hastalığım ve ücretsiz izin, babam olmaz diyor

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
alerjik astımım hat safa da. sürekli rahatsızlanıyorum. kiminde acillik olacak kadar, kiminde nebül kullanacak kadar...

sağlık özrü nedeniyle il içi tayin talep ettim beklemeye aldılar...

ücretsiz izin istemeyi istiyorum. en azından 6 ay kadar. belki o süreçte tayinim çıkar... hem tüp bebek denerim.

ama babam olumlu bakmıyor, bekle git gel diyor... sürekli rahatsızlandığımı anlatsam da bana anlatma üzülüyorum, kanser tedavisi oldum yaramaz bana diyor. ama ben dayanamıyorum... 3 saatim yolda. yolda hastalansam yandım... doktor yok birşey yok.

ücretsiz izinden korkuyor. atarlarsa diyor. 657 kanunda kesin yazan bir madde. isterse amir verebilir yazıyor... desem de anlatamıyorum.

bu ilçede de tanıdığım yok. hastalandım geçen eşim geldi. izinli evdeydi... evde olmasa imkanı yok gelemezdi...

başka çözüm yok mu? kafam karıştı...

Anlamadım, atamanızdan izninizden babanıza ne? Eşinizle beraber babanızın evinde yaşıyorsunuz sanırım. Bir de konuyu tam olarak anlamasam da böyle bir sağlık sorununuz varken ve böyle bir zamanda bebek yapmak doğru mu?

alerjik astımım hat safa da. sürekli rahatsızlanıyorum. kiminde acillik olacak kadar, kiminde nebül kullanacak kadar...

ücretsiz izin istemeyi istiyorum. en azından 6 ay kadar. belki o süreçte tayinim çıkar... hem tüp bebek denerim.

ama babam olumlu bakmıyor, bekle git gel diyor... sürekli rahatsızlandığımı anlatsam da bana anlatma üzülüyorum, kanser tedavisi oldum yaramaz bana diyor. ama ben dayanamıyorum... 3 saatim yolda. yolda hastalansam yandım... doktor yok birşey yok.

ücretsiz izinden korkuyor. atarlarsa diyor. 657 kanunda kesin yazan bir madde. isterse amir verebilir yazıyor... desem de anlatamıyorum.

bu ilçede de tanıdığım yok. hastalandım geçen eşim geldi. izinli evdeydi... evde olmasa imkanı yok gelemezdi...

böyle bir sağlık sorunun varsa ücretsiz izin alacağına neden bunu belgeleyip rapor almıyorsun?
Hiç bir şey senin sağlığından daha önemli değil.
Neden ücretsiz izin onu anlamadım ben.

Madem ki baban kanser gibi zor bir hastalığı yendi, seni daha iyi anlaması lazımdı.

Neden karşı çıktığını anlayamadım.

böyle bir sağlık sorunun varsa ücretsiz izin alacağına neden bunu belgeleyip rapor almıyorsun?
Hiç bir şey senin sağlığından daha önemli değil.
Neden ücretsiz izin onu anlamadım ben.

Raporumu tek hekim veriyor 30 gün oldu 10 günüm var. Uzun soluklu raporu denemedim. Verirler mi bilmiyorum.

Sağlık kurulundan rapor aldım. Şuan olduğum yerde doktor yok. Evraklarim var. Ancak tayinimi bekletiyorlar. 3 aydır...

Bende dedim ki ücretsiz olsun.

Anlamadım, atamanızdan izninizden babanıza ne? Eşinizle beraber babanızın evinde yaşıyorsunuz sanırım. Bir de konuyu tam olarak anlamasam da böyle bir sağlık sorununuz varken ve böyle bir zamanda bebek yapmak doğru mu?

Tüp bebek olmayabilir bana. Ilac nedeniyle. Zaten şu an yasak. Kortizon kullanıyorum. Doktor tamam deyince. Onun iznini alacağım. Araştırilacak. Ve ömür boyu bu hastalik devam edecek.

Babamla aynı evde degiliz. O korkuyor sadece.

Babanıza maddi yardımda bulunuyor musunuz?
Ya da ücretsiz izin sırasında babanızdan maddi beklentiniz olacağından mı korkuyor?
Anen bababalar bu gibi şeyleri anlayamayabiliyor, ben meb de çalışırken istifa edip üni. ye geçmiştim babam kızdı üzüldü benim işsiz kaldığımı öğrenci olduğumu falan sanıyordu...:KK53: maaşlı ve de daha güzel bir işte çalıştığımı anlatmam uzun sürdü. hala herkese öğretmen der. :)
Amirinle görüştürme imkanın var mı? Ya da bu gibi işleri bilen anlayan biri yok mu babanın çevresinde?

Raporumu tek hekim veriyor 30 gün oldu 10 günüm var. Uzun soluklu raporu denemedim. Verirler mi bilmiyorum.

Sağlık kurulundan rapor aldım. Şuan olduğum yerde doktor yok. Evraklarim var. Ancak tayinimi bekletiyorlar. 3 aydır...

Bende dedim ki ücretsiz olsun.
Neden bekletiyorlar tayinini?
Kişisel sorunlar mı var?
Aslında sen biraz kendini dinlemek ve tüp bebek için şans vermek istiyorsun kendine, yoksa astımın biraz bahane gibi..
bunu özelde yapamazsın, eğer böyle bir şeye gerçekten ihtiyacın varsa ve maddi olarak seni sıkıntıya sokmayacaksa almalısın ücretsiz izin.
Ailelerimiz bizi hala çocuk olarak görüyorlar, senin ruhunu dinleseler aslında alman için onlar destekler.

Tüp bebek olmayabilir bana. Ilac nedeniyle. Zaten şu an yasak. Kortizon kullanıyorum. Doktor tamam deyince. Onun iznini alacağım. Araştırilacak. Ve ömür boyu bu hastalik devam edecek.

Babamla aynı evde degiliz. O korkuyor sadece.
Ne iş yapıyorsunuz?

Yolda cok yoruldum. Işte sürekli hasta olmaktan yoruldum. Kişisel başka birşey de yok. Ilac alip tasikardi sıktı. Psikolojik olarak sıkıldım. Maskeyle gezmekten sıkıldım. Sıcakta çekilmiyor.
Belki de hakisin BenIpek BenIpek .

Maddi durum şükür iyi. Babama yardim etmiyorum. Maddi isteği yok.

Yolda cok yoruldum. Işte sürekli hasta olmaktan yoruldum. Kişisel başka birşey de yok. Ilac alip tasikardi sıktı. Psikolojik olarak sıkıldım. Maskeyle gezmekten sıkıldım. Sıcakta çekilmiyor.
Belki de hakisin BenIpek BenIpek .

Maddi durum şükür iyi. Babama yardim etmiyorum. Maddi isteği yok.
Ben senin babanda kendi rahmetli babamı gördüm. Bir ara çok bunalmıştım. İşim çok yoğundu babam o zaman hastaydı, kızıma annem bakıyordu, hal böyle olunca annem bizimle hastane arasında mekik dokuyordu. Zorluklar vs vs vs derken patlama noktasındaydım ve ayrılmayı düşündüm hep kendimce geçerli bir nedenim vardı. Babam hastane odasında bana dedi ki: ölürsem bu da sana vasiyetim olsun kocandan ayrıl ama işinden ayrılma. Ve ben babamı kaybettim. İyi ki ayrılmamışım o zaman. Babamın da benden maddi bir beklentisi yoktu. O yüzden senin babanda kendi babam canlandı gözümde.
Ayrılmayı askıya almaya çalış, yenilenmek için bir şeyler yapmakla başlayabilirsin. Kış gelmeden bol bol toprakla kendini. Doğaya kulak ver aslında ne kadar şanslı olduğunu düşün. Özelde çalışan bilmem kaç milyon insan daha şanslısın en azından. Kafan çok atarsa alırsın ücretsiz izin ama özeldekilerin böyle bir şansı da yok. Psikolojini düzeltmekle başla işe.

Tayin isteği mi çok saçma sebeplerle bekletiyorlar. Taniyan çıkar diye açıkça yazamıyorum. Bilseniz gülersiniz

Psikolojimin bozuk olmasi ilaçların eseri... agresif, huysuz sinirli bir yapıya soktu. Oysa sessiz sakin biriydim.

Memurum.

Bebek bahane. Tüp bebek zor bana...
Ha deyince işten kovamazlar seni, devletin memurusun sen. Ve devlet kapısında iş sahibi olmak ne kadar zor herkes biliyor. Kpss herkesi mahvetti, sakın ama sakın işini bırakma. Maaşın garanti, sigortanı öde, haftasonların zaten tatil nefes alırsın. Kocasız kalsan ailesiz kalsan sürünmezsin maaşın olur iyi kötü yaşarsın. İşini bırakma. Bebeğin olsa bile bırakma.

Zaten işi bırakacağım demiyorsun izin istiyorum diyorsun anlatma azıcık babana

5 yılın doldu mu kolay kolay izin vermiyorlar birine dava açtık mahkeme bile vermezse vermez dedi

Azıcık içimizde sorunları yaşasak aslında herkes daha huzurlu olur ne anneme ne babama ne eşimin ailesine dertlerimi anlatmam güzel şeyleri anlatırım tavsiye ederim yaşlı insanları üzmeye gerek yok

Çok büyük geçmiş olsun hem babaya hem de sana.
Bence en büyük yanlışın bu durumu çekirdek aile dışında paylaşım yapman.
Çok benzer durumdayım.
Yaklaşık 3 Yıldır ciddi bir sağlık sorunu yaşıyorum. Aileler çok hafif geçtiğini sanıyor. Son 7 aydır da işyerimizde büyük problemlerle boğuşuyoruz. Aileler Herşeyin süper gittiğini sanıyor.
Kocamla beraber sıkıntılarımıza çare aradık şu son 3 aydır hele ki Ramazanda oruçlu halimizle cayır cayır sıcakta çalmadığımız kapı kalmadı.
Bugün başardık Şükürler olsun, hiç kimselere duyurmadan rapor, heyet, izin derken naklimi gerçekleştirdik. Aileler de 3, 4 gün sonra öğrenecek inşallah.
Bence Büyük'lerin yorum yapacağı bir iş yapacaksan kocan dışında hiç kimseyle paylaşmamalıydın.
Şimdi bizde yine konuşulacak ama artık rahatız her türlü muhabbete.

Zaten işi bırakacağım demiyorsun izin istiyorum diyorsun anlatma azıcık babana

5 yılın doldu mu kolay kolay izin vermiyorlar birine dava açtık mahkeme bile vermezse vermez dedi

Azıcık içimizde sorunları yaşasak aslında herkes daha huzurlu olur ne anneme ne babama ne eşimin ailesine dertlerimi anlatmam güzel şeyleri anlatırım tavsiye ederim yaşlı insanları üzmeye gerek yok

Astım krizlerini söylemiyorum. Babam durağa götürüp getiriyor. Raporlu olunca mecburen öğreniyor. Yoksa haberi olmuyordu. Geçen haftadan haberi yok. O erken geldim sandı. Sonra rapor aldık dedik.

Ücretsiz izin bana verirler. Hasta olduğumu sıkıntı çektiğimi görüyorlar. Sorun çıkartmazlar. Yoksa amire bağlı. Kanunda açıkça yazıyor. Amir istemezse vermeyebilir. Dava dediğiniz gibi işe yaramaz.

X