• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası olmak

Off offf benim ben ....göğüs bölgede batmalar çok oluyor her zaman korkuyorum durmadan hastaneye gidiyorum kalbe ve kansere takmis biriyim hayati kendime zindan ettim...bir aydir geniz tikanikligi var nefesin keailecekmis gibi huzusuzum midemin ustunde öküz oturuyor resmen boynunda iki beze cikti kanserin kesin dedim gittim doktora lenflerin iltihaplanmis korkmadedi...kalbe cigere tiroite beyine baktirdim hep...reflu ve gastritim var bide bboynunda fitiklarim var onlarda hayat kaliteli düşürüyor ama o kadar...bende biktim doktora gitmekten ben bide psikologa basladim bakalim umarim etkisi olur...durmadan korku endişe ve agrilardan biktim artik...çözüm bulan varsa beklerim.

Aynı benim yaşadıklarım, en ufak şeyi en kötü sorun haline getirebiliyorum.. Sanırım çözümümümüz psikoloğa görünmek.. Allah acil şifalar versin size de..

9 senedir panik atak hastasıyım ve hamileliğimin 8.ayında babamı kaybettim bende çok zor zamanlar geçirdim geçiriyorum kardiyoloji nöroloji Mr derken bu sabahta kbb'deydik şimdide sağım solum uyusuyo netten hastalık beğeniyorum kendime bu ruh halini bilmeyenler simariklik der çeken bilir

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Allah sabır versin yaşadığınız şey cok cok acı.. Bilirim.. En iyisi netten bakmamak ben artık netten bakmamayı düşünüyorum gerçekten rahatsızlandığımdan bir uzmana görünüp bilgi almak en iyisi, çünkü nette en kötü senaryolar yazıyor ve ben iyice takıntılı hale geliyorum. Haklısınız cevremdekiler de cok abarttıgımı belki de şımarıklık yaptığımı düşünüyorlar ama sizin de dediğiniz gibi kesinlikle değil.. Yaşamadan bilinmiyor..

Ben de aynı durum vardı. Annemle babamla ilgili bakardım ben de genelde.
Bir yerleri azıcık ağrısa internetten bakardım kötü hastalıklardan hastalık beğenirdim.
Bir de onların kafasına sokardım.
Ben baktıkça da diğer belirtiler çıkıyor gibi olurdu.
Annemi zorla doktora götürdüm sonra da bir şey çıkmayınca yok o doktor bilmiyor bile dedim.
Artık bakmıyorum internetten insan deliriyor gibi oluyor gerçekten.

Geçmesini beklemeden git sen geçince gidiyorsun ve genital bölgende iki sefer Şişlik olmuş bence daha iyi olur için rahat eder

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Bende de mi panik atak var acaba diye düşünmeden edemiyorum, çok zor dimi ya hep diken üstündeyim böyle mesela ben de doktorumun bana verdiği hapı kullanmadım ya sırf hormon hapı yan etkisi olur diye.. Allahtan şikayetim geçmişti. İkimize de Allah kolaylık versin :( sağolun yorumunuz için:16:

valla bence bir psikolog ya da psikiyatrist bulmalısın :) canım çok geçmiş olsun...

Merhaba hanımlar herkese iyi ramazanlar
evet benim sorunum başlıktan da belirttiğim gibi hastalık hastası olmak
Mesela gecenlerde genital bölgemde baloncuk gibi bişey çıkmıştı, araştırdım internetten Allahım kesin hepatit oldum :( diye yaslara büründüm. kendiliğinden geçti sonra ama ben yine duramadım doktora gittim, anlattım kaale bile almadı yani geçti diyince.
Sonra adetlerim azaldı 3 günde bitmeye başladı, dedim kesin ya erken menepoz ya da kist :( resmen karalar bağladım :( yine doktora gittim usg çektirdim bişey çıkmadı çok şükür, sonra da düzeldi zaten
Sonra bu aralar ara ara baş ağrılarım oluyor ama mesela uzun yolculuklar yapıyorum son iki gündür de oruç tutuyorum bünyem pek alışık olmadığı için o da ağrı yapıyor olabilir benim aklıma hemen ya beyin tümörü varsa ya kötü bişeyse.. bunun için önceden doktora da gitmiştim seneler evvel bir şey çıkmamıştı
Sonra bir ara hapşurduğumda yumurtalıklarıma bir ağrı girdi baktım fallop tüpleri kapalı olabilirmiş ondan ağrıyabilirmiş, Allahım nasıl kötü oldum hayatı zehir ediyorum resmen kendime oysa bi sorun olsaydı ultrasonda çıkardı
Sonra geçenlerde spor yaptıgım 3-4 gün kalbime ara ara sancı girdi ama az bişey sonra hemen gecti, diyorum ya kalbim delikse ya kalp krizi geçirirsem, ama şımarıklık değil cidden böyle düşünüyorum ve hayatı kendime zindan ediyorum
geçen sene diş etlerim felaket kanıyordu doktora gittim kan pıhtılaşma değerlerimde sorun cıktı doktor faktör eksikliği olabilir falan dedi eve geldim araştırdım Allahım kesin anemi oldum ya kan kanseriysem tövbe tövbe.. sadece k vitamini eksikliği çıktı..
ve bunun gibi sayabileceğim bir çok örnek,
şimdi de genital bölgede küçük bi şişlik gibi bişey var dokununca az acıyor, anneme sordum kuzenime sordum sivilcedir o diyolar, ben yine internetten araştırdım bartholin kisti diye varmış o olmasın diye içim içimi yiyor, bir kaç güne geçmezse doktora gidicem ama bana da sivilce gibi geliyor, ama şimdi onu farkettim ya gene huzursuz saatler başladı benim için

Bundan nasıl kurtulabilirim, psikolog mu önerirsiniz ? Benim gibi olanlar var mı böyle, yemin ederim bıktım artık bu huyumdan, çevremdeki herkes de hastalık hastası felaket tellalı oldugumu söylüyor ki haklılar :(

Merhaba,

İçinde bulunduğum ruh halimi yazmışsınız resmen:ssz: Bende tıpkı sizin gibiyim, boynumda bir şişlik var,korkudan gidemiyorum kötü birşey çıkar diye..Sırf bu korkudan sigarayı bıraktım :1:Bütün cesaretimi toplayıp yarın gidicem doktora..Umarım bizim kuruntularımızdır..Çok geçmiş olsun bu arada..

Geçmesini beklemeden git sen geçince gidiyorsun ve genital bölgende iki sefer Şişlik olmuş bence daha iyi olur için rahat eder

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Iste bir turlu firsatim olmuyor ki mesela bunu haftasonu farkettim haftasonu gidemezdim bugun de calisiyorum yarin bosum mesela ama yine gecti. Buyuk ihtimalle sivilceydi doktora gittim anlattim gecenki daha farkliydi ama. Gectiyse sorun yok dedi yine tahlil falan oldum ama bisey cikmamisti..

Merhaba,

İçinde bulunduğum ruh halimi yazmışsınız resmen:ssz: Bende tıpkı sizin gibiyim, boynumda bir şişlik var,korkudan gidemiyorum kötü birşey çıkar diye..Sırf bu korkudan sigarayı bıraktım :1:Bütün cesaretimi toplayıp yarın gidicem doktora..Umarım bizim kuruntularımızdır..Çok geçmiş olsun bu arada..

Benim de kulak altimda olur hep sislik. Ara ara agriyor lenfs bezlerim buyuk ihtimal.. onlar icin de gittim doktora :D doktor kulagimdan kaynaklandigini soylemisti.. en iyisi doktora gitmek siz de gidin ihmale gelmez.. insan cok kuruntu yapiyor gitmeyince de .. size de cok gecmis olsun.. olsun kuruntularinizin bir faydasi olmus size sigarayi birakmissiniz :D

Ben de aynı durum vardı. Annemle babamla ilgili bakardım ben de genelde.
Bir yerleri azıcık ağrısa internetten bakardım kötü hastalıklardan hastalık beğenirdim.
Bir de onların kafasına sokardım.
Ben baktıkça da diğer belirtiler çıkıyor gibi olurdu.
Annemi zorla doktora götürdüm sonra da bir şey çıkmayınca yok o doktor bilmiyor bile dedim.
Artık bakmıyorum internetten insan deliriyor gibi oluyor gerçekten.

Valla ya ben de annemde bende bisey olsa hemeb kosa kosa internete. Sonra en kotu hastaligin teshisini koyuyorum kendimce.. ama bu durum psikolojimi etkilemeye basladi yukaridaki arkadasin da dedigi gibi bir psikologa gorunecegin

Benim de kulak altimda olur hep sislik. Ara ara agriyor lenfs bezlerim buyuk ihtimal.. onlar icin de gittim doktora :D doktor kulagimdan kaynaklandigini soylemisti.. en iyisi doktora gitmek siz de gidin ihmale gelmez.. insan cok kuruntu yapiyor gitmeyince de .. size de cok gecmis olsun.. olsun kuruntularinizin bir faydasi olmus size sigarayi birakmissiniz :D

Çok teşekkür ederim..Tek olumlu yönü sigarayı bırakmak oldu sanırım..:32:Kulak ağrısından şikayetciyim aslında..Bak bu bile içime su serpti şimdi :1: Allah daha beterinden sakınsın inşallah..:42:

arkadaşlar durumlarınız nasıl düzelme var mı?Ben de çok kötüyüm ufak bir sorunum olsa ya kanser, ya kalp, veya tümör.O kadar kendimi kaptırıyorum ki oturup ağlıyorum doktora gittim ilaç verdi yan etki yapıyor diye onu da kullanamadım.dr lar mr veya tomografi isteseler çektirmeden gizlice eve geliyorum yan etkileri ve vücuda zararları var diye.Az evvel burnuma yanık kokusu gibi bişey geldi ama farklı ortamlarda birkaç kez ben hemen tanıyı koydum, beyin tümörü.moralim berbat elimde değil dr a gidemem çünkü tomografi ister kuruntu yaptıysam boş yere radyasyon alırım falan filan.sizler ne durumdasınız bir iyileşme oldu mu acaba

Internetten hastalik arastirmak saglikli bisey degil.. bendede eskiden bu takintilar coktu, ama gecti sayilir sukur.. ara sira hani bende acabalar yasiyorum, ilac fobimde var, mesela soguk alginligina yakalandigim zaman acaba yan etkisi olurmu vs derken bazen ilaclarimi bile dogru duzgun kullanmiyorum.. doktora gidiyorum birsey cikmiyo.. anksiyete, panik atak hepsini yasadim.. sizin psikiatriye gitmeniz gerekiyo.. Allah sifanizi versin.. hersey beyinde bitiyo.. psikolojik olsa bile bu takintilar insani bazen zor durumda birakabiliyo maalesef..

arkadaşlar durumlarınız nasıl düzelme var mı?Ben de çok kötüyüm ufak bir sorunum olsa ya kanser, ya kalp, veya tümör.O kadar kendimi kaptırıyorum ki oturup ağlıyorum doktora gittim ilaç verdi yan etki yapıyor diye onu da kullanamadım.dr lar mr veya tomografi isteseler çektirmeden gizlice eve geliyorum yan etkileri ve vücuda zararları var diye.Az evvel burnuma yanık kokusu gibi bişey geldi ama farklı ortamlarda birkaç kez ben hemen tanıyı koydum, beyin tümörü.moralim berbat elimde değil dr a gidemem çünkü tomografi ister kuruntu yaptıysam boş yere radyasyon alırım falan filan.sizler ne durumdasınız bir iyileşme oldu mu acaba
Bende aynen böyleydim yoğun şekilde bu kaygıları yaşıyordum sürekli internetten araştırıyordum gittiğim dr lar bana kızmaya başlamıştı kesinlikle internetten araştırmayı bırak dediler gerçekten de kendimi tuttum incelememeye başlayınca daha iyi oldum o zman ist da yaşıyordum mesela toplu ulaşıma bindiğim Zaman hemen senaryo üretiyordum işte ben şimdi kalp krizi geçirsem etrafımda toplanırlar mı vah vah ederler mi ambulans gelir mi hastaneye yetişir miyim kime haber verirler bu düşüncelerle terleme çarpıntı nefes alamama gibi çok kötü günler geçirdim hiç ilaç desteği almadım dört yıl sürdü sonra daha küçük bir şehre taşındım baktım her sorun anında hastaneler çok yakın o güveni hissedince geçti bende şaşırdım gitti yani kendi kendine birazda ibadetlerime daha çok vakit ayırdım buda çok etkili kitap okudum sosyal medyada Zaman geçirdim zihnimi başka şeylerle meşgul ettim mesela başım ağrıdığında bir hafta 10 gün hastaneye gitmedim internete bakmadım 10 gün boyunca başımın Ağrı'sı geçmedi ağrı kesicilerle geçiştirdim sonra geçti gitti ve her şikayetimde ecel vakti gelmeden hiç bir şey olmaz dedim herkes hastalıktan ölmüyor bu şekilde büyük oranda daha iyiyim

Bu hikaye beni çok etkilemişti sürekli aklıma getiririm

Hayvanlarla konuşabilen ve rüzgara, maddeyehakimolabilme yeteneği ile donanmış Peygamber, Hazret-i Süleyman, bir gün Kudüs’te, çadırında arkadaşları ile oturup sohbet ederken, içeriye bir adam girer. O mecliste oturan bir kişiye dikkat ve hayretle bakarak çıkıp gider.
Şaşıran adam, Hazret-i Süleyman’a sorar:
– Bu adam kimdi?
Peygamber cevap verir:
– Azrail’di.
Bu cevabı alan adam müthiş bir paniğe kapılır ve Hazret-i Süleyman’a yalvarır:
– Ya Süleyman, Azrail bana çok tuhaf baktı. Ne olur beni buradan kaçır. Uzaklara gönder.
Arkadaşının ricasını kırmaz gül yüzlü Peygamber. Rüzgar emrindedir ya bindirir rüzgara ve gönderir Hindistan’a. Adam ertesi gün Hindistan’da birden karşısında, bir gece evvelinden gördüğü ve artık tanıdığı Azrail’e rastlar. Başına geleceği anlar ve konuşur:
– Anladım, benim canımı almaya geldin. Yalnız bir sorum var, ona cevap ver öyle al canımı, der. Dün beni Süleyman’ın çadırında görünce neden yüzüme hayretle baktın?
Azrail cevap verir:
– Ben dün senin canını, ertesi gün Hindistan’da almak için emir almıştım. Seni Kudüs’te Süleyman’ın çadırında oturur görünce, ‘Bu adam bir günde Hindistan’a nasıl gidecek?’ diye hayret ettim der.
Kıssadan hisse, size tayin edilen vakitten kurtulup daha fazla yaşamanız mümkün değildir.
Ecelden kaçılmaz. Ve ecel, bir gün mutlaka başımıza geleceğine göre ha bugün ha yarın, ne fark eder?

İnternete asla bakma
Zaten hastalıklı olduğuna inanmaya meyillisin, internetten bakınca oradaki abartılı yazıları okuya okuya karalar bağlarsın

Ben de böyleyim, hastalık hastasıyım
Benim babam doktor, bişey olunca direkt ona soruyorum ama ya başka bişey varda ya şuysa buysa diye kendimi dolduruyorum. Bi hastalığım olduğundan şüpheleniyorum, halbuki bişeyim yok.

Çok kötü bi illet bu hastalık hastalığı, en güvendiğim insana babama bile güvenmiyorum bazen, ya başka bişeyim varsa diye düşünüyorum, abarttıkça abartıyorum..

Ama bu durumu azaltmak-yenmek bizim elimizde

Artık kesinlikle googledan araştırma yapmıyorum.
Aklıma geldikçe, düşünmemeye çalışıyorum, o düşünceleri silmeye çalışıyorum beynimden.

Psikiyatriste gidebilirsin bu sorunun için buarada

evet ya hastalık hastalığında cahil olmak ,bişeyleri bilmemek daha mantıklı.Ne kadar çok öğrenirsen o kadar sıkıntı.Başkasına anlatmaya utanıyorum ama bugün de panreasımda ciddi bir sorun olduğuna karar verdim.Birine söylesem güler bana ama benim için kan ağlıyor

Psikolojik destek alırsanız hayatın sizin için kolaylaşacağını göreceksiniz :KK66:
İnternetten asla araştırmayın, geçen baş ağrım var diye baktım beynimde tümor varmış hahahaha :KK70:
Öyle bi mecra internet. Araştırmayın... Sadece yıllık düzenli olarak check up yaptırın, gerçekten internetten bakmayın.

Back
X