hastalık konusunda takıntılıyım :(

LesMistigris

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
71
28
18
Bursa
Merhaba. Artık sorun haline getirdiğim bir şey var. Yapı olarak bağışıklık sistemi zayıf olan bir insanım. Çok sık hastalanırım ama son aylarda en ufak bi şey olsa hastaneye gidesim geliyor. Mesela kolum uyuşuyor acaba felç mi geçiriyorum diye düşünüyorum. Bi yerim kızarıyor alerji mi oldum acaba diyorum. Yani en ufak belirtiyi hastalığa yormaya başladım. Sizce bu bir sorun mu? Psikoloğa gitmeli miyiM?

bu sizin hayatınızı etkileyecek kadar kafanıza takılmaya başladığı anda doktora gitmelisiniz tabi. ama doktordan önce telkin yöntemini denemelisiniz. Yani kendinizi sakinleştirip kafanızı başka birşeye yöneltmelisniz. Ben birşeyi kafama takmaya başladığım anda böyle yapıyorum. yoksa benim de çok fazla takıntılarım var.

Eşim sizinle aynı durumdaydı,sonunda gitti .chek-up yaptırdı ,doktor eşime taş gibisin benden sağlamsın dedi ,senin sorunun psikolojik dedi,3 ay kullanacağı hafif bir antidepresan yazdı,bu seni rahatlatır dedi.ama eşim kullanmıyor,sanırım psikolojik olduğunu öğrenince rahatladı ,çünkü sürekli kalp hastası olduğunu düşünürdü.sizde bir doktora görünün bence.

canım doktora görünmelisin bu durum bi yakınımdada var mesela kullandıgı ilaçların yan etkilerine bakıp acaba su olurmu sumu oldu diye kendini yiyip bitirir.panik atagı var.sendede panik atak olabilir.bendede var bu durum ne yazıkki

korkma psikoloğa git o gerek görürse psikiyatra gidersin zaten.Ama önemli olan şu kendi kafanda bitirmen gerek sende yeni başlamıs hemen baska şeylerle ilgilen.

ay bende de var hemde çok bu konu ne iyi oldu birileri bizde öleyiz deyince rahatladım azıcık tek bende var gibi geliyo

İşin garip yani şu endişelenip doktora gittiğimde %80 bir rahatsızlık çıkıyor. Ama ben ufacık belirtide hemen hastaneye gitmeyi düşünyorum utanmasam hastane bahçesinde yatıp kalkıcam

Neyseki panik atak değilim. Yani panik anlarında soğukkanlı olabiliyorum mantıklı hareket ediorum ama sağlık konusunda aşırı takıntılıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…