hastalaninca esiniz bakar mi

malesef benim esim bakmayanlardan Allah onun eline dusurmesin diyorum. dun cok kotu hastalandim midem bulaniyodu kalkinca ikide kucuk cocugumuz var cocuklarimla ilgilenemiyorum diye zaten uzuluyordum. esim 4 te isten geldi cok kotuyum dedim kalkamiyorum bile. uyudum kaldim oda biraz cocuklarla ilgilendi. bana saat 7 de geldi kalkta cocuklara corba yap dedi dalgami geciyorsun dedim halimi gormuyor musun dedim kapiyi carpti gecti mutfaga makarna yapmis yediriyo cocuklara kendi yiyor zorla yuruyup yanlarina gittim uzandim bir bardak tuzlu ayran yapivercen mi midem bulaniyo kalkamiyorum dedim bagirdi kalkta kendin yap yattikca yatar kalirsin dedi kalkamiyorum midem bulaniyo halsizim kotuyum dedim. git kus ozaman rahatla diye yine bagirdi bir bardak su kattmadi. dr a goturmesi zaten imkansiz. neymis nazli olmayacakmisim. cok zoruma gitti artik dun yaptiklari cocuklarina gayet sevgi sefkatli yaklasiyor ama bana bagirip cagiriyo hasta olunca. 8 yillik evliyiz daha bir kere bakmadi cok zoruma gidiyor arkadaslar sabah agladim sukur iyilestim mesajda attim Allah senin eline dusurmesin dedim bencildir zaten ama inanin evlenmeden once böyle degildi:KK43: cocuklarim kucuk babalarini cok seviyolar 2 ve 5 yas. kapiyi carpip gidemiyorum cocuklari alip ama cok sogudum esimden. hic deger vermiyor bana oruclarini hic kacirmaz ama kalbi merhametsiz malesef dun gece 10 da yalvardim ne olur yarina izin al cocuklarla ilgilenemem dedim alamam ben izin falan dedi yok uc kisiyiz bilmem ne bir suru bahane sayiyo isyeriyle. ilgili
Çocuklar küçük diye boşanamıyorsanız, hastalıkta bakmayan adam bence evli kalınmaya değmez ama, kısasa kısas. Ona özel hiç bir iğne dahi yapmayın. Yemek de buna dahil. Hastayken bakmayın. Çocuklarınıza bakın. Kendinizi düşünün. Ben olsam çamaşırlarını dahi yıkamam. Bağıracağına yıkasın. Çay yapsam kendime yaparım akşam. Kalksın alsın gibi…

benim eşim ben rahatsızlandığımda değil yorgunken bile bırak bugün ben yapayım yemeği sana bir kahve hazırlayayım diyen birisi hastalandığımda zorla doktora götüren zorla ilaç saatimi takip eden birisi şans işte eş de bir şans sen bu öküzü bu bayram da kes bence öküzden koca filan olmaz

Allah merhametli insanlarla karşılaştırsın herkesi. Çok şükür yatak döşek yatacak kadar hasta olmadım ama doğum yaptığımda annemden iyi baktı bana, kızımız ameliyat oldu en az benim kadar dört döndü başında. Öyle de olmalı zaten yoksa neden evlenir ki insan! Kendi işini kendin göreceksen bekar kal daha iyi! Siz de ona onun size davrandığı gibi davranın bence biraz halinizi anlayıp empati yapsın.

Çok üzücü ya. Hem hastayken bakmıyor hem iş buyuruyor. Dışarıdan sipariş vermek gibi ufak bir şeyden bile mahrumsunuz. Bir ayran yapacak kadar bile sevmiyor demek ki. İnsan bırak eşine ne biliyim iş arkadaşına falan bile acır. En son midem kötü diye bana ofiste bitki çayı yapılmış limon sıkılmıştı.

Bakmasa ne diye evlenir ki insan.

O zaman flortleselim yani. Herkes en guzel haliyle gelsin görüşmeye, öpüşüp koklasalim, sonra herkes evine donsun.

Ama yok ayni evde hayati paylasmaya karar verdi isek, iyi gunumuzde öpüşüp koklasiriz, kotu gunumuzde birbirimize kol kanat gereriz.

Aksini kabul etmeyin. Bu adamla isiniz cok zor ama. Oturup konusuyor musunuz bunları iyi günlerinizde? Yani suan degil tabiki ama siz de iyiyken mesela beklentilerinizi soyluyor musunuz?

malesef benim esim bakmayanlardan Allah onun eline dusurmesin diyorum. dun cok kotu hastalandim midem bulaniyodu kalkinca ikide kucuk cocugumuz var cocuklarimla ilgilenemiyorum diye zaten uzuluyordum. esim 4 te isten geldi cok kotuyum dedim kalkamiyorum bile. uyudum kaldim oda biraz cocuklarla ilgilendi. bana saat 7 de geldi kalkta cocuklara corba yap dedi dalgami geciyorsun dedim halimi gormuyor musun dedim kapiyi carpti gecti mutfaga makarna yapmis yediriyo cocuklara kendi yiyor zorla yuruyup yanlarina gittim uzandim bir bardak tuzlu ayran yapivercen mi midem bulaniyo kalkamiyorum dedim bagirdi kalkta kendin yap yattikca yatar kalirsin dedi kalkamiyorum midem bulaniyo halsizim kotuyum dedim. git kus ozaman rahatla diye yine bagirdi bir bardak su kattmadi. dr a goturmesi zaten imkansiz. neymis nazli olmayacakmisim. cok zoruma gitti artik dun yaptiklari cocuklarina gayet sevgi sefkatli yaklasiyor ama bana bagirip cagiriyo hasta olunca. 8 yillik evliyiz daha bir kere bakmadi cok zoruma gidiyor arkadaslar sabah agladim sukur iyilestim mesajda attim Allah senin eline dusurmesin dedim bencildir zaten ama inanin evlenmeden once böyle degildi:KK43: cocuklarim kucuk babalarini cok seviyolar 2 ve 5 yas. kapiyi carpip gidemiyorum cocuklari alip ama cok sogudum esimden. hic deger vermiyor bana oruclarini hic kacirmaz ama kalbi merhametsiz malesef dun gece 10 da yalvardim ne olur yarina izin al cocuklarla ilgilenemem dedim alamam ben izin falan dedi yok uc kisiyiz bilmem ne bir suru bahane sayiyo isyeriyle. ilgili
İnsan da vicdan olacak iste.
Birbirimize hastayken bakmayacaksak,bi corba yapmayacaksak neden evlendik?
Bilmiyorum cocuga bakmayan,esine bi kahve yapıp getirmeyen adamlar bana cok normal gelmiyor.
Benim de esimin iyi kötü yanları var ama sabah kahvemi yapar bırakır(zaten değirmende kahve övütmüyor sonucta:DBi tusa basıyor),ise öyle gider.Ben kızı giydirirken o yapıverir falan.Ne bilim haftasonu mutfak onda genelde yemegi o yapar.
8 senelik evliyim 1 kere balık ayıklamadım.
ANnem 34 senelik evli o da 1 kere balık ayıklamadı mesela.
Yani bunlar jest bile değil benim gözümde,olması gereken seyler.
Hastaysam izin alamasa da biirini yollar yanıma kpder,kvde falan hastaneye götürcekler seni der.
Yani bdvde öküz dediğim kocamı bile övdürdüler bana pes artık:D

Sittin sene oruç tutsun ne farkeder ?
Eşine saygısı yok, merhametsiz bir insan.

Eşim yemek vs. konusunda dünyanın en beceriksiz insanı olmasına rağmen bişeyler yapmaya çalışır. En kötü hazır çorba yapar, ya da dışardan söyler, bir tost filan yapar. Aşırı şevkatli bi insan da değildir (ben de pek değilim) ama elinden geleni yapmaya çalışır yani. Ben de pek nazlı bi insan değilimdir hasta bile olsam genelde kendi işimi görürüm, ölüm döşeğinde değilsem öyle çok yatıp bakılmayı beklemem açıkçası. Biraz da tarz meselesi, covid geçirdim geçenlerde baya da ağırdım aslında, bebeğe eşim baktı ben yemekleri falan yaptım yine de.. Herkesin beklentisi farklı tabi.. Çocuklara bakması benim için kafi sizin durumunuzda, ama tavrı biraz öküzce anladığım kadarıyla. :işsiz:

Eşiniz size şefkat hissetmiyor belliki ben şefkatsiz erkekten irrite olurum. Şefkatin olmadığı yerde sevgi ve saygı da yoktur. Öyle bir insana da ömür verilmez. Bunun yaşlılığı da var. O zaman Allah korusun yatalak kalsanız boşayacak sizi. Böyle bir duruma kalmaktansa gençken yol verin derim. 4 yıllık evliyim ve evliliğimin ilk yılında kışın zatürreye varan bir hastalık geçirdim eşim elinde sirkeli suyla 3 gün sabahladı başımda. O gün anladım evliliğin ne olduğunu. Evliliğin bir çok anlamı var onlardan biri de işte tam da bu şefkat hissi.

Bir soz var daha oncede yazdim:

Tarlada buğdayım var deme, ambara girmeyince. Hayırlı evladım var deme, el koynuna girmeyince. Vefalı karım var deme, kötü gün görmeyince… hayırlı kardeşim var deme, miras bölünmeyince….

Herkesin gercek yuzu cikar ortaya, er ya da gec

Gercekten soguma nedeni. Bir bardak su veresim gelmez benim boyle birine. Sorun olurdu benim icin, bu kadar merhametsiz, ki sadece bana merhametsiz biri ile mutlu olmazdim. O hastalandiginda aynisini yap, kendini dusun bosver. Calismiyorsun belli, cocuklar kucuk. Yapacak sey, bosanmaksa amacin kendini maddi manevi buna hazirlamak olmali.
Belki nu hazirlik asamasinda zamanla degisir.

Back
X