Hastalik haline gelen kiskancligim...

Merhaba bayanlar.benim icin gercekten buyuk bir dert bu.cok ama cok kıskancım. Etrafımda ki yakinlarimi bile cok kiskaniyorum.ic dunyamda kndimle surekli bir savas icindeyim.birinin durumu bnden iyi olsa guzel biseye sahip olsa kiskaniyorum.napcam nasil asarim bilmiyorum. Baslarina bisey gelse icimden seviniuorum.gercekten kurtulmak istiyorum bu hased huyumdan..elimdekinin kiymetini bilmek istyrm.cok ozentiyim. Gozum millette.surekli napiyolar ne ediyolar onlari merak ediyorum.neden boyle .gercekten kndimi elestriyorum durustce.nasil kurtulunur bu kotu huydan???
Kendinle uğraşırsan geçer bence
İlk adımı da atmışsınız zaten:)
Milletle ilgilenmeyip kendinizle ilgilenin size çok yararı olacaktır neyi nasıl daha iyi yaparım nasıl daha bakımlı hoş olurum nasıl daha güçlü dururum nasıl daha çok para kazanırım ya da nasık kariyerimde gelişirim vs vs sevdiğiniz şeyleri düşünüp ona yoğunlaşsanız başkasına bakmaya vaktiniz kalmaz zaten;)

Kendinizi eleştirebildiğiniz için tebrikler öncelikle.. en azından durumun farkındasınız ve iyileşmek için çabalasıyosunuz.. inancınızı bilmiyorum ama siz birinin iyiliğine sevinirseniz.. ya da başına güzel şeyler geldiğinde.. Allah size çok daha güzelini ve iyisini veriyo..

Görümcem tıpkı sizin gibi hatta daha fazlası kıskançlığından dolayı saldırgan hareketleri ve lafları var.. fakat hiç halinden şikayetçi değil. Haliyle etrafındakiler onu tanıdıkça kaçıyo sırtını dönüyo.. 7 8 senedir bende yıldım artık bende görüşmüyorum kendisiyle..

Bunu kendinize uyarlayarak (yani bu huyunuzdan dolayı yanınızda gerçek dostunuz kalmadığını düşünün) ve empati yaparak da bu durumu zamanla aşarsınız diye düşünüyorum. Tabi bunu bi de terapiyle desteklerseniz daha çabuk sonuç alırsınız..

Içindeki olumsuz düşünceleri bilip bundan kurulmak istemek de bir erdem ...
Tebrik ederim sizi .

Yani evet kalabalik bir ailem vardi annem psikolojik tedavi goren biriydi evlat ayirirdi vs..tabi bunlar bahane degil ben artik 29 uasindayim iyiyi kotuyu ayirt edebiliyorum.en korktuğum sey de annem gibi bir anne olmak..ama bazen bazi davranışlarımda annem gibi oldugumu farkediyorm o zamn cok caresiz hissedyrm. Psikiyatriye git diyen arkdslar olmus yasadigim yer kucuk biryer bnde kamudayim.yani bu anlattiklarimi gercekten kndim bile sesli ifade edemezken birine anlatmak zor hatta imkansz geliyor.

Annenizin etkisi yadsınamaz. Bunlar tabiki bahane değil ancak böyle olmanızı tetikleyen sebeplerdir. Sonuçta çoğu şeyi annenizden, ailenizden öğrenip içselleştirdiniz. Çünkü doğduğumuz andan itibaren onlara güveniriz, bu güvenle çok yanlış tutumları da doğruymuş gibi görebiliyoruz. Ama gelişmek, dönüşmek herzaman mümkün. Sadece emek gerektiriyor.

Şimdi öğrendiğiniz bazı yanlış şeyleri değiştirip, daha doğru düşünce kalıpları geliştirmelisiniz. Eğer doğru düşünebilirseniz bu hislerinizi de olumlu yönde etkileyecektir. Kötü düşündüğünüz anlarda kendinizi yakalamaya çalışın ve hemen o düşünceden uzaklaşın. "Bu düşündüğüm doğru değil, hoş değil" şeklinde telkinlerde bulunun kendinize.

Size günlük tutmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde 'fesat' olarak adlandırabileceğiniz durumlar yaşadığınızda oturun yazın. Duygularınızı irdeleyin ve yüzleşin. 'Bu şekilde düşünmek neden bana iyi geliyor?' sorusunu sorun kendinize. O günlüğe aylar geçtikçe hem kendiniz hem de başkalarıyla ilgili daha olumlu şeyler yazacağınız günler dilerim. Uğraşırsanız olur, inanıyorum.

Kendi kendinize aşmanız pek mümkün değil :/
Bence bir danışmandan yardım almalısınız.
Sizinle çok güzel konuşup bir arkadaş gibi başka pencerelerden bakmanızı sağlar.
Yoksa tek başına kurtulacağınız bişey olmadığını size garanti veririm.

Sen en azindan bunu itiraf edecek durustluge sahipsin. Bu huy bir cok kiside var maalesef ama sorsan kabul etmezler birde karsisindakini suclarlar. Bir seyi kabullenmek yolu yarilamaktir bence. Tek basina asamiyorsan profesyonel bir yardim almalisin. Kiskanclik cevrendekiletden daha cok sana zarar verir. Baskalarinin hayatini izlerken kendi hayatini kaçırıyorsun. Biran once bunu halletmeye bak lutfen. Durustlugunden dolayi seni taktir ettim ama.

Bence bir doktora gidin. Bu durumu kabul etmeniz bile cok guzel. Tek basiniza zorlanabilirsiniz atlatma konusunda. Terapiyle birlikte eger inanciniz varsa bol bol dua edin ve Allah'a daha cok yaklasin. Sahip oldugunuz en guzel seyin bir yaradan oldugunu, nerden geldiginizi, kime gideceginizi dusunun, siz daha dusunmeden dusuneceginiz seylerden haberdar olana yaklasin. Haset edenler sevilenler arasinda olmayacaklar , unutmayin.

Ben seni takdir ettim. Kendine karşı dürüst olabilen çok az insan var. Bravo :)

Merhaba bayanlar.benim icin gercekten buyuk bir dert bu.cok ama cok kıskancım. Etrafımda ki yakinlarimi bile cok kiskaniyorum.ic dunyamda kndimle surekli bir savas icindeyim.birinin durumu bnden iyi olsa guzel biseye sahip olsa kiskaniyorum.napcam nasil asarim bilmiyorum. Baslarina bisey gelse icimden seviniuorum.gercekten kurtulmak istiyorum bu hased huyumdan..elimdekinin kiymetini bilmek istyrm.cok ozentiyim. Gozum millette.surekli napiyolar ne ediyolar onlari merak ediyorum.neden boyle .gercekten kndimi elestriyorum durustce.nasil kurtulunur bu kotu huydan???

hahahah :D hay allah iyiliğini versin
sana bir sır vereyim çoğu insan bir başkasının başına nahoş bir olay geldiğinde içten içe gizli bir haz duyar.

tedavi olun. sizinki kıskançlık değil hasetlik resmen...

Yani iki çözüm biri psikolojik destek alabilirsin. İkincisi güzel ahlak yada hani duyguları güzelleştiren tarzda kitaplar okuyabilrsin.(dini kitaplar gibi)

Ayrıca bunu biliyo olmanız çok güzel. Çoğu insan bunu kabul etmez. Gerçktn bi kusuru bilip onu tedaviye çalışmak yolun yarısını aşmak gibi.

İnsanin kendi huyunu kabullenmesi ve duzeltmeye calismasi kadr guzel bir erdem yok.

Aynı sorun bende de var canım. Konuyu takipteyim. Gerçekten hayat gelip geçiyor ve bu insanı yiyip bitiriyor. Ben de çözüm arıyorum uzun zamandır,

Evet bunun farkinda oldugum icin cokdikkat ediyorum kimseyi kirmamata vs.ama içim i curutuyo yoruyo beni bu duygular.gozum hep millette.bak kocasi yakışıklı bak cocugu soyle vs..aslinda bnmde sukredecegim seyler cok ama yetinmiyorum
aynı kıskançlık koca ile ilgili bende maddi durum ile ilgili var.tam da böyle bir konu ben açmayı düşünüyordum canım, seni çok iyi anlıyorum

Bence çevrenizdeki kişilerde pek bulunmayan bi hobi edinin kendinize. Mesela durumunuz varsa güzel bi fotoğraf makinesi alın ya da renkli renkli yünler alıp değişik şeyler örün. Kendinize bi fark katın yani. Hem bunları düşünmeye zamanınız kalmaz hem de insanların size imreneceği bi meziyetiniz olur

Eğer bu bir şaka degilse bukadar dürüst olduğunuz için sizi tebrik ediyorum bence psikolojik yardım ALIN ayıp degil sonuçta farkındasınız haset hasenatı yer gine en büyük kötülüğü kendinize yaparsınız

Eğer bu bir şaka degilse bukadar dürüst olduğunuz için sizi tebrik ediyorum bence psikolojik yardım ALIN ayıp degil sonuçta farkındasınız haset hasenatı yer gine en büyük kötülüğü kendinize yaparsınız
Saka diil tabiki.bicok kisi beni tebrik etmus aslinda egolar o kadar tavan ki gunumyzde kimse kendini elestrmiyo.yoksa kimse mükemmel değil. Zaten insanlar samimi olarak kusurlarini dusunseler dunya cok guzel biyer olurdu

Bence çevrenizdeki kişilerde pek bulunmayan bi hobi edinin kendinize. Mesela durumunuz varsa güzel bi fotoğraf makinesi alın ya da renkli renkli yünler alıp değişik şeyler örün. Kendinize bi fark katın yani. Hem bunları düşünmeye zamanınız kalmaz hem de insanların size imreneceği bi meziyetiniz olur
Aslinda gayet yoğunum kamuda calusiyorm ayrica 2yasinda bi çocuğum var bide hamileyim valla zar zor yetisiyo herşey

aynı kıskançlık koca ile ilgili bende maddi durum ile ilgili var.tam da böyle bir konu ben açmayı düşünüyordum canım, seni çok iyi anlıyorum
Ben bicokkiside oldugunu dsnyrm.yani sadece insanlar bunu kndilerine bile itirafedemiyo

Back
X