Hastalık hastası

Kanser öyküsü varken ailede, taramalara onem vermek gerekir.

Ayrıca pap smear taramalarına da dikkat edelim hanimlar. Hayat kurtarıcı hatta kanser olusmadan önlem almaya neden olabilecek bir tarama. KETEM bu taramayı yapıyordu bildigim kadariyla.

Tarama dediginiz checkup mi? Universite hastaneleri mi yapiyor? Yilda 1 yaptirmak yeterli mi?

Smear testini bulundugum yerde yapiyorlar. Ama genel tarama yaptirma imkani yok. Ssk karşılıyor mu peki bu taramalari?

gecmis olsun. ayni durum annem icinde olmustu. doktor arayip randevu verdiginde iste annem diyorki kardesinize sahip cikin, okulunuzu ne olursa olsun bitirin diye nasihatlar veriyordu . Allahtan kotu bir sey cikmadi. Icinizi ferah tutmaya calisin.
Size de gecmis olsun. Sonucu öğrenene kadar rahat edemiyorum ben.

Tarama dediginiz checkup mi? Universite hastaneleri mi yapiyor? Yilda 1 yaptirmak yeterli mi?

Smear testini bulundugum yerde yapiyorlar. Ama genel tarama yaptirma imkani yok. Ssk karşılıyor mu peki bu taramalari?

O konularda bir fikrim yok simdilik. Ama mesela aile hekiminize sorabilirsiniz o sizi daha sağlıklı bir sekilde yönlendirir

kanka olalım mı? çok yaşadım bu tarz durumları. mememde sertlik hissediyorum meme kanseri oluyorum, adetim iki gün gecikiyor rahim ağzı kanseriyim, başım ağrıyor beynimde ur var. biraz kilo veriyorum verem oluyorum falan filan. ama raporlara göre domuz gibiyim hiçbir problem yok.
hastalık hastası olmak çok normal günümüzde, kanser sonuçta öldürücü lanet bir hastalık elbette korkucaz. hem böyle olmak daha iyi çünkü çok tedirgin olduğumuz için tetkik yaptırıyoruz ve bir şey varsa da erkenden ortaya çıkıyor.
şimdi durumu tam anlayamadım. sizin sonuçlar temiz çıktı dimi?

Beni anlattin

Aylar once gogsumde sertlik farkedip doktora gittim biyopsi dedi ozel hastaneye gittim ultrason sonucunda gerek yok 6 ay sonra gelceksin dedi. Ben o ozele gidecegim 1 günlük surede kendimi öldürdüm esimi başkasıyla evlendirdim falan. En buyuk korkum kanser. Bu korkuyu suna bağlıyorum babami cok genç yasta kanserden kaybettik. Baba tarafinda kanser ölümleri cogunlukta.

Aci cekmeli uzun sureli hastalik halinden korkuyorum. Bi yerimde bir sey çıksın sonuc netlesene kadar tamam buraya kadarmış diye bırakıyorum kendimi. O sonuc temiz cikana kadar adeta ölü gibiyim icime kapanıp turlu senaryolar yaziyorum. Araştırıyorum, ailenizde kanser varsa duzenli tetkik yaptirin diyorlar.

Benim yaşadığım seyleri yasayan var mi? Ailesinde kanser ağırlıkta olup ta en ufak olumsuzlukta yasam sevinci gitmeyen var mi?
En son dedem annemin babasi bagirsak kanserinden vefat etti. Anne tarafimda kanser vakasi cok ne yazik ki. Bende de ayni seyler oluyor. Doktorum adina kaygi bozuklugu dedi. Hatta ilac verdi hafif birsey ama agzima surmedim. Cunku biliyorum ki o kuruntuyu ben yapiyorum.ben yarratiyorum icimde. Bunun icin ilaca ihtiyacim yok. Cunku ilacta icsem ben istefigim zamanlar kaygiliyim, istemedigimde Rabbim yazmissa olecegiz modundayim.

En son dedem annemin babasi bagirsak kanserinden vefat etti. Anne tarafimda kanser vakasi cok ne yazik ki. Bende de ayni seyler oluyor. Doktorum adina kaygi bozuklugu dedi. Hatta ilac verdi hafif birsey ama agzima surmedim. Cunku biliyorum ki o kuruntuyu ben yapiyorum.ben yarratiyorum icimde. Bunun icin ilaca ihtiyacim yok. Cunku ilacta icsem ben istefigim zamanlar kaygiliyim, istemedigimde Rabbim yazmissa olecegiz modundayim.
Ben attim bu psikolojiyi ustumden. Gerekli onlemleri alalım da gerisi takdiri ilahi..

Back
X