• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık ve tedavi olma korkusu

Svartbabe

Senin o pıt pıt atan kalbini yirim ❤
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
3.088
2.884
133
Kızlar ben 21 yaşndaym ve yillardr savaştgm bi baarsak hastalgm var yillar once baarsak kanserinden suphelendiler ama sonra baarsaklarmn catlak oldugu ortaya çkti kolonskopide. Ve ilac tedavsna basladm ilaclarm cok agrdi normal olqrak gece yatmadan bi kere icilmwsi gereken bir ilacmış (tabi ben bunu cok sonra ogrendim) kimin hatasi bilmiyorum ilacin ustune gunde 3 kere yazlmsti ve ben bu ilaci gunde uc kere kullanmaya basladim. Ama artik ilacin yaptigi agrilara dayanamayarak ihmalkar bir sekilde kendi kafama gore ilacimi biraktim. 3 ay duzenli kullanmam gerekiyordu cunku doktor kullanmazsan barsaklarn yirtilir ameliyat olursun ilerisi kansere bile gider dedi ama ben en fazla bir iki hafta flan kullandim sanirim. Sonra kendi yontemlerimle yani bitkisel seylerle baarsaklarimi duzeltmeyi denedim basarili oldugum donemler olsada duzelmedi. Simdi korktugum seyler basima geliyor koyu renkte kanamalarim oluyor ve barsaklarima sanki bicak batiriliyormus gbi oluyor. Saclarim cok dokuluyor. Ve ben suan baarsak kanseri oldugumdan supheleniyorum ama doktora gitmektende cok korkuyorum motivasyonum cok cbk dusuyor baarsaklarmn yrtlma olasiligi bile bni cok korkutuyor. Ben bundan baska ne seklde kurtulabilirim. Ya da bu korkumu nasil yenebilirim ? :(

bence biran önce doktora gdip düzenli tedavine başlamalısın korkunun ecele faydası yok demişler cnm

O saç dökülmesi kemoterapi alan bazı hastalarda oluyor yalnız.
İshal filan çok olduysa vitamin alımın azalmıştır ondan dökğlüyordur ya da tiroidin filan düşüktür.
Ülseratif kolit ya da crohn musun?
Onlar kanser olabilir ama tedavi olmazsan ve öyle hemen olmazsın 10 sene sonra risk artıyor.
Düzenli kontrole gidip ilacını kullanırsan bişey olmaz.

Hemen doktora git bence, kanama işi hayra alamet değil.

Kanser olduğunu sanmıyorum, kansere çevirme uzun yıllardan sonra oluyor. Tedavini şimdi olursan riski azaltırsın.

Vücudun sinyal gönderiyor , saçların dökülüyor, kanaman var, hastaneye gitmek için ölmeyi mi bekliyorsun?

İnanamıyorum şuan sana, korkan insan solugu hastanede alır, kimden kaçıyorsun sen, lütfen şuan hemen git ve sorun neyse tedaviye başla. bagırsakların kanıyor sen otla bitkiyle tedavi peşindesin.

ben kendimi umursamaz görürdüm ama sen bu haldesin ve buraya konu açıyorsun doktora gitmek yerine. bence hemen hemennn doktora gitmen lazımmm...

Geçmiş olsunda neden kısa kısa yazıyorsun insanın okuyası gelmıyor.

İlk ilac tedavi surecim biraz sancili oldugu icin bundan korkuyorum. Barsaklarmn yırtlma riski cok fazlaydi ve bunun sonu ameliyat ben ise bicak altina yatmaktan cok korkuyorum. Bu yasima kadar oldugum igneleri ayila bayila oldum. Bu sorunu yasayan var mi aranizda ? Ben tedavimi birakali sanrm dort yil flan oldu

İlk ilac tedavi surecim biraz sancili oldugu icin bundan korkuyorum. Barsaklarmn yırtlma riski cok fazlaydi ve bunun sonu ameliyat ben ise bicak altina yatmaktan cok korkuyorum. Bu yasima kadar oldugum igneleri ayila bayila oldum. Bu sorunu yasayan var mi aranizda ? Ben tedavimi birakali sanrm dort yil flan oldu

Ama şimdi iğneden korkuyorum, ameliyattan korkuyorum diye hastaneye gitmemek ve tedaviden kaçmak mantıklı mı. üstelik bu kadar riskli bir durum varken..
emin ol kimse bayıla bayıla hastaneye gidip ameliyat masasına yatmıyor.
Gencecik kızsın ben senin adına şuan daha çok endişelendim galiba, hiç mi canın tatlı degil anlamadım ki.

çok geçmiş olsun..doktora git tabiki ama gönlünü ferah tut..saç dökülmeleri kemoterapiyle ilgili olarak dökülüyor..

Bak geçen hafta durup dururken şiddetli baş agrısı sonrası 10 dakika süren bir görme kaybı yaşadım. Ne kadar korktugumu anlatmak istesem kelimeler bulamam.
Aynı gün Beyin MR, kan, bilmem ne testi, zibilyon tane cihaza girdim çıktım.
Böyle zamanlarda insanın aklına hep en kötüsü gelir. Kesin beynimde tümör var diye düşündüm.
Şimdi böyle bir şey yaşayıp bunları yapmam mı mantıklıydı, yoksa ya beynimde tümör varsa deyip kaçmak mı.
Lütfen kendine gel.

Bak geçen hafta durup dururken şiddetli baş agrısı sonrası 10 dakika süren bir görme kaybı yaşadım. Ne kadar korktugumu anlatmak istesem kelimeler bulamam.
Aynı gün Beyin MR, kan, bilmem ne testi, zibilyon tane cihaza girdim çıktım.
Böyle zamanlarda insanın aklına hep en kötüsü gelir. Kesin beynimde tümör var diye düşündüm.
Şimdi böyle bir şey yaşayıp bunları yapmam mı mantıklıydı, yoksa ya beynimde tümör varsa deyip kaçmak mı.
Lütfen kendine gel.

Haklısın. Cok uzun zamandır srf korkumdan erteliyorum bu doktor işini başka şekilde duzeltirim diye ama sanırım korkularimi bir şekilde yenip gitmem lazım.. :(

çok geçmiş olsun..doktora git tabiki ama gönlünü ferah tut..saç dökülmeleri kemoterapiyle ilgili olarak dökülüyor..

Kemoterpyle oldugunu biliyorum yalnız doktorum bu gibi belirtilerden dolayı kanserden şuphelenmişti aşırı kilo vs gbi sorunlar. Teşekkur edrm bu arada

Haklısın. Cok uzun zamandır srf korkumdan erteliyorum bu doktor işini başka şekilde duzeltirim diye ama sanırım korkularimi bir şekilde yenip gitmem lazım.. :KK43:

Kesinlikle durman hata şuan,
zamanında sana risklerden ve olabilecek kötü ihtimallerden bahsetmişler.
Bırak korkularını,
Hayata tutunmak istiyorsan hastalıgınla ilgileneceksin.

Kesinlikle durman hata şuan,
zamanında sana risklerden ve olabilecek kötü ihtimallerden bahsetmişler.
Bırak korkularını,
Hayata tutunmak istiyorsan hastalıgınla ilgileneceksin.

Teşekkurler kizlar. Eşimle konuşucm bgn bu konuyu en kisa zamanda gidicem inşallah dualarinizi bekliyorum

Back
X