merhaba arkadaşlar ben çok takıntılı bi insanım bilmiyorum bunun adı hastalıkmıdır nedir..paylaşmak istedim sizinle...
yatarken ve evden çıkarken defalarca tüpü kontrol etmem biraz doğal ok ama..
çamaşır katlarken veya dolabımdan bişey alırken kıyafetlerin vs. katladığım herşeyin aynı hizada olması gerekiyo mutlaka...azıcık yamuk olsa aklım orda kalıyoya gülüyorum ama sinir oluyorum bu huyuma...eşime bile bırak ne istersen ben veririm diyorum...biri dolabımı açıp yavaşça bişey alsa bile anlıyorum yani..mesela kirli sepeti öyle gelişi güzel koyamıyorum kirlileri katlı bi şekilde koyuyor..bu herşeydeböyle evin halısı yamuk durmayacak perdesinde gözüme çarpacak bişe olmayacak her yanı aynı hizada olacak vs..vs... bunun gibi birsürü şeyyani...herşeyin dümdüz ve aynı hizada olması gibi bi takıntım var..kıyafetlerin hepsini kalem gibi aynı hizada katlamaktan bıktım valla ama tutamıyorum kendimi:18:
nedir bu delirdimmi ben
Aynı şey bende de var annemden kaynaklı bir durum annemden byle gördüm böyle alıştımsanki. Ders yaparken bile dagınık duramıyorum. Dagınık yada temİz olmayan bir odada asla ders yapamam kalemim yan dursa düz durdururum. hergün kapı cam açık durur yaz kış sogukdan donsamda havasız ev benim için temiz olmayan ev kategorsiindedir. ama havadan kastım 10-15 dakka değil en az 10 saat. kışın çok zor oluo ama yazın hiç kapanmıor zaten. kıyafetlerim hele hepsi bir uyum içinde olmak zorunda mesela kahve rengi elbise giydiysem kahverengi olmayan bir saat küpe yada ayakkabı giyemem. Kahveye uygun krem gibi bir ton ile tamamlarım.Ayakkabım ve çantam ve çorabım ve iç çamaşırlarım uyumsuz olursa nefes alamam. Akşamdan hazırlıorum yarın ne giyceğimi ve daha 19 yasındayım birde çorapsızlık fobim var ilginçtir belki ama öyle susuzluktan korkmuorum çorapsızlıktan korktugum kadar. kesinlikle uyumsuz rengarenk çorap giyemem. Beyaz-siyah-gri yada elbiseme uygun olmak zorunda. ve daha okadar tahmin edemeyeceğin şey var ki anlatsam site çöker kaldıramaz oyusden delirdiğini düşünme ßiz ßöyleyim napalım
merhaba arkadaşlar ben çok takıntılı bi insanım bilmiyorum bunun adı hastalıkmıdır nedir..paylaşmak istedim sizinle...
yatarken ve evden çıkarken defalarca tüpü kontrol etmem biraz doğal ok ama..
çamaşır katlarken veya dolabımdan bişey alırken kıyafetlerin vs. katladığım herşeyin aynı hizada olması gerekiyo mutlaka...azıcık yamuk olsa aklım orda kalıyoya gülüyorum ama sinir oluyorum bu huyuma...eşime bile bırak ne istersen ben veririm diyorum...biri dolabımı açıp yavaşça bişey alsa bile anlıyorum yani..mesela kirli sepeti öyle gelişi güzel koyamıyorum kirlileri katlı bi şekilde koyuyor..bu herşeydeböyle evin halısı yamuk durmayacak perdesinde gözüme çarpacak bişe olmayacak her yanı aynı hizada olacak vs..vs... bunun gibi birsürü şeyyani...herşeyin dümdüz ve aynı hizada olması gibi bi takıntım var..kıyafetlerin hepsini kalem gibi aynı hizada katlamaktan bıktım valla ama tutamıyorum kendimi:18:
nedir bu delirdimmi ben
Obsesif Kompulsif Bozukluk bu. Hayat kalitenizi düşürüyorsa, psikiyatrik destek alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?