Hastane ihmali

Çok geçmiş olsun. Nasıl anlamamışlar suyun azaldığını ultrason da bile belli oluyor ki. Bende herhangi bir su akıntısı olmamıştı ancak ultrason da doktor suyun azaldığını görüp sezeryana almıştı aynı gün

+1

Anlamadığım konu sahibi diğer konularda ebeyim diye konuşuyor da, bu kadar bilgiyi hiç çocuğu olmayan ben bile biliyorum. Nasil iştir bu

+1

Anlamadığım konu sahibi diğer konularda ebeyim diye konuşuyor da, bu kadar bilgiyi hiç çocuğu olmayan ben bile biliyorum. Nasil iştir bu

Ebe miymiş nasıl ebe yahu dediğiniz gibi bunu hamile olan hatta olmayan bile bir şekilde kulak aşinağıyla bilir ne alaka su mu gelmiş enfeksiyon mı olmuş diye amniyosentez gibi bir uygulama yapmak? amniyosentezin amacı çok farklı zaten.

35 haftalık gebeden bahsediyor ultrasonda dr illa bakmıştır da su değil demiştir bakmasa bile zaten sıvı akıntım var deyince su olmadığını anlamıştır 35 haftalık gebede suyun ne şekilde geldiği zaten belli yani.

Bir de dr demediği halde kend kafalarına göre yatış istemişler ne alaka illa kontrol istediler diyor? ee dr demiş su değil diye. Benim aynı ayda olduğumuz arkadaşımın 20. haftada suyu geldi direkt anladım bacaklarımdan indi dedi ve bir hafta hastanede yattı hep gelmiş baya baya yani akıntı falan değil sonuçta 1 hafta sonunda su bitti ve aldılar kaybetti. Ebe olan birinin bunları bilmemesi ilginç!

İnşaAllah canım aklımda bulunsun bu dediğin ped. İnsan korkuyor sonuçta sıvı renksiz kokusuz benim ilk doğumum da bildiğiniz bardaktan boşalır gibi gelmişti suyum renksiz suydu yani anneye çok üzüldüm ciddiye alınmamak maalesef ihmaller zincirini oluşturmuş
Insallah hic gerek olmaz ama hamilesiniz diye yaziyorum. Allah korusun boyle bi supheniz olursa, eczanelerde ped satiliyor, amniyon sivisinda renk degistiriyor. Onlardan kullanabilirsiniz

Benim de 32 haftalikken esofmanim bacaklari sirilsiklam oluyordu. Universite hastanesinde test yapildi. Bebegin suyu az ama gelen bebegin suyu degil dediler. Su azalmasinin sebebini bulamadilar ve beni riskli gebelik kategorisine alarak sıkı takibe basladilar.
Her gittigimde suyu azalmis, gelisimi durmus bu bebek erken dogar dayanabildigi kadar duracak dediler. Kuvozde yer olmasi sansina bagli dediler.
Bende korkarak annemlerin sehrinde guvendigim ozel hastaneye gittim. Doktorum ciger gelistirici igne yapilmamasina cok sasirdi ve hemen yaptirmami soyledi.
34 haftaya yeni girmistim. Igneden 2 gun sonrada haraket hic hissetmedim gittim kalp atislari cok yavaslamis ve acil sezaryena aldilar. Ama igne oldugum icin bebegim 5 gun kaldi kuvozde.
Muhtemelen sizinde erken dogdugu icin kalmistir. Cunku benim bebegimin suyu hic kalmamisti mosmor dogmustu yavrum. Ona ragmen sukurler olsun cok saglikli. Allah sizin bebisinize de sifa versin insallah endiselenmeyin. Hepsi gecer Allahin izni ile. Sag salim dogmus ya kuvozdende cikar insallah.

Iyikine gitmissiniz hastaneye. Özel hastanede yalnis yapti. Su bu kadar azalmisken hemen sezeryan olsaydin keske. Gecmis olsun diliyorum. Umarim kuzunuzun ömrü uzun ve huzurlu olur canim.

Bu konudada bence tutarsizliklar var, baska arkadaslarda dile getirmis. Konu sahibin aciklamasini bekliyorum bende.

Belgeler elinizde vardir kaç kere giriş yapildi kim yaptı? Direk şikayetçi olun olmasanız herkes sizin kadar şanslı olmayabilir

Aminnn insallh, sagolun. Doktorum cok sogukkanliydi sadece bebegin haraketleri azalirsa gel dedi bana sakince. Herhalde ne kadar kalsa o kadar iyi diye dusunuyorlar.

Sonra birde dev. Gidip test yaptirayim hic bakilmamisti enfeksyon vs var mi diye dedim. Oradaki doktorda derhal kendine kuvoz olan bi hastane bul hemen dogum yap yoksa bu bebek her an olebilir karninda dedi. Resmen basinin caresine bak diyorlar yani.
Ondan sonra endiselenip haraketlerini cok dinlemeye basladim ve ertesi gun gittim doguma aldilar. Sukurki sagsalim kurtulduk bizde.

35 haftaya ciğer geliştirme iğnesi yapılmaz. Gerek yok
14 saat çok bir saat değil
Muhtemelen birkaç hafta erken doğduğu için aldılar küvöze
Çabuk toparlar bebiş

35 haftaya ciğer geliştirme iğnesi yapılmaz. Gerek yok
14 saat çok bir saat değil
Muhtemelen birkaç hafta erken doğduğu için aldılar küvöze
Çabuk toparlar bebiş

Bende o civarlarda doğum yaptım 4 doz ciğer geliştirme iğnesi yapıldı . Inşallah biran önce sağlıkla çıkar .

işte bu yuzden doğumda kesnlikle özel hastane

Ayy kıyamam iyi yapmssınız baska hastaneye gitmekle sikayette blunun kesinlikle ne bu ya can var orda cann insallah birsey olmaz

Sanırım sizin bilmediğiniz veya size anlatılmayan şeyler var. İhmalkarlık durumu olmayabilir bu. İhmal etselerdi kontrol etmezlerdi çünkü. Edip göndermişler. Amniyosentez dediğiniz şeyin doğum başlamasıyla bir alakası yok. Akıntı ve su boşalması arasında dünya fark var. 15 saatlik su bitmesi kendi başına kritik bir durum değil. Bebek 35 haftalık ve prematüre, yeni doğan yoğun bakım ünitesine alınması beklenen bir bebek. vs vs. Bence siz bir şeyleri birbirine karıştırıp ihmalkarlık diye sonuç çıkarmışsınız. Anlattıklarınızda bariz ihmal yok, kimi dediklerinizde (amniyosentez gibi) mantık da yok. İhmal olduğunu düşünüyorsanız tabii ki şikayet edersiniz de, kendinizi yazdığınız şeylerle boşuna dolduruyorsunuz bence.
Geçmiş olsun.

Konuyu ilk okuduğum an kesenin suyı olduğumu düşündüm, çünkü yaşayan bilir durduralamaz tutulamaz bir sıvı o.
Ve nitekim doğuma alındı, bu meselede ihmali olan herkes bir bir cezalandırılmalı.
Meleğe ve annesine acil şifalar diliyorum, biran önce sağlıkla kavuşsunlar.

Amniyosentez 35 haftalık gebeden alınmaz.zaten onunda bir süresi var her kafaya edildiğinde yapılmaz. Suyun miktari ultrasonla anlasilir zaten her kontrolde suyun yeterli ya da az deniliyor.
Bu dediğiniz test o değil. Ayrıca o islemi hadi gel yapalım vs denilmez . Cok degisik geldi

Malesef güzel ülkemizde kendi dr un kendin olacaksın yoksa ölsen daha 3 aylık ömrü var derler.

Inanamiyorum, hamile kadina bunu nasil derler? Karninda ölür diye. O anda neler his etmişsindir tahmin edemiyorum bile. Gerçekten iyikine sağ salim doğmuş minik kuzu. Bu doktorun sayesinde değil, annesinin sayesinde ama. Size koca bir aferin demek istiyorum.

İhmal olmadığını düşünenler amnisure testi yapılması gerektiği halde bunu yapmadan gönderdiler hiç bişey yok diye sürekli gelme diye, 14 saat boyunca su kaybetti Yengem bunların sorumsuzluğu yüzünden nasıl bu durumda hasteneyi savunabiliyorsunuz ihmal değil de ne bu, 2. Gidişimizde uykusundan zor uyandı ebe hanım sürekli gelme diye yengeme kızmış bu lafın ardına başka hastaneye gittik,

Peki onlara güvenip gitmeseydik iyi diye Yengem köye gidecekti, bebek karnında ölünce ne olacaktı bı hastane ihmali olmuyor mu? El kadar bebek yenidoğan yoğunbakımnda yatıyor ciğerleri enfeksiyon kapmış solunum sıkıntısı var durumu dünden beri gittikçe agırlasıyor gittiğimiz fakülte bile direk o hastaneye karsı rapor hazırladı ihmallik bu diye doğum doktorları kendileri söyledi daha ne olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…