Hastalık hastası

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.858
1.985
83
27
Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum

Arkadaşım atlattı onda OKB var ve ağır geçiriyordu o dönemde. Aynı şeyler değil belki sizinkiyle ama ilaçlarını duzenli kullandı ve psikiyatristin dediklerini uyguladi su an o eski halinden eser yok.

Doktor bu süreci terapiyle yürütmenin daha faydalı olacağını söyledi. Terapi alcak durumum yoktu. Tek başına ilaç kullanımının yetersiz olduğunu pek çok kaynaktan duydum.

Benim eşimdede aynı rahatsızlık vardı şuan ilaç kullaniyo baya faydası oldu bence kendiniz üstesinden gelemiyosanız destek alın

Doktor bu süreci terapiyle yürütmenin daha faydalı olacağını söyledi. Terapi alcak durumum yoktu. Tek başına ilaç kullanımının yetersiz olduğunu pek çok kaynaktan duydum.
Bu iş onu duydum, bunu duydum ile yürümez ki.
Terapi alacak gücünüz yoksa ilaç ile devam edeceksiniz. Başka bir alternatif var mı?

Devlet hastanelerinde de psikolojik terapi alınabiliyor, bunu bir araştırsanız. Psikologlar sadece özelde olmuyor.

Devlet hastanelerinde de psikolojik terapi alınabiliyor, bunu bir araştırsanız. Psikologlar sadece özelde olmuyor.
Özelde Psikiyatri muayenesi ve psikoterapi çok pahalı. Eğitim ve Araştırma hastanelerinde randevu çok zor (Pandemi sonrası aşırı yığılma + doktorların çalışma motivasyonlarının kalmaması nedeniyle). İl-ilçe devlet hastanelerinden randevu almak daha kolay. Size bir ipucu daha vereyim, 182'den randevu almak yerine (onlar da sallıyorlar) MHRS internet sitesinden kendiniz bilgisayar üzerinden randevu alın. Psikoloğun olduğu hastaneleri araştırın, oranın Psikiyatri randevusuna başvurun. Psikiyatrist size ilaç başlar, gerek gördüğünde sizi hastanenin psikoloğuna yönlendirir.

Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum
Ayni durumdaydim ayni yaslarda.Had safhada evham var ve hep kendime hastalik yakistirirdim elime gecen butun paralari doktorlar icin harcardim.Artik dayanamayacak hale gelince psikiyatriye gittim ve antidepresana basladik ve normale döndüm.

Ayni durumdaydim ayni yaslarda.Had safhada evham var ve hep kendime hastalik yakistirirdim elime gecen butun paralari doktorlar icin harcardim.Artik dayanamayacak hale gelince psikiyatriye gittim ve antidepresana basladik ve normale döndüm.
Antidepresan gerçekten ilaçsız tek başına işe yaradı mı?

Antidepresan zaten ilac
Pardon yanlış yazmışım ders çalışıyorum bir yandan :( terapisiz işe yaradı mı diyecektim

Ben bu sebeple gecen gun psikiyatriye gittim.Ilac verdi.Birkac hafta icinde de bi psikologa gidicem.Fiyat arastiriyorum.Butcemi cok sarsmadan halledebilirim insallah.
Berbat bir psikoloji.Bilirim.

Ben bu sebeple gecen gun psikiyatriye gittim.Ilac verdi.Birkac hafta icinde de bi psikologa gidicem.Fiyat arastiriyorum.Butcemi cok sarsmadan halledebilirim insallah.
Berbat bir psikoloji.Bilirim.
İnanın çok yoruyor bu durum beni. Sürekli pireyi deve yapma halindeyim. Çok korkuyorum

Back
X