• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası

Rica ederim. Gerekmediği sürece araştırma yapmayın. İnsan vücudu zaten çoğu şeyi, doktor / ilaç tedavisi olmadan kendisi hallediyor. Vücudun bir savunma sistemi ve alarm mekanizması var. Ben çok canım yanmadıkça ya da uzun süre bi rahatsızlık yaşamadıkça doktora gitmem. Genetik hastalıkları hariç, zaten düzenli beslenme ve dinlenme varsa, vücut kolay kolay hasta olmuyor, olsa da icabına bakıyor.

Ve emin olun psikoloji o kadar güçlüdür ki, herhangi bir kanseri araştırıp belirtileri arayın kendinizde. Şöyle bir iki hafta o hastalık olma ihtimalini ciddi şekilde düşünün. Psikolojik olarak olmayan belirtileri bile hissedersiniz.

Vücutta sürekli bir yapım ve yıkım olayı vardır. O et parçası gibi görünen organlar yüzlerce iş yapıyor. Ara sıra ağrı sızı yaşamak, üşümek, terlemek, ishal / kabız olmak normal.

Anormal olan: üstün ıslanacak kadar terliyorsan mesela, çok künt / aşırı rahatsız edici ağrılar varsa, kronik yani uzun süren bir rahatsızlık varsa, o zaman peşine düşmek gerek.

Ama sıradan bir baş ağrısı beyin timörü demek değildir. Tabi oladabilir ama fark şu: Mesela hastaneye senede 2 ya da 3 kere anca giderim. Normaldir. Ama haftada 2 - 3 kere gidiyor ve sürekli hiçbir sorun çıkmıyorsa, bu kendine eziyettir.

Eğer kronik ya da genetik bir hastalığınız yoksa merak etmeyin. Vücudunuz sandığınızdan çok daha güçlü. Siz uyursunuz ama bağışıklık sistemi ve alarm sistemi ( ağrı, acı, ateş vs. ) 7 / 24 aktiftir.
Çok çok çok teşekkür ederim, gerçekten her zaman sizin gibi makul biri olmak istemişimdir. Söylediklerinizi kulağıma küpe yapacağım. İnternetten hastalık araştırmaya da son verdim kesinlikle bakmıyorum. Daha olumlu düşünmeye çalışacağım ve en önemlisi en kısa zamanda terapi ya da psikiyatra gideceğim. Sorunumun farkındayım ve çözmek için çabalamam gerekiyor

Anladığım kadarıyla öğrencisiniz. Üniversitenin de medikosu, psikologları oluyor hatta tıp fakültesi varsa ayrıcalık da tanınabilir size. Bazı ilçe sağlık müdürlüklerinde de psikologlar var. Bilginiz olsun. Psikiyatriyi aksatmayın ama.

Yeni mezunum öğrencilik bitti maalesef :( nispeten uygun bir psikolog buldum psikiyatrdan sonra ona gideceğim

Az once bu durum icin bir konu açtım,artik hayatımı ele geçirdi bu durum,o kadar kurtulmak istiyorum ki anlatamam,hayatı zehir ediyorum kendime, agliyorum eşimde cok üzülüyor, ama elimde değil her gün başka bir yerim ağrıyor ve hemen kötü hastalıklar aklima geliyor. Acile gidiyorum sürekli randevu aliyorum offf yaz yaz bitmez yani

Ben devlet hastanesinde psikiyatri den randevu almıştım, muayene sonucunda ilaç yazdı ve psikoloğa yönlendirdi randevu aldım. İlk seansta basit olarak çok zor bir yaşamım olduğunu anlattım. Babamı kaybettiğimi ama 7 yıl geçmesine rağmen kabullenmediğimi, babamdan sonra annemin de kanser olmasına dayanamadığımı anlattım. O süreçte üniversiteden mezun olmuştum ama atanamamıştım bu da ağır geliyordu.
Psikoloğun bir cümlesi ile babamın ölümüne farklı bakmaya başladım. Sanırım o günden sonra kabullendim... İyi hissetmek kitabını önerdi ilk seansta.
Onu da okumaya başladım. İkinci seansla daha iyiydim. İlaç da iyi gelmişti sanırım. Beni mutsuz eden ilişkimi de bitirdim aynı zamanda.
Sonra da atandım ve ilacı azaltarak bıraktık doktorumla. Bir şeylerin çözümü kesinlikle var.
Biraz mücadele etmek gerekiyor. İlaçlarınızı düzenli kullanın mutlaka.
Ve kitabı siz de alıp okumaya çalışabilirsiniz. Okumak zor geliyor ise belki terapi videoları izleyebilirsiniz. Son olarak her şey geçiyor, zaman akıyor. Şu anki haliniz de geçecek buna inanın ve unutmayın.
Umarım her şey sizin için iyi ve güzel olur..

Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum
İnşirah süresini okuyun biliyorsanız,yada dinleyin.

Ben devlet hastanesinde psikiyatri den randevu almıştım, muayene sonucunda ilaç yazdı ve psikoloğa yönlendirdi randevu aldım. İlk seansta basit olarak çok zor bir yaşamım olduğunu anlattım. Babamı kaybettiğimi ama 7 yıl geçmesine rağmen kabullenmediğimi, babamdan sonra annemin de kanser olmasına dayanamadığımı anlattım. O süreçte üniversiteden mezun olmuştum ama atanamamıştım bu da ağır geliyordu.
Psikoloğun bir cümlesi ile babamın ölümüne farklı bakmaya başladım. Sanırım o günden sonra kabullendim... İyi hissetmek kitabını önerdi ilk seansta.
Onu da okumaya başladım. İkinci seansla daha iyiydim. İlaç da iyi gelmişti sanırım. Beni mutsuz eden ilişkimi de bitirdim aynı zamanda.
Sonra da atandım ve ilacı azaltarak bıraktık doktorumla. Bir şeylerin çözümü kesinlikle var.
Biraz mücadele etmek gerekiyor. İlaçlarınızı düzenli kullanın mutlaka.
Ve kitabı siz de alıp okumaya çalışabilirsiniz. Okumak zor geliyor ise belki terapi videoları izleyebilirsiniz. Son olarak her şey geçiyor, zaman akıyor. Şu anki haliniz de geçecek buna inanın ve unutmayın.
Umarım her şey sizin için iyi ve güzel olur..
Çok teşekkür ederim, umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur. Devlet hastanelerinden randevu almak çok zor oluyor ama kesinlikle gideceğim

ilaç desteği şart izzet güllü izleyin bakış açınız değişir birde dua ve sabır allah yardımcın olsun inşallah 🤲🏻

Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum
Merhaba bende 27 yaşındayım.1 sene önce yaşadığım bir travma sonrası panik atak ve hastalık hastası oldum. Normalde ikisinide yendim fakat korona olduktan sonra hastalık hastalığım tekrar başladı. Ben normal zamanlarda çok takıntı yapmıyorum fakat regli öncesi beni çok yoran süreç oluyor. Normalde bu zamana kadar hiç ilaç kullanmadım fakat şu an sadece regli döneminde ilaç kullanmaya başlayacağım. Normal seanslar evet çok pahalı fakat ben psikoloğumu banasoor.com diye bir uygulamadan buldum. 100 TL ile başladım seanslara şu an 150 TL civarı seans ücreti. Belki bütçen yeterse oradan bir psikolog bulabilirsin. Çünkü bu süreci destek almadan atlatmak gerçekten çok zor. Birde şunu unutma yalnız değilsin, senin gibi bunu yaşayan bir sürü insan var. Bunu bilmek bile seni bir nevi iyi hissettirecektir. Birde bunları düşünmeye başladığın zaman düşüncelerine randevu ver. Nasıl diyeceksin ben seni düşüneceğim ama mesela sadece 10.00-11.00 arası bunun dışında işime bakacağım. Bir diğer yapabileceğin şey ana odaklanmak. Bunu nasıl yapacağın ile ilgili youtube da vidyolar var onları incelemeni tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir çünkü ne yaşadığını ve ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum. Allah yardımcımız olsun

Sosyal fobi, anksiyete, panik atak hastasiyim. Zaman zaman hastaliklari araştırıp ben de kafama takıyorum. Bununla ilgili iyi bir tedavi alamadım fakat size çok basit ve kolay bir tavsiye vereyim. Kesinlikle internet üzerinden hastalıkla ilgili araştırma yapmayin. İnsana kafayi yedirten düşünceler icerisinden cikarmayan internet zaten. Sabahtan aksama kadar bakar dururuz yoksa. Yapmayın derim. Akliniza mi geldi? Bırakın o telefonu. Derin bir nefes alın. O an da beyninizi başka bir seye yonlendirin, konumlandirin. O an da bir is bulun kendinize, şunu yapmam lazim deyin. Zaten o süreçte unutacağınizi fark edeceksiniz. Tahmin ediyorum ki pek çok hastane deneyiminiz oldu fakat testlerinizde ve tetkiklerinizde birşey çıkmadı. Bu durum sürekli olarak yasaniyorsa zaten bu arastirma durumlarini bırakmanın vakti gelmiştir. Ek olarak; nefes egzersizi öneririm. Sakinlestirici melodiler, Kur'an-ı Kerim dinleyebilirsiniz. Namaz kilmak istiyorsaniz veya kiliyorsaniz o da size iyi gelecektir.

Bazı devlet hastanelerinde psikolog tedavisi de yapılıyor öyle bir yer araştırırsanız sizin için daha iyi olur. Psikolog hem de psikiyatri ile beraber ilerlemiş olursunuz. Anksiyete için gittiğimde psikolog desteği de almıştım devlet hastanesinden ama benim nereden baksanız 2015'de falandı bu. Sistem nasıldır bilemiyorum

Ben şu an bile bu problemleri çekiyor çözüm aramaya çalışıyorum engel olamıyorum ya kendimi yiyip bitirmeye bir türlü karşı koyamıyorum hastalıktan korkup araştırmak kendimi daha çok yıpratıyor ve hasta oluyorum ilaç tedavisine sıcak bakıyorum evet ama kafamı başka bir yere yönlendirecek dağıtacak neler yapabilirim ki

Ben şu an bile bu problemleri çekiyor çözüm aramaya çalışıyorum engel olamıyorum ya kendimi yiyip bitirmeye bir türlü karşı koyamıyorum hastalıktan korkup araştırmak kendimi daha çok yıpratıyor ve hasta oluyorum ilaç tedavisine sıcak bakıyorum evet ama kafamı başka bir yere yönlendirecek dağıtacak neler yapabilirim ki
Terapi görmek ilaç tedavisinden daha önemli sanırım ama öyle bir imkanınız yoksa ilaca başlayıp kendinize ufak hobiler edinin. Ben ne ilaç kullanıyor ne terapi alıyorum şu an maalesef. Ama inşallah hepimiz iyi oluruz.

Dün akşamdan başlayan göğsümün ortasında bir sıkıntı yumru hissi var hafif gastritim var günlerdir doğru düzgün yemek yemiyorum bu sıkıntılardan sadece su içiyorum ondan mı kaynaklanıyor doktora gitmeye korkuyorum bir şey olacak diye yoksa bu kadar stres mi bana bu şekilde hisler yaşatıyor ara ara geliyor bazen rahatlıyorum sonra geliyor yine takıyorum kaç gündür her rahatsızlığıma acaba ne diye kafa takmaktan nefes alamaz oldum önceden farklı bir sebeple ilaç kullanmıştım şimdi tekrar psikiyatriye gidip ilaca mı başlasam mideme zarar verir mi sorun nerede korkuyorum

Ben varim atlatamadim 5 yil oldu 2 evladim var onlara ramen her ksam bir hastalik seneryosu ciziyorum kendime .diyelik ki birine bisey oldu bendede olacakmis gibi bir his kapliyor icimi.biri kansermi oldu bendede cikacak korkusu vs vs....destek alman en mantiklisi ben cocuklardan dolayi zamanim yok destek almaya cok zor allah yardimcin olsun.

Back
X