Hastalık hastası

Ben varim atlatamadim 5 yil oldu 2 evladim var onlara ramen her ksam bir hastalik seneryosu ciziyorum kendime .diyelik ki birine bisey oldu bendede olacakmis gibi bir his kapliyor icimi.biri kansermi oldu bendede cikacak korkusu vs vs....destek alman en mantiklisi ben cocuklardan dolayi zamanim yok destek almaya cok zor allah yardimcin olsun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun şifa bekleyen tüm kullarına şafi ismiyle şifa nasip etsin inşallah

Bende bi türlü rahatlayamıyorum. Sakin kalamıyorum. Herhangi bir hastalık ya da bir şey varmış gibi geliyor. İçimden ağlayıp rahatlamak geliyo ama onu da yapamıyorum. Sürekli aklıma geliyor 10 gün rahatsam 20 gün stresliyim

Bende bi türlü rahatlayamıyorum. Sakin kalamıyorum. Herhangi bir hastalık ya da bir şey varmış gibi geliyor. İçimden ağlayıp rahatlamak geliyo ama onu da yapamıyorum. Sürekli aklıma geliyor 10 gün rahatsam 20 gün stresliyim
Ben de böyleyim evet ama bir çözüm geliştiremedim

Saglik anksiyetesi.Daha 4 5 gun once teshis koydu psikiyatr bana.Beynimi kemirip duruyor uyku disinda tum gunumu anımı buna yogunlasarak geciriyorum.Ben de ikna olmuyorum,kontrol muayenesine gidip tekrar muayene olmak istiyor hatta farkli bir doktora da gorunmek istiyorum.Hatta fiziksel bir rahatsizliginizin olmadigi kesinlestikten sonra tekrar tekrar muayene yerine once bize gelmeliydiniz dedi.
Ilaclarin etki etmrsi 20 gunu bulur dedi.Bir umut bekliyorum.
Merhaba zaman baya olmuş ilacı içtikten sonra bir etki oldumu aceba sizde bende aynı durumdayım yarın doktora gideceğim

Ben devlet hastanesinde psikiyatri den randevu almıştım, muayene sonucunda ilaç yazdı ve psikoloğa yönlendirdi randevu aldım. İlk seansta basit olarak çok zor bir yaşamım olduğunu anlattım. Babamı kaybettiğimi ama 7 yıl geçmesine rağmen kabullenmediğimi, babamdan sonra annemin de kanser olmasına dayanamadığımı anlattım. O süreçte üniversiteden mezun olmuştum ama atanamamıştım bu da ağır geliyordu.
Psikoloğun bir cümlesi ile babamın ölümüne farklı bakmaya başladım. Sanırım o günden sonra kabullendim... İyi hissetmek kitabını önerdi ilk seansta.
Onu da okumaya başladım. İkinci seansla daha iyiydim. İlaç da iyi gelmişti sanırım. Beni mutsuz eden ilişkimi de bitirdim aynı zamanda.
Sonra da atandım ve ilacı azaltarak bıraktık doktorumla. Bir şeylerin çözümü kesinlikle var.
Biraz mücadele etmek gerekiyor. İlaçlarınızı düzenli kullanın mutlaka.
Ve kitabı siz de alıp okumaya çalışabilirsiniz. Okumak zor geliyor ise belki terapi videoları izleyebilirsiniz. Son olarak her şey geçiyor, zaman akıyor. Şu anki haliniz de geçecek buna inanın ve unutmayın.
Umarım her şey sizin için iyi ve güzel olur..
Merhaba gecenin bu saatti bende takıntı yapıp uyuyamıyanlardanım bende çok kayıplar yaşadım ve gerçekten son 2 aydın uykularım kendim kendimde sürekli hastalık aramak beni yordu bana ne önerirsiniz siz gerçekten anlarsınız atlatabildiniz mi aceba

Merhaba gecenin bu saatti bende takıntı yapıp uyuyamıyanlardanım bende çok kayıplar yaşadım ve gerçekten son 2 aydın uykularım kendim kendimde sürekli hastalık aramak beni yordu bana ne önerirsiniz siz gerçekten anlarsınız atlatabildiniz mi aceba
Merhaba öncelikle şimdiden çok geçmiş olsun.
Ne yaşadınız bilemiyorum ama dediğim gibi önce iyileşmeyi gerçekten istemeniz önemli. Sonrasında zaten ne gerekiyorsa insan yapmaya çalışıyor.
Mutlaka profesyonel bir yardım alın. Yani durumunuz ilaç kullanımı gerektiriyorsa ihmal etmemeniz gerekiyor.
Yorumda yazdığım gibi bir çok kitap var okuyabilirsiniz. Okumada zorlanıyorsanız da terapi sağlayan videolar izleyebilirsiniz.
Size iyi gelen şeylere odaklanın ve onları yapmaya çalışın .

Son düzenleme:
Doktorsuz atlatılması çok zor maalesef :( ben de gidemiyorum doktora ne olcak bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olsun

Hanımlar 24 yaşında ciddi anksiyete ve hipokondriazis (hastalık hastalığı) hastasıyım. Psikoloji bölümüne açtığım konuya fazla yorum gelmediği için buraya yazıyorum. İnanın içimdeki derdi sıkıntıyı anlatamam, boğuluyorum resmen nefes alamıyorum. Aranızda bu hastalıktan muzdarip ya da atlatmış kişiler varsa tavsiye verin ne olur. Terapi fiyatları inanılmaz, ilaçla sadece geçiyor mu? Çok yalnızım ağlıyorum
Bu tür sorunları kendi kendinize aşabilme ihtimaliniz yok denecek kadar az bazı üniversitelerin pdr bölümleri pdr öğrencileri ücretsiz destek oluyor hocalarıyla birlikte hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama araştırırsanız bulunduğunuz yerde yardım alabilirsiniz belki

Back
X