• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalik psikolojisinden nasil kurtuluyorsunuz?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kizlar selam.

Dun doktora gittim, infertiliteye. Sol yumurtaligimda 8 cmlik nurtopu bi kistim var teyzeleri, ellerinizden oper. Ultrasondaki sekli itibari ile tombik sevimli de bir sey.

Daha sonuclarimi falan gostermedim bu arada. Tahlillerim cikmadi. Ultrason kisminda coktum ben zaten. Adetliyken vajinal ultrasonda asiri utandim falan. Kuru uzum gibi icime goctum adeta. Garip bir sekilde kendime yakistiramadim?! Bu herkesin basina gelebilirdi ama ben herkes miyim moduna girdim.

Eve geldim, herkes gibi internetten arastirdim. Anaaam o andan itibaren beni gormeniz lazim. Yikildim resmen.

Devamli karnim agriyormus gibi hissediyorum. Bebek kismini falan bosverdim bana bir sey olursa naparim diye aklim cikiyor. Resmen yasamsal faaliyetlerimi surdurmek istemiyorum cunku kistim var. Mesela esim araba kullanmaya gidelim diyor, gidemem kistim var. Cay icelim diyor, icemem cunku kistim var benim hayatimiza normal devam edemeyiz artık kenarda olmeyi beklemeliyiz.

Mesela sabah yatagi topluyorum. Bir yandan da söyleniyorum. "Ya benim kocaman bi kistim var ugrastigim seye bak bu ne simdi?"

Dune kadar agrimayan karnimin bugün bicak sokmus gibi agriyacagina ihtimal vermiyorum. Bildiginiz kendi kendimin canina okuyorum. Kisti solumda hissediyorum sanki, az once de sagimda hissediyordum ama. Kendi kendimin yalancisiyim.

Biliyorum dunyanin sonu degil. Hatta o kadar hastalik varken bu cok cok basit bir sey. Insanlar neler yasiyor bu ne ki?

Bundan olunmez di mi? Genc sayilirim bence ya. Kendime uzulmem bitince de sol yumurtaligima ayrica uzulucem. Bunun planini yaptim.

Siz boyle sacmaliklar yasiyor musunuz? Nasil bas ediyorsunuz? Ay niye boyle oldum ki ben? Bu psikolojiden nasil cikicam?

ay bilemedim ne desem :) Allah beterinden korusun. bence su an daha yeni diye böyle. zamanla alısırsın gibi geliyor, peki ameliyat mı olman gerekiyormus nasıl olacak ben durumun ciddiyetini tam bilmedigim icin saglıklı yorum yapamadım su an.

Bir hastalık ve süreci bu kadar komik anlatılabilirdi,komedi filmi senaryosu olarak gözümde bile canlandı yeminlen.Yatağı toplarken iç sesinin kistle sohbeti :KK53::KK53:
Tedavisi yok mu niye bu kadar dert ettin dicem ama ben bi regl oluyom dünyam yıkılıyor,:KK45:
Geçmiş olsun,ölenini duymadım,evet gençsin,koy rahvan gitsin :)
Senin gibi akıllı ve tahminimce eğlenceli bir kadın ölmemeli zaten :KK15:

ay bilemedim ne desem :) Allah beterinden korusun. bence su an daha yeni diye böyle. zamanla alısırsın gibi geliyor, peki ameliyat mı olman gerekiyormus nasıl olacak ben durumun ciddiyetini tam bilmedigim icin saglıklı yorum yapamadım su an.

Sonuclari gostermedim ki daha :(
Ameliyat kismi varsa pehhh yandim ben daha o kisimlara gelmeden bu noktadayim.
Ciddiyeti var mi onu bile bilmiyorum.

Kizlar selam.

Dun doktora gittim, infertiliteye. Sol yumurtaligimda 8 cmlik nurtopu bi kistim var teyzeleri, ellerinizden oper. Ultrasondaki sekli itibari ile tombik sevimli de bir sey.

Daha sonuclarimi falan gostermedim bu arada. Tahlillerim cikmadi. Ultrason kisminda coktum ben zaten. Adetliyken vajinal ultrasonda asiri utandim falan. Kuru uzum gibi icime goctum adeta. Garip bir sekilde kendime yakistiramadim?! Bu herkesin basina gelebilirdi ama ben herkes miyim moduna girdim.

Eve geldim, herkes gibi internetten arastirdim. Anaaam o andan itibaren beni gormeniz lazim. Yikildim resmen.

Devamli karnim agriyormus gibi hissediyorum. Bebek kismini falan bosverdim bana bir sey olursa naparim diye aklim cikiyor. Resmen yasamsal faaliyetlerimi surdurmek istemiyorum cunku kistim var. Mesela esim araba kullanmaya gidelim diyor, gidemem kistim var. Cay icelim diyor, icemem cunku kistim var benim hayatimiza normal devam edemeyiz artık kenarda olmeyi beklemeliyiz.

Mesela sabah yatagi topluyorum. Bir yandan da söyleniyorum. "Ya benim kocaman bi kistim var ugrastigim seye bak bu ne simdi?"

Dune kadar agrimayan karnimin bugün bicak sokmus gibi agriyacagina ihtimal vermiyorum. Bildiginiz kendi kendimin canina okuyorum. Kisti solumda hissediyorum sanki, az once de sagimda hissediyordum ama. Kendi kendimin yalancisiyim.

Biliyorum dunyanin sonu degil. Hatta o kadar hastalik varken bu cok cok basit bir sey. Insanlar neler yasiyor bu ne ki?

Bundan olunmez di mi? Genc sayilirim bence ya. Kendime uzulmem bitince de sol yumurtaligima ayrica uzulucem. Bunun planini yaptim.

Siz boyle sacmaliklar yasiyor musunuz? Nasil bas ediyorsunuz? Ay niye boyle oldum ki ben? Bu psikolojiden nasil cikicam?
geçmiş olsun.
korkulacak bişey değil sen de biliyosun.
okurken gülümsedim.
canın çok tatlı sanırım.
hallederler merak etme.
kist her kadında var neredeyse.
bu kadarcık şeyden psikolojik yıkım yaratma:))

innternete bakmakla hata etmişsin ona kalsa çoğumuzun bir aylık ömrü kaldı:KK14:

ben netten araştırdım en az 20 tane hastalığım var :KK14:

Ya burda 500 sayfa çikolata kisti konusunu okudum ben :/
1 cm dert eden de var 15 cm olan da.

Bir hastalık ve süreci bu kadar komik anlatılabilirdi,komedi filmi senaryosu olarak gözümde bile canlandı yeminlen.Yatağı toplarken iç sesinin kistle sohbeti :KK53::KK53:
Tedavisi yok mu niye bu kadar dert ettin dicem ama ben bi regl oluyom dünyam yıkılıyor,:KK45:
Geçmiş olsun,ölenini duymadım,evet gençsin,koy rahvan gitsin :)
Senin gibi akıllı ve tahminimce eğlenceli bir kadın ölmemeli zaten :KK15:

Hani unlulere falan diyolar ya "olum hic yakismadi" diye. Valla bana da yakismaz. Koca cinar bile demezler arkamdan, zirtapozun tekiydi derler.

Ya burda 500 sayfa çikolata kisti konusunu okudum ben :/
1 cm dert eden de var 15 cm olan da.

Hani unlulere falan diyolar ya "olum hic yakismadi" diye. Valla bana da yakismaz. Koca cinar bile demezler arkamdan, zirtapozun tekiydi derler.
Ya da son şakasını yaptı ama güldürmedi falan :KK53:

geçmiş olsun.
korkulacak bişey değil sen de biliyosun.
okurken gülümsedim.
canın çok tatlı sanırım.
hallederler merak etme.
kist her kadında var neredeyse.
bu kadarcık şeyden psikolojik yıkım yaratma:))

Elime igne batsa 3 gun bakip ic cekerdim eskiden.
Simdi tatli degil ama hala tatli saniyorum sanirim.

bu kadar enseyi karartma ya

Dun esime "bebisim benim cocugum falan olmaz artik umidi kes sen benden var git yoluna" konusmasi yapacaktim. Sonuclari alinca yapayim simdi guler bu bana dedim.
Durumum bu.

Dun esime "bebisim benim cocugum falan olmaz artik umidi kes sen benden var git yoluna" konusmasi yapacaktim. Sonuclari alinca yapayim simdi guler bu bana dedim.
Durumum bu.
oyy kıyamam sana ben yapma böyle hele bi sonuçlar gelsin belki büyüttüğün kadar da değildir ben az mı gezdim oralarda

Aman Slim Allah sağlık sıhhat versin
Kist dediğin nedir, en kötüsü alırlar yani
Netten hiç bakma basit bi ben ya da siğil araştırsan kansere kadar gidiyo yolu
Aslında doktora gidince, alıyolar bitiyo
Kendini doldurma netteki saçma sapan bilgilerle

Daha ne gördün ohoo , 70 inde nine olacaksın belini doğrultup yürüyemeyeceksin :KK53: baston lazım olunca söylenirsin
Şimdi çok erken, iç çayını yanına da kek al hatta :kk77:
Hadi geçmiş olsun

Ben de defalarca uğraştım, bekarım bir de.
Densiz doktorun biri ameliyata bile alıyordu beni neredeyse, sonra bir başkası ilaçla kurtardı. Neyse aynı densiz çocuğun zor olur, olursa da düşürürsün dedi. :KK53: Sonra bir başka doktor, vay be görüş diye buna derim, bir defalık ultrasondan neler çıkarmış öyle dedi. :KK51:
Ben atlattım, korkma o kadar da fena değil. Sadece takip gerektiriyor.
Fark etmeyenler falan da oluyor, kocaman bebek kadar olup da ameliyatla alınanları okumuştum.

Canım bi meşgale bi uğraş bul, bunu düşünmekten kurtul
Ben çok iyiyim de kendi kendine , Allah a şükret ve dua et bolca
Kendin de itiraf ediyorsun ya bundan beterin beteri hastalıklar var bu hayatta
Nasılsan eski yaşantına devam et

Ben bu ara hipokondriyazis olduğumu düşünüyorum.
Kafam sürekli bir hastalık bulmada.
Üst üste iki düşük yaptım
Testler her şey normal
Nedenini kendim arayıp teşhisler koyuyorum
İnternetten belirtilere bakıp
2-3 doktora gidiyorum
O yüzden yardımcı olamayacağım :(

Durumum bu.
zor ama böyle can tatlılığı.
biraz dirayetli güçlü olmak lazım.
nazlı mı yetiştirildin.:))
insanın başına nelerrr nelerr geliyor canım.
iğne batması gülüp geçilecek kadar önemsiz bir mevzu.
bence biraz değiştirmeye çalış kendini.

çok tatlısın ya valla güldürdün beni:)
canını sıkma hiç,seninde dediğin gibi ne hastalıklar ne dertler var..
inşallah hersey yoluna girer,nurtopu gibi kist gider nortopu gibi bebek gelir onun yerine
canımızda tatlı mı sanki biraz??:)

Öncelikle sakin ol. Yalnız çok güldürdün beni. Bak arkadaşım her zaman kistleri yeniliyordu hatta doğumdan bikaç sene sonra bir yumurtalığı alındı derken, ısırgan otu ve soğanlı iki karışım denemiş. Artık hiç kisti yok. Normalde böyle tavsiyeler vermem ama işe yaramış kesin olarak . Önce sonuçlarını göster ardından tedavine başlansın bir yandan da doğal yontemler dene ve sakin ol.

Back
X