• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalik psikolojisinden nasil kurtuluyorsunuz?

Kizlar selam.

Dun doktora gittim, infertiliteye. Sol yumurtaligimda 8 cmlik nurtopu bi kistim var teyzeleri, ellerinizden oper. Ultrasondaki sekli itibari ile tombik sevimli de bir sey.

Daha sonuclarimi falan gostermedim bu arada. Tahlillerim cikmadi. Ultrason kisminda coktum ben zaten. Adetliyken vajinal ultrasonda asiri utandim falan. Kuru uzum gibi icime goctum adeta. Garip bir sekilde kendime yakistiramadim?! Bu herkesin basina gelebilirdi ama ben herkes miyim moduna girdim.

Eve geldim, herkes gibi internetten arastirdim. Anaaam o andan itibaren beni gormeniz lazim. Yikildim resmen.

Devamli karnim agriyormus gibi hissediyorum. Bebek kismini falan bosverdim bana bir sey olursa naparim diye aklim cikiyor. Resmen yasamsal faaliyetlerimi surdurmek istemiyorum cunku kistim var. Mesela esim araba kullanmaya gidelim diyor, gidemem kistim var. Cay icelim diyor, icemem cunku kistim var benim hayatimiza normal devam edemeyiz artık kenarda olmeyi beklemeliyiz.

Mesela sabah yatagi topluyorum. Bir yandan da söyleniyorum. "Ya benim kocaman bi kistim var ugrastigim seye bak bu ne simdi?"

Dune kadar agrimayan karnimin bugün bicak sokmus gibi agriyacagina ihtimal vermiyorum. Bildiginiz kendi kendimin canina okuyorum. Kisti solumda hissediyorum sanki, az once de sagimda hissediyordum ama. Kendi kendimin yalancisiyim.

Biliyorum dunyanin sonu degil. Hatta o kadar hastalik varken bu cok cok basit bir sey. Insanlar neler yasiyor bu ne ki?

Bundan olunmez di mi? Genc sayilirim bence ya. Kendime uzulmem bitince de sol yumurtaligima ayrica uzulucem. Bunun planini yaptim.

Siz boyle sacmaliklar yasiyor musunuz? Nasil bas ediyorsunuz? Ay niye boyle oldum ki ben? Bu psikolojiden nasil cikicam?

2 yıl sağlık kurulunda görev yaptım , inan bana öle hastalar geliyordu ki bana göre çok büyük dertlerim vardı ! Onları görünce utanç sardı tüm ruhumu ... Ve her gün halime şükrettim sağlıklıyım diye ... Demem o ki beterin beteri var takmayın sonuçta tedavisi var , başka şeylere odaklanın. Allah bir dert veriyorsa sürekli onu analım diyedir.

Ahh ben çarpıntim olduğu için İnternete baktım kalp krizinden ölmeme az kalmış dedi..
Kist tehlikeli birşey değildir üzülmeyin. .

ya slim seni burda takip ediyorum allah aşkına böyle bir insan deilsin yani kist nedir ilaç içersin geçer gider yani unut bence onuo_O hem doktor birşey dememişki daha

insanın başına her şey gelebiliri çok dan diye öğrenmiştim ben de
bir hastalıktan aynen ama kist değildi neyse..geçti gitti
Allah muhafaza inşallah yoktur önemli bir sıkıntısı belki de iyi huyludur belki zararsızdır biran evvel gidin benc egösterin
tedavi başlanacaksa da bir an evvel başlansınki kurtulun dilerim

Doktor bahsetmediyse zaten o basit kısttirbence. Çikolata kisti olsa söylerdi.
Bana da doktor türünü dememisti de kendimi yemistim çikolata kistiyse diye.
Sonra basit olduğu için onemsedegini anladım bahsetmeye bile

:KK50: ben de sendenim.
zamanla alışırsın, eskir kafanda bu konu.

şimdiden geçmiş olsun. hani "Allah dermansız dert vermesin" derler ya, aynen o hesap.
Güzel bir doktor bul ama, hemen ilk doktorun önerisi ile hareket etme.

Kizlar selam.

Dun doktora gittim, infertiliteye. Sol yumurtaligimda 8 cmlik nurtopu bi kistim var teyzeleri, ellerinizden oper. Ultrasondaki sekli itibari ile tombik sevimli de bir sey.

Daha sonuclarimi falan gostermedim bu arada. Tahlillerim cikmadi. Ultrason kisminda coktum ben zaten. Adetliyken vajinal ultrasonda asiri utandim falan. Kuru uzum gibi icime goctum adeta. Garip bir sekilde kendime yakistiramadim?! Bu herkesin basina gelebilirdi ama ben herkes miyim moduna girdim.

Eve geldim, herkes gibi internetten arastirdim. Anaaam o andan itibaren beni gormeniz lazim. Yikildim resmen.

Devamli karnim agriyormus gibi hissediyorum. Bebek kismini falan bosverdim bana bir sey olursa naparim diye aklim cikiyor. Resmen yasamsal faaliyetlerimi surdurmek istemiyorum cunku kistim var. Mesela esim araba kullanmaya gidelim diyor, gidemem kistim var. Cay icelim diyor, icemem cunku kistim var benim hayatimiza normal devam edemeyiz artık kenarda olmeyi beklemeliyiz.

Mesela sabah yatagi topluyorum. Bir yandan da söyleniyorum. "Ya benim kocaman bi kistim var ugrastigim seye bak bu ne simdi?"

Dune kadar agrimayan karnimin bugün bicak sokmus gibi agriyacagina ihtimal vermiyorum. Bildiginiz kendi kendimin canina okuyorum. Kisti solumda hissediyorum sanki, az once de sagimda hissediyordum ama. Kendi kendimin yalancisiyim.

Biliyorum dunyanin sonu degil. Hatta o kadar hastalik varken bu cok cok basit bir sey. Insanlar neler yasiyor bu ne ki?

Bundan olunmez di mi? Genc sayilirim bence ya. Kendime uzulmem bitince de sol yumurtaligima ayrica uzulucem. Bunun planini yaptim.

Siz boyle sacmaliklar yasiyor musunuz? Nasil bas ediyorsunuz? Ay niye boyle oldum ki ben? Bu psikolojiden nasil cikicam?
Sen resmen kötü huylu bir kist muamelesi yapmışsın.
Biraz büyümüş evet ama bir çok kadında olabilen bir şey.
Allah başka sağlık sorunu vermesin. Bu çok kolay artık.

kafanızı baska seylerle mesgul etmeye calısın bence kisti dusunmeye pek vakıt kalmaz. hem sızınde dedıgınız gıbı çözümsüz bı dertte degl soncta bıldıgım kadaryla adette kendılıgınden atılıyor cogu olmazsa hap falan verıyorlar.. en kotusude zaten bebek ıcın ugrasırken bıde bunların cıkması. herseyde vardır bır hayır hakkınızda hayırlısı olsun

"Aaaa yetti be. Kızım sen aklını mı yitirdin? Kanser değilsin, aids değilsin, verem değilsin. Ne kadar abarttın beee! Mercimek kadar şey için mi yıkılacaksın? Sen ne günleri aştın, bu mu bitirecek seni?" diye kendimi bir güzel azarlar, bi silkelenip kendime gelirdim. "Hoşgeldin" partisi yapmak için de güzel bir kahve hazırlar yanına da sigaramı yakardım :)

Bizim bebe olmuyor hayirdir ya diye gittigimde cikti.
Tahlillerim normal. Gittigim dr takip dedi.
Yarin baska doktora da gidicem.
Bu arada olmamasinin sebebi o degilmis, onu gectim ama ben artik.
kafanda çok büyütmüşsün en güzeli doktara ile takip etmen geçmiş olsun dikkat et kendine

Back
X