• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastamıyım takıntılımıyım anlamadım...bunun bir adı varmı?

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
merhaba arkadaşlar ben çok takıntılı bi insanım bilmiyorum bunun adı hastalıkmıdır nedir..paylaşmak istedim sizinle...

yatarken ve evden çıkarken defalarca tüpü kontrol etmem biraz doğal ok ama..

çamaşır katlarken veya dolabımdan bişey alırken kıyafetlerin vs. katladığım herşeyin aynı hizada olması gerekiyo mutlaka...azıcık yamuk olsa aklım orda kalıyo :9: ya gülüyorum ama sinir oluyorum bu huyuma...eşime bile bırak ne istersen ben veririm diyorum...biri dolabımı açıp yavaşça bişey alsa bile anlıyorum yani..mesela kirli sepeti öyle gelişi güzel koyamıyorum kirlileri katlı bi şekilde koyuyor..bu herşeydeböyle evin halısı yamuk durmayacak perdesinde gözüme çarpacak bişe olmayacak her yanı aynı hizada olacak vs..vs... bunun gibi birsürü şeyyani...herşeyin dümdüz ve aynı hizada olması gibi bi takıntım var..kıyafetlerin hepsini kalem gibi aynı hizada katlamaktan bıktım valla ama tutamıyorum kendimi:18:

nedir bu delirdimmi ben :1:

merhaba arkadaşlar ben çok takıntılı bi insanım bilmiyorum bunun adı hastalıkmıdır nedir..paylaşmak istedim sizinle...

çamaşır katlarken veya dolabımdan bişey alırken kıyafetlerin vs. katladığım herşeyin aynı hizada olması gerekiyo mutlaka...azıcık yamuk olsa aklım orda kalıyo :9: ya gülüyorum ama sinir oluyorum bu huyuma...eşime bile bırak ne istersen ben veririm diyorum...biri dolabımı açıp yavaşça bişey alsa bile anlıyorum yani..mesela kirli sepeti öyle gelişi güzel koyamıyorum kirlileri katlı bi şekilde koyuyor..bu herşeydeböyle evin halısı yamuk durmayacak perdesinde gözüme çarpacak bişe olmayacak her yanı aynı hizada olacak vs..vs... bunun gibi birsürü şeyyani...herşeyin dümdüz ve aynı hizada olması gibi bi takıntım var..kıyafetlerin hepsini kalem gibi aynı hizada katlamaktan bıktım valla ama tutamıyorum kendimi:18:

Aynı şey bende de var annemden kaynaklı bir durum annemden byle gördüm böyle alıştım :D sanki. Ders yaparken bile dagınık duramıyorum. Dagınık yada temİz olmayan bir odada asla ders yapamam kalemim yan dursa düz durdururum. hergün kapı cam açık durur yaz kış :D sogukdan donsamda havasız ev benim için temiz olmayan ev kategorsiindedir. ama havadan kastım 10-15 dakka değil en az 10 saat. :D kışın çok zor oluo ama yazın hiç kapanmıor zaten. kıyafetlerim hele hepsi bir uyum içinde olmak zorunda :D mesela kahve rengi elbise giydiysem kahverengi olmayan bir saat küpe yada ayakkabı giyemem. Kahveye uygun krem gibi bir ton ile tamamlarım.Ayakkabım ve çantam ve çorabım ve iç çamaşırlarım uyumsuz olursa nefes alamam. Akşamdan hazırlıorum yarın ne giyceğimi :D ve daha 19 yasındayım :( birde çorapsızlık fobim var :D ilginçtir belki ama öyle susuzluktan korkmuorum çorapsızlıktan korktugum kadar. kesinlikle uyumsuz rengarenk çorap giyemem. Beyaz-siyah-gri yada elbiseme uygun olmak zorunda. ve daha okadar tahmin edemeyeceğin şey var ki anlatsam site çöker kaldıramaz :D oyusden delirdiğini düşünme ßiz ßöyleyim napalım :P

simetromani olabilirsin yani simetri hastalığı ama bunun için bir uzmandan yardım alabilirsin.

Aynı şey bende de var annemden kaynaklı bir durum annemden byle gördüm böyle alıştım :D sanki. Ders yaparken bile dagınık duramıyorum. Dagınık yada temİz olmayan bir odada asla ders yapamam kalemim yan dursa düz durdururum. hergün kapı cam açık durur yaz kış :D sogukdan donsamda havasız ev benim için temiz olmayan ev kategorsiindedir. ama havadan kastım 10-15 dakka değil en az 10 saat. :D kışın çok zor oluo ama yazın hiç kapanmıor zaten. kıyafetlerim hele hepsi bir uyum içinde olmak zorunda :D mesela kahve rengi elbise giydiysem kahverengi olmayan bir saat küpe yada ayakkabı giyemem. Kahveye uygun krem gibi bir ton ile tamamlarım.Ayakkabım ve çantam ve çorabım ve iç çamaşırlarım uyumsuz olursa nefes alamam. Akşamdan hazırlıorum yarın ne giyceğimi :D ve daha 19 yasındayım :( birde çorapsızlık fobim var :D ilginçtir belki ama öyle susuzluktan korkmuorum çorapsızlıktan korktugum kadar. kesinlikle uyumsuz rengarenk çorap giyemem. Beyaz-siyah-gri yada elbiseme uygun olmak zorunda. ve daha okadar tahmin edemeyeceğin şey var ki anlatsam site çöker kaldıramaz :D oyusden delirdiğini düşünme ßiz ßöyleyim napalım :P

evetcanım ya birdekızım var cocuğu rahat rahat oynatmıyorum...o dagıtıyo oyuncaklarını ben topluyorum peşinden sürekli elimde değil ev dagınık olunca sinir oluyorumm

ya bende evden çıkarken fişleri çektim mi diye 5 kere falan kontrol ediyom:31: kapıyı kitliyorum bu seferde acaba kapanmadımı diye düşünüp kapıyı sallıyom :36: geçen apartmanda bi kadın gördü utandım ama vazgeçemiyorum ki o kapı sanki açık kalmış gibi geliyo acaba psikolojik yardım almam gerekir mi :88:

Sende bendensin canım benımde bir sürü takıntım var evimde her oda renk uyumu içerisindedir.dagınıklıga tahammül edemem.evimdeki eşyalarımın hepsi yerli yerinde duracak bi santim bile yer değiştirmiyecek koltukların yastıkları yerınde duracak perdelrim boydan boya uzun perdeler dümdüz duracak kanlatlarıyla tülün duruşu aynı sekilde olacak halılarım dümdüz duracak mutfak tezgahımın üstü dagınık olmuyacak üstunde olan eşyalr aynı hizada olacak vs bunun gibi bir sürü şey:37::37::37::37::37:he hayatımı engelliyomu hayır sadece eve misafir geldiginde hele bu çocukluysa onlar gider gitme herşeyi düzeltirim.ha bu arada evimimde büyük akvaryum var. Eşim iç dizaynını değiştirdi.süs almış işte gemi renk renk ot deniz kabuğu falan fialan kendi kendine dizayn etti gözüm sürekli ona takılıyodu bana dagınık geliyodu akvaryumun içi:60::60::60::60::60::60:onun olmadıgın gün soktum elimi içine hepsını renk uyumuna göre dizdim güzelde oldu balıklarda benden bu sayade kurtuldu:60::60::60::60::60:yani tam bi düzen hastasıyım.daha çok şey var yazsam roman olurr yani seni çok iyi anlıyorum birde bende simdilik çocuk yok çok istiyorum ama insalhh verir rabbim yavrum gelince daha bi zor olcak işim aman olsun ne yapam o dagıtır ben toplarımmm:37: Canı sagolsun:69:

merhaba canım aynı durum bendede var okul bttıkten snra 1 yıldan az vaktım evde geçirdim çocukluktan beri takıntılı bi insandım ama o süreçte bu berbat huyum dahada arttı koltukların üzerindeki yastıklardan sandalyelerin hızalarına kadar ayrıca üstüne üstlük birde temizlik hastalığı günde 1 kutu çamaşır suyu biterdi dolabım kıyafetlerim dümdüz olacak azcık eğrilik olduğu zaman boğulacak gibi oluyodum evdekileri kollardım biri lavaboda elini yıkasa peşinden hemen çamaşır suyuyla yıkardım çıldırıyodum anneme yalvardığımı bilirim kurtulmak için oda hergün beni dışarı çıkarırdı kafan dağılsn ama aklım sürekli evde başladım ilk başlarda çok zorlandım işten erken çıkar eve gelir evi temizlerdim sabahta erken kalkıp koltukların altına kadar silmeden gitmezdim ama inanki artık düzeldim çok şükür evde durmak bana göre değilmiş:26::66:

tam anlamıyla simetri hastalığı bu . etrafımda çok insan var böyle,bazen gerçekten bunaldıklarını görebiliyorum,hiç bir ortamda huzurlu olamıyolar illaki bişey çarpıyo gözlerine... tedavisi vardır eminim inşallah atlatırsın canım valla :)

Yengemde aynı senin anlattığın gibi ...
Masada bir bardak kendine göre düz durmasın hemen düzeltir...
akşam yemeği yenir bulaşıklar konur makineye sonra çıkarız tam mutfaktan kuzenle yengemi gözetiriz masada peçetelik mi var düzgün dursa bile dokunur :)
Dalga geçtik bir gün gitti kendi odasında herşeye dokunmaya başladı... Düzgünse bile dokunacak illa :) 1milim kaymayacak birşey...

TEdavisi varsa inşallah atlatırsınız gerçekten zor...

bu gerçekten bir hastalık takıntı ne derseniz deyin kızlar bendede temzilik hastalı vardı halada var ama büyük kısmını aştım yani öyle hissediyorum oğlum doğduğunda herksten gizli bebek bezlerini bile ütülerdim yatağın çarsafı hergün değişecek oda çamaşır suyu ile silinecek ayy yazarken bile kalbim daralıyo kendinizi başka şeylerle oyalayın çalışmıyorsanız sabah çıkın evden akşam gelin heryer temiz görüncek gözünüze

canınıza kastınız mı var kızlar. Bunlarla vaktinizi geçirerek zamanınızdan çalıyor hem de kendinizi daha da strese sokuyorsunuz çünkü dışarıda evde tv seyrederken nerde olursanız olur aklınız evde. İleride çocuğunuza da işkence çektireceksiniz yazık günah.. Bence bir yardım almalısınz. Bende tabi ki pis değilim ama daha önemli işlerim varsa ev işini ikinci plana iterim mesela derslerim var bu aralar ve normal günlük ev işlerimi yapıyorum. Haftasonu hiç iş yapmam mutfağı toplamak ve tuvaleti temizlemek haricinde eşime ayırmak isterim. Eşim içinde bir sıkıntı olur öyle olsam. Belki şimdi zaman bulamıyorum ondan belkide derslerim bitince bu sene son belki o zaman bende böyle olurum benim ara ara tutar bu hallerim. Ama sizin anlattığınız kadar olacağını sanmam.

simetri hastalıgı cnm panık ataklık gıbı hastalıkları beraberınde getırıır.. kayınpederım öle..

bende de benzer haller vardı simetri hastalığını bildiğim için kendimi dizzginliyorum. bazen dağınık bırakıp bişileri başka şeyle ilgileniyordum. ya da bişi görüp de aklım kaldığında kendimi başka şeye yönlendiriyordum. böylelikle biraz atlattım ben. şimdi de gene var bazen nebilim halı yamuk geldim sürekli oraya bakıyorum, perdeni kenarı katlı oldun dalarım oraya, nefesimi bile kontrol edemiyorum bazen, özellikle evde fazla kaldığımda, bişeye canım sıkıldığında böyle oluyorum ama dediğim gibi artık eskisi kadar değil. bence sen de kendini dizginleyebilirsin. mesela dolabını dağıt biraz. bikaçgün öyle kalsın aklına geldikçe başka şeylerle uğraş. dışarı çık. kendini yor başka şeylerle.

Obsesif Kompulsif Bozukluk bu. Hayat kalitenizi düşürüyorsa, psikiyatrik destek alabilirsiniz.

Arkadaşa katılıyorum, sizin bu hastalığınızın psikolojideki adı obsesif kompulsif. Bu şikayeleriniz anlaşılan uzun zamandır var görünüyor, bu takıntılarınızı yapmadığınız takdirde, ateş basması,içsel kaygı, kalp ağrısı gibi fizyolojik etkiler göstermektedir. En yakın zamanda bir psikologa gitmenizde fayda var. Muhtemelen sizi psikiyatr yönlendirip, hem ilaç tedavi, hemde psikoljik tedavi ile düzelmeniz sağlanacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X