• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası bir ben...

Zihniniz her şeyi bu şekilde yakıyorsa vertigo ataklarını sık olacaktır. Vertigo zaten geçebilen bir hastalık değil sadece atakları geciktirilebilen bir şey. 12-13 yaşından beri çekiyorum. Ancak atakları sık olduğu zaman yüzümde sık sık seyrime şeklinde hareketlenmeler olur. Vertigo noktasında iyi bir KBB uzmanına gidin, manevra tedavisi ile epey rahatlarsınız. İlaç maalesef sadece gün kurtarıyor. Yüzünüzle ilgili durumu da anlatın. Yardımcı olurlar.
Bir de psikolojik destek almak işe yarayacaktır en azından stresinizi azaltırsanız bir çok hastalık vücuttan gidecektir.

İnternetten hastalık araştırmayin iyi bir psikiyatrist ile görüşün
Ilaç verirse de kullanın sonuçta o ilaci reçete eden bir hekim
Nasil ki bedenen hasta olunca doktorun kullandigi ilaclarla ayaga kalkiyorsak, ruh sağlığı bozulunca da ihtiyaç duyuluyorsa verilen ilacı kullanmak lazim duzelmek icin.
Geçmiş olsun.

Sadece psikolojik oldugunu dusunmuyorum tum kan testlerinizi yaptirin, diyabet tiroit illa tanisi konacak gibi degil organlar birseylerin yanlis gittigini soyleyebiliyor basit bir fide ruzgara dayanamaz ama cinar iyi dayanir fiziksel anlamda saglam oldugunuza emin olun ondan sonra psikolojik destek alin

Merhaba arkadaşlar. Uzun uzun kendimi tanıtmak isterdim ancak şu anki ruh halim buna bile müsade etmiyor. Sizden alacağım mesajlar belki bugünümü ve haftasonumu daha rahat geçirmeme sebep olur diye konu açmak istedim... dertleşmek olsun. Herkesin kafasına taktığı şeyler olur, benim de genel olarak takıntılı ve stres yapmaya eğilimli bir yapım olduğunu zamanla keşfediyorum. Yaklaşık bir ay önce vertigo teşhisi ile uzun süre tedavi gördüm, çok da düzelmedi hala ara ara baş dönmelerim oluyor. Orası ayrı bir konu.
Son iki haftadır da ağzımı belirli pozisyonlara getirdiğimde ( hafif açık bir şekilde gülümsemek i) iki tarafta da gözle görülür ciddi kas kasılmalarım oluyor ve yanaklarımda süren ağrı mevcut . İnternette çok iyi bilgilere ulaşamadım. Artık doktora gitmekten de çok sıkıldım. İyi bir doktor bulmaya çalışmak, bulup sıra alabilmek, alınca gidip kendini daha rahat anlatabilmek.. hepsi bana dert gibi gelmeye başladı. Son 6 ayım sıkıntılı ve kafama birçok şeyi takarak geçti. Acaba ondan mıdır diye düşünüyorum, ama beynimin bir tarafı da sürekli önemli ve ciddi bir şey olabileceğini söyleyip duruyor. Kendimi rahatlatamıyorum. Günlerdir internette hastalık araştırıyorum. Bir psikiyatrist ile görüştüm ilaç almanın kaygıyı azaltabileceğini, ilacı önerdiğini söyledi ama antidepresana başlamak konusunda da çok kararsız kalıyorum...

Sizin deneyimleriniz, telkinleriniz benim için kıymetli. İnsan bazen en yakınındakilere bile açık açık anlatamıyor. Sizi yorduysam özür dilerim.
Ben vertigoyu manevra hareketleri ile hafiflettim yorgun olduğumda cikabiliyor yüzündeki kaslara gelince sakızı biraz bol cigne ve masaj yap

Merhaba arkadaşlar. Uzun uzun kendimi tanıtmak isterdim ancak şu anki ruh halim buna bile müsade etmiyor. Sizden alacağım mesajlar belki bugünümü ve haftasonumu daha rahat geçirmeme sebep olur diye konu açmak istedim... dertleşmek olsun. Herkesin kafasına taktığı şeyler olur, benim de genel olarak takıntılı ve stres yapmaya eğilimli bir yapım olduğunu zamanla keşfediyorum. Yaklaşık bir ay önce vertigo teşhisi ile uzun süre tedavi gördüm, çok da düzelmedi hala ara ara baş dönmelerim oluyor. Orası ayrı bir konu.
Son iki haftadır da ağzımı belirli pozisyonlara getirdiğimde ( hafif açık bir şekilde gülümsemek i) iki tarafta da gözle görülür ciddi kas kasılmalarım oluyor ve yanaklarımda süren ağrı mevcut . İnternette çok iyi bilgilere ulaşamadım. Artık doktora gitmekten de çok sıkıldım. İyi bir doktor bulmaya çalışmak, bulup sıra alabilmek, alınca gidip kendini daha rahat anlatabilmek.. hepsi bana dert gibi gelmeye başladı. Son 6 ayım sıkıntılı ve kafama birçok şeyi takarak geçti. Acaba ondan mıdır diye düşünüyorum, ama beynimin bir tarafı da sürekli önemli ve ciddi bir şey olabileceğini söyleyip duruyor. Kendimi rahatlatamıyorum. Günlerdir internette hastalık araştırıyorum. Bir psikiyatrist ile görüştüm ilaç almanın kaygıyı azaltabileceğini, ilacı önerdiğini söyledi ama antidepresana başlamak konusunda da çok kararsız kalıyorum...

Sizin deneyimleriniz, telkinleriniz benim için kıymetli. İnsan bazen en yakınındakilere bile açık açık anlatamıyor. Sizi yorduysam özür dilerim.
Bu yaşadığım ağız kenarındaki seyirmeler iyice dengemi bozdu. Gerçekten psikolojik ise bu kadar uzun süreli durup dururken bunları yaşamak bana çok anlamsız geliyor
Öncelikle kaygı durumunuz için tabi ki doktorunuzun size önerdiği ilaca başlayın ve işe yaramadı diye de yarıda bırakmayın 15 gün sonra etki etmeye başlıyor bu tarz ilaçlar.Antidepresan kullanmak sizi neden tedirgin ediyor o kısmı anlamadım.Alışkanlık yapması gibi yaygın bir kanı var. Siz de o düşüncede iseniz yapmıyor yavaş yavaş kesiyorlar zaten dr u dinlediğiniz sürece güvendesiniz.Yüz felcinde hasta ,çekilmeleri hissetmiyor siz hissettiniz mi yoksa aynaya baktığınızda görüp hissetmediğiniz bir durum mu? En çok gülerken belli olur ,bir başkasına kontrol ettirin sizin tedirginliğiniz olabilir.

Kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz. Hayatı zorlaştıran bir sorun. Düşünerek olmayan semptomları gerçekten yaşamaya başlıyorsunuz. Kendini gerçekleştirme deniyor buna. Tabi psikolog arkadaşlar daha detaylı anlatır. Birde vertigo için küpe ve bileklik tarzı ürünler üretiliyor denemenizi öneririm ve bol bol boyun yüz egzersizleri

Geçen ay benimde bir rahatsızlığım oldu tabi telaşa kapılıp internetten baktım ne olduğuna. Ne kolon kanseri olmadığım kaldı, ne ameliyatla kalın bagirsaklarimi aldırmadığını kaldı. Günlerce 4-5 ay ömrüm kaldı galiba diye zirlayarak dolandım etrafta. Doktora gittim ve sadece bir kutu kremlik bir sıkıntım olduğunu oğrendim. 😊 hatta doktor beye de söyledim böyle böyle oldu diye. Kanser çıktın degil mi dedi güldük eğlendik 😊 lütfen ruh sağlığınız icin internetten hastalık araştırmayın, ben artık öyle yapıyorum.

Zihniniz her şeyi bu şekilde yakıyorsa vertigo ataklarını sık olacaktır. Vertigo zaten geçebilen bir hastalık değil sadece atakları geciktirilebilen bir şey. 12-13 yaşından beri çekiyorum. Ancak atakları sık olduğu zaman yüzümde sık sık seyrime şeklinde hareketlenmeler olur. Vertigo noktasında iyi bir KBB uzmanına gidin, manevra tedavisi ile epey rahatlarsınız. İlaç maalesef sadece gün kurtarıyor. Yüzünüzle ilgili durumu da anlatın. Yardımcı olurlar.
Bir de psikolojik destek almak işe yarayacaktır en azından stresinizi azaltırsanız bir çok hastalık vücuttan gidecektir.
Merhaba yorumunuz için teşekkürler acaba yüz seğirmeleriniz ne şekilde ve ne sıklıkla oluyor bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden

Merhaba yorumunuz için teşekkürler acaba yüz seğirmeleriniz ne şekilde ve ne sıklıkla oluyor bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden

Hastalık sürecime bağlı. Benim genelde strese bağlı alerji atağı akabinde Vertigo atağı geçiriyorum. O süreçte hem yüzüm seğriyor hem de uyuşuyor. İlaçlardan bir süre sonra iyi geliyor. Bir de sakız çiğnemek iyi geliyor. Hem kulak iç basıncı hem de yüz kaslarınız için.

Back
X