- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
+1Yazdıklarınızla çok mantıksızlık var yalnız amniyosentez doğumun başlayıp başlamadığını belirlemek için yapılmaz bebekte sakatlık var mı yok mu down sendromu riski varsa kesinleştirmek için yapılır 35 haftalık gebeye amniyosentez yapılmaz.
Ultrasonda bakıldığında zaten kesede suyun azalmış olduğu çok rahat görülür bu bir amniyosentez gibi riskli bir uygulama olmaz , sıvı şeklinde akıntıyla bebek enfeksiyona uğrayacak kadar suyu azalmaz o raddeye gelmesi için baya baya su boşalması gerekir bacaklarından boşalacak kadar bu iki..
Yengenizin ki akıntıymış sadece. Birden gelir gider azar azar da gelmeye devam edebilir ama iki gün öyle akıntı geldi diye o kadar su bitemez dr da su değil deyip gönderemez rahim açıklığı da başlar yani illa görülür. Ben hamileyim ve biliyorum yani anlatım da yanlışlar var ya da. Şu anda bende de su gibi akıntı var ve bebeğimin suyu da iyi kendisi de bu zaten doğal
+1
Anlamadığım konu sahibi diğer konularda ebeyim diye konuşuyor da, bu kadar bilgiyi hiç çocuğu olmayan ben bile biliyorum. Nasil iştir bu
Insallah hic gerek olmaz ama hamilesiniz diye yaziyorum. Allah korusun boyle bi supheniz olursa, eczanelerde ped satiliyor, amniyon sivisinda renk degistiriyor. Onlardan kullanabilirsiniz
Benim de 32 haftalikken esofmanim bacaklari sirilsiklam oluyordu. Universite hastanesinde test yapildi. Bebegin suyu az ama gelen bebegin suyu degil dediler. Su azalmasinin sebebini bulamadilar ve beni riskli gebelik kategorisine alarak sıkı takibe basladilar.
Her gittigimde suyu azalmis, gelisimi durmus bu bebek erken dogar dayanabildigi kadar duracak dediler. Kuvozde yer olmasi sansina bagli dediler.
Bende korkarak annemlerin sehrinde guvendigim ozel hastaneye gittim. Doktorum ciger gelistirici igne yapilmamasina cok sasirdi ve hemen yaptirmami soyledi.
34 haftaya yeni girmistim. Igneden 2 gun sonrada haraket hic hissetmedim gittim kalp atislari cok yavaslamis ve acil sezaryena aldilar. Ama igne oldugum icin bebegim 5 gun kaldi kuvozde.
Muhtemelen sizinde erken dogdugu icin kalmistir. Cunku benim bebegimin suyu hic kalmamisti mosmor dogmustu yavrum. Ona ragmen sukurler olsun cok saglikli. Allah sizin bebisinize de sifa versin insallah endiselenmeyin. Hepsi gecer Allahin izni ile. Sag salim dogmus ya kuvozdende cikar insallah.
Aminnn insallh, sagolun. Doktorum cok sogukkanliydi sadece bebegin haraketleri azalirsa gel dedi bana sakince. Herhalde ne kadar kalsa o kadar iyi diye dusunuyorlar.Iyikine gitmissiniz hastaneye. Özel hastanede yalnis yapti. Su bu kadar azalmisken hemen sezeryan olsaydin keske. Gecmis olsun diliyorum. Umarim kuzunuzun ömrü uzun ve huzurlu olur canim.
Bu konudada bence tutarsizliklar var, baska arkadaslarda dile getirmis. Konu sahibin aciklamasini bekliyorum bende.
Bebek erken doğduğu içindir küvöze almaları. O haftadayken amniyosentez yapmazlar. Özellikle bu konuda. size kim bilgi verdi?
Turnosol kağıdı gibi bir şeyle bakarlar amniyo sıvısı mı değil mi diye.
Önceden ciğer geliştirici iğne vurmaları gerekiyordu vurmadan mı ameliyata aldılar? O zaman o hastanede de sorun var.
Geçmiş olsun Allah şifa versin ama bilgilerinizin hepsi yanlış.
Benim suyumun hepsi gelmiş olmasına rağmen 15 saat bekledik bir şey olmadı. Dediğim gibi sıvı kaybettiğinden değil erken doğduğundan.
Ben de anlamadım.. gidilen hastanede de doğru müdahale edilmemiş ki.
Suyum gelmeye başladıktan 30 saat sonra Doğum yaptım ben de.
24 saat sonrasında enfeksiyon riski var, eğer bebekte her şey yolundaysa 48 saate kadar beklenebilir.
(Ki başka komplikasyon yoksa ciğerleri için iğne yapılıp beklemeliydiler)
Burada kuvöz nedeni 14 saat gibi sanmışlar ama erken Doğum olması.
Tabi yine de ilk hastanenin ihmali var, doğumu başlayan gebeyi eve göndermişler... yapın gerekli şikayetleri..
35 haftaya ciğer geliştirme iğnesi yapılmaz. Gerek yok
14 saat çok bir saat değil
Muhtemelen birkaç hafta erken doğduğu için aldılar küvöze
Çabuk toparlar bebiş
Ayy kıyamam iyi yapmssınız baska hastaneye gitmekle sikayette blunun kesinlikle ne bu ya can var orda cann insallah birsey olmazDün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,
**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritikdualarınızı bekliyorum
35 haftaya gerek yokBende o civarlarda doğum yaptım 4 doz ciğer geliştirme iğnesi yapıldı . Inşallah biran önce sağlıkla çıkar .
Malesef güzel ülkemizde kendi dr un kendin olacaksın yoksa ölsen daha 3 aylık ömrü var derler.Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,
**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritikdualarınızı bekliyorum
Aminnn insallh, sagolun. Doktorum cok sogukkanliydi sadece bebegin haraketleri azalirsa gel dedi bana sakince. Herhalde ne kadar kalsa o kadar iyi diye dusunuyorlar.
Sonra birde dev. Gidip test yaptirayim hic bakilmamisti enfeksyon vs var mi diye dedim. Oradaki doktorda derhal kendine kuvoz olan bi hastane bul hemen dogum yap yoksa bu bebek her an olebilir karninda dedi. Resmen basinin caresine bak diyorlar yani.
Ondan sonra endiselenip haraketlerini cok dinlemeye basladim ve ertesi gun gittim doguma aldilar. Sukurki sagsalim kurtulduk bizde.
amnisure testi yapılması gerektiği halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?