla uğraştığın için yorulmuşsundur.

Son düzenleme:
Fırın torbasının içinde pişirmeyi deneyebilirsin filetoyu. Küp küp doğrarsın, patates havuç vs. ekleyip zevkine göre baharatlarla ya da hazır tavuk harçlarıyla karıştırırsın bütün malzemeleri, torbaya koyup ağzını kapatır bir kaç yerden bıçakla delersin. 15-20 dakkaya pişer. İçine yağ koyman gerekmediği için de sağlıklı olur.

Bir de tencere yemekleri de daha kolay hazırlanıyor bence köfte vs.ye göre, köfteyi yoğurmakla uğraştığın için yorulmuşsundur.

Teşekkür ederim fikrin için.Deneyeceğim :))

Önce tuzsuz ve baharatsız yoğurdum ayırdım.
Baharat ekledim köfteleri yaptım .
Tuzu ekledim köfteleri yaptım.

İlginizi ve tarifiniz için çok çok teşekkür ederim.Annemi arıyorum ama konuşamayacağı bir yerde sanırım.

rica ederim............

Back
X