Hastalik haline gelen kiskancligim...

Haklisin belki de oyle diye bnmki de bir savunma mekanizmasidir.3 yil cocugum olmadi eltim surekli cocuk konusunu aciyodu .yigenlerinin videosunu bana izlettrdi vs..sonra hamile kaldim tebrik etmedi bile yani sevinmedi hic.suan ikinci cocuguma hamileyim bunu duyan herkes cok yadırgadı ilki 2yasinda aralari cokaz delisin vs.cahillik bu dediler.halbuki plansiz bir gebelik.kisacasi insanlarda cok zor...belki de bnde de bir intikam du
ygusu olusmustr bilemiyorum
Gerektiğinde takdir görmemek insanı kompleksli yapıyor bazen, bezende çok takdir görmekte aşırı egolu :) Memleket olarak halimiz bu, herşeyi uç noktalarda yaşıyoruz.Dengeyi tutturabilen çok az.Bu paylaştığınız duyguları insanların yarısından fazlası yaşıyor ama itiraf etmiyorlar sadece..

Bu tür insanların kendilerindeki fesatlığın farkında olmadıklarını sanırdım. Şaşırdım

Sosyal medya kullanıyor musunuz?kesinlikle sosyal medya nın bir takım konularda insanı mutsuz ettiği düşüncesindeyim beni bile bazen etkiliyo ne yalan söylim..herkes sorunsuz mutlu mesutmuş gibi :)tek sorunlar mutsuzluklar bizdeymiş gibi :)ama bir çok şey göründüğü gibi değil yaradanın emrine sual olunmaz..kendinizin kıymetini bilin evinizle çocuklarınızla meşgul olun eksiklerinizi giderin duadır namaz dır vs..evelallah gerisi gelir sonra

Acaba bu insanlar size zarar vermis ve yipratmis kisiler mi? Yoksa herkese karsimi boylesin?
Ozelestiri bile bir baslangic. Bence psikolga gitmeni oneririm daha hizli ve rahat cozumlersin.

Merhaba bayanlar.benim icin gercekten buyuk bir dert bu.cok ama cok kıskancım. Etrafımda ki yakinlarimi bile cok kiskaniyorum.ic dunyamda kndimle surekli bir savas icindeyim.birinin durumu bnden iyi olsa guzel biseye sahip olsa kiskaniyorum.napcam nasil asarim bilmiyorum. Baslarina bisey gelse icimden seviniuorum.gercekten kurtulmak istiyorum bu hased huyumdan..elimdekinin kiymetini bilmek istyrm.cok ozentiyim. Gozum millette.surekli napiyolar ne ediyolar onlari merak ediyorum.neden boyle .gercekten kndimi elestriyorum durustce.nasil kurtulunur bu kotu huydan???
Bu huy hemen hemen tüm genç kadınlarda var, ben biraz da sosyal medyaya bağlıyorum. Ben de yurtdışı tatillerini kıskanıyorum, her sene gidiyorum bu yıl gidemeyeceğim kimse gidemezsin diyorum ama zarar verecek bir şey de yapmıyorum, izni bana bağlı kişilere falan. Biraz sosyal medyayı azalt hatta kapat ve günlük plan yap, bugün kahvaltı hazırlayacağım eşime sürpriz, akşam yürüyüşe gideceğiz, kıyafet deneyip kombin yapacağım vb. Küçük günlük işler ve eğlenceler, bu çok faydalı.

Haset ateşin odunu yediği gibi insanı yer bitirir.baskalarinin acılarına icten içe sevinmek en çok size zarar verir.tamam özeleştiri yapabiliyorsunuz ancak yetmez.kalbiniz katılaşmış , muhtemelen altta yatan sebepler vardır.once bi doktor ek olarak dua ve tövbe edin bol bol.hayat böyle size çok zor olur

özeleştirin hakikaten ayakta alkışlamalık, tebrik ediyorum... gelgelelim yorulduğun huylarına... hepsi de dünyalık geçici şeyler. hangisi kalıcı ? yakışıklılık mı zenginlik mi? inançlı da birisin sanırım. mal mülk para şu bu hiçbiri mutluluk vermediği gbi kalıcı da değil. bunları düşünmen belki biraz gem vurabilir seni yoran olumsuz huylarına..

Way be bu kadar acik yureklilikle insanin kendinin en kirli dusuncelerini ortaya dokmesi ne kadar alisilmisin disinda...

Ben "bir seyi kirk kere soylersen olur" dusuncesindeyim. Eger kendi kendinize "ah ne kadar guzel, iyi bi isi var" "ne kadar hos kocasi cok efendi hemde yakisikli bir adam" falan diye guzel soylerseniz, belki yakinda bu hasedinizden kurtulursunuz.

Sizi de baskalari kiskaniyordur. Herkesin hayati disardan guzel. Icini bilemezsiniz kimsenin

İyileşmek kabullenmekle başlar. Bence bu özeleştiriyi yaparak gayet iyi bir noktadan başlamışsınız. Şimdi sebeplerini bulmak lazım. Bunun en temel sebebi insanlara karşı şefkat ve sevgi besleyememeniz bence. Diğer bir sebebi ise bilinçaltınızda sahip olduklarınız elinizden alınacakmış gibi bir korku yatıyor olabilir. Bir diğer sebebi kalabalık bir ailede büyümüş olabilirsiniz ve gösterilen sevgi fazla kişiye bölünmüş olabilir. Yani birçok neden olabilir, biraz sorgulamanız gerekiyor.

Bir kağıda yazın mesela neden başkalarının başına birşey gelmesi sizi sevindiriyor? Tam olarak hissettiğiniz nedir, 'kendimi daha güvende hissediyorum' gibi somut cevaplar bulmanız gerekiyor. Yani bu kötü hisleriniz sizdeki hangi ihtiyacı karşılıyor bunu bulmaya çalışın.

İnanın herkese yetecek kadar çok şey var dünyada, yani ne siz birinin sahip olacağı şeye engel olabilirsiniz ne de bir başkası sizden birşey alabilir. Herkes payına düşeni alır.
Yani evet kalabalik bir ailem vardi annem psikolojik tedavi goren biriydi evlat ayirirdi vs..tabi bunlar bahane degil ben artik 29 uasindayim iyiyi kotuyu ayirt edebiliyorum.en korktuğum sey de annem gibi bir anne olmak..ama bazen bazi davranışlarımda annem gibi oldugumu farkediyorm o zamn cok caresiz hissedyrm. Psikiyatriye git diyen arkdslar olmus yasadigim yer kucuk biryer bnde kamudayim.yani bu anlattiklarimi gercekten kndim bile sesli ifade edemezken birine anlatmak zor hatta imkansz geliyor.

Ayni sizin gibi bir teyzem var,
Biz onu degistirmek icin cok ugrastik ama basaramadik.
Sonuc: nerdeyse 60 yasinda, bir insanin sahip olabilecegi onca guzel seye sahip ve inanilmaz mutsuz bir kadin...
Gec olmadan destek alin.

Haset ateşin odunu yediği gibi insanı yer bitirir.baskalarinin acılarına icten içe sevinmek en çok size zarar verir.tamam özeleştiri yapabiliyorsunuz ancak yetmez.kalbiniz katılaşmış , muhtemelen altta yatan sebepler vardır.once bi doktor ek olarak dua ve tövbe edin bol bol.hayat böyle size çok zor olur
Haklisin oyle zaten.surekli okuyorum islamda kotu huylar hased den nasil kurtulunur vs.. yani bi cabam var.ama kimseye bi zarar vermedim dusunce boyutunda kaliyo kiskancliklarim.. fiile dökmedim hicbir sekilde.kucukken de cok sorunlar oldu asagilandik annem ve babam gecimszdi ayrica özensiz di biz çocuklara karşı. Annem uzun sure tedavi gordu psikolojik olarak .o donem dedemlerde yasadik .sevgisiz bi sulalemiz varms dusununce..cay doktuk diye tum gun yemek verilmiyodu vs..dedemlerin agaclari vardi ordan kayisi kopardim diye halam tas atmisti basim yarılmsti .sozel olarak da cok hirpalanma oldu.suan hepimiz memuruz madden iyi yerlerdeyz kardesler olarak.ama soguk ve nesafeli iliskilermz var.aslinda belki de davranislarin altinda cok farklı nedenler var.yinede tum bu yasanan kotu seylere ragmen cocuklarim asiri mutlu sevgi dolu olsunlar istyrm. Mukemmel anne olmak gibi bir cabam var .oyuzden ic dunyamin bile kirli olmasını kabullenemiyorum

Ayni sizin gibi bir teyzem var,
Biz onu degistirmek icin cok ugrastik ama basaramadik.
Sonuc: nerdeyse 60 yasinda, bir insanin sahip olabilecegi onca guzel seye sahip ve inanilmaz mutsuz bir kadin...
Gec olmadan destek alin.
Teyzenizin demek disardan farkedilen boyutta.ben o konuda kontrolu saglayabiliyorum.yani dışardan hic oyke biri gibi gorunmuyorm.oyuzden kimse benim boyle dusuncelerimi bilmiyo.bunlar bnm dusunce dunyam..

Teyzenizin demek disardan farkedilen boyutta.ben o konuda kontrolu saglayabiliyorum.yani dışardan hic oyke biri gibi gorunmuyorm.oyuzden kimse benim boyle dusuncelerimi bilmiyo.bunlar bnm dusunce dunyam..

Evet onun dilinde her sey,
Oglu var doktor mesela, ama komsunun isci oglunu kiskanir, onun gibi olmadi oglum diye yakinir, kendisi villada oturuyor milletin 2+1 evine gozunu diker, guldur guldurdeki sevket gibi keske benim olsa triplerine girer.
Sonra o evin basina bisey gelse gulerek anlatir falan.
Ama genel ruh hali olarak her seye sahip ama hicbirinin degerini bilmedigi icin mutemadiyen mutsuz bi kadin.

Back
X