Hastalıklı empati yorgunluğu

Öneriler için teşekkürler, deneyeceğim

yeni bir kavram var; empath kisileri duydunuz mu daha once? tarif ettiginiz duruma uyuyor gibi, karsidakinin hislerini kendi hisleri gibi yasayan ve bunu somutlastiran fiziksel aci vs ceken insanlar var. Biraz arastirin istersiniz, empath olabilirsiniz

Evet duydum. Kalabalık ortamlarda da biraz fazla durunca enerjim tükenmiş oluyor. Acil yalnız kalacağım yerde bir müddet durmam gerekiyor böyle durumlarda. Bu kalabalığın enerjisini çektiğimiz için oluyormuş. Bu da empathlarda görülüyor. Kalabalık pazarlara gitmek benim için kabus gibi. Empatlara çok çok benziyorum.Ama insanların duygusunu bu kadar sünger gibi çekmek çok yorucu.

Çocukluğumdan beri var. Aşırı yorucu. Aynı dediğiniz durumları bende yaşıyorum. Sorunu yaşayandan önce ben bayılıyorum

En iyi tavsiyeyi doktorunuz verecek gibi görünüyor size.

Maruziyeti azaltmaniz lazim o zaman, ben de tam olarak sizin gibi gibiydim yavas yavas azaldi bu durum, haber izlemeyin dunya gundemi vs takip etmeyin, negatif bir sey anlatilan ortamda cok durmayin ve en onemlisi bizim kotu giden seyleri uzulerek duzeltebilecek gucumuz yok, duzeltemedigimiz bizden bagimsiz seyler oldugunu kabullenmemiz lazim. Kotu seylerin nedeni de degiliz. Ben tamamen normale donmemekle birlikte bu durumu kabullenerek bayagi astim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…