Neresi değişik geldi, sezeryanlık bir kadının sancısı yok bu doğum suyu değil diye umurdamadı,illa sancısı mı olması gerekiyordu doğum suyunun gelmesi için, yengeminki ultrasyonda anlaşılmadı işte , o test mecburiyetten yapıldı çünkü bu durum herkesin basına gelecek bişey değil, tıp fakültesi yaptı bu testi hatta testi dışardan zor bulduk,doğru 14 saat boyunca artarak su gitsin hadi gel yapalım demesine ne mantığıdır ya, ikisi de hastane diğeri eve git bişey yok derken, öbür hastane neden o testi yapmadan gönderemeyiz diye yatış verdi acil olarak bulunması lazım o testin dedi, inşaallah yanlış telaffuz etmiyorumdur kritik gebelikti yengeminki,Amniyosentez 35 haftalık gebeden alınmaz.zaten onunda bir süresi var her kafaya edildiğinde yapılmaz. Suyun miktari ultrasonla anlasilir zaten her kontrolde suyun yeterli ya da az deniliyor.
Bu dediğiniz test o değil. Ayrıca o islemi hadi gel yapalım vs denilmez . Cok degisik geldi
Ya evet böyle telaffuz ettiler hastanede ondan yazdımgeçmiş olsun. inşallah atlatır.
bak bunu amniyosentez yazmışsın konu başında.
Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,
**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritikdualarınızı bekliyorum
14 saat az az gelen su nasıl bitiyor ya? Benim suyum birden hepsi boşaldı sonra 15 saat sancımı çektim artık bebek dönmeyince sezeryan oldum. Öyle az az gelmeyle su bitmez/ benim evden hastaneye kadar kova kova su döküyorsunuz gibi boşalıyordu.
Sorun başka bence. Siz bilmiyorsunuz.
14 saatte enfeksiyon kapılmaz
Su geldi diye sezaryan yapılmaz
35 hafta ciğer geliştirici iğne yapılması rutinde yoktur
35 haftalık bebek hafta küçüklüğü nedeniyle küveze girer,nefes sorunu bundan olur
Eğer illa enfeksiyon ise su çok öncede az da olsa gelmeye başlamış ama gebe tarafından bile farkedilmemiş olabilir
Az az gelen su sağlık personeli tarafından da farkedilmeyebilir
Önrmli olan amnisure yapılması değil aşağıdan muayene ile su gelişine bakışmasıdır
Yurtdışında ebeler suyu gelene rutin olarak git sancın gelsin derler,enfeksiyon böyle pat diye kapılsaydı amerika ve avrupa ülkelerinde suyu gelen hastayı yatırır çok acil doğurturlardı
Bu doğum konusunda bilen bilmeyen herkes konuşmayı adet edinmiş
Doktorlar ebeler canavar,manyak çünkü tek amaçları size ve bebeklere zarar vermek
Hah işte siz bile biliyorsunuz neden enfeksiyon kapıldığını. Kesede delik varsa enfeksiyondan bebek ölüyor bile anne karnında. Yani burda konu Sahibi çok yanlış şeyler yazmış Tam öğrenmeden. ki ben sağlıkçıyım diyordu bu sebeple ısrarla sordum.su bitmiyor enfeksiyon kapılıyor su öyle az az gelince.
Aynen konu bana çok uydurulmuş geldi çünkü bu kadar yanlış bilgi olamaz/Bu atada hiçbir fakülte ben o hastaneye rapor düzenledim ihmal bu fln gibi saçma sağan konuşmaz
Olsa olsa çömez bir asistan veya intern konuya tam hakim olmadığı için ortaya bir laf atar
Gidin hocaya ihmal raporu istiyorum deyin veya bir uzmana veya bir kıdemli asistana
İmkan dahilinde değil,mahkeme sormadan yok öyle işler uydurmayın
Neresi değişik geldi, sezeryanlık bir kadının sancısı yok bu doğum suyu değil diye umurdamadı,illa sancısı mı olması gerekiyordu doğum suyunun gelmesi için, yengeminki ultrasyonda anlaşılmadı işte , o test mecburiyetten yapıldı çünkü bu durum herkesin basına gelecek bişey değil, tıp fakültesi yaptı bu testi hatta testi dışardan zor bulduk,doğru 14 saat boyunca artarak su gitsin hadi gel yapalım demesine ne mantığıdır ya, ikisi de hastane diğeri eve git bişey yok derken, öbür hastane neden o testi yapmadan gönderemeyiz diye yatış verdi acil olarak bulunması lazım o testin dedi, inşaallah yanlış telaffuz etmiyorumdur kritik gebelikti yengeminki,
Rabbim şifa versin o meleğe...Dün konu acmıstım Yengem 35 haftalık gebeydi ve sürekli sıvı akıntısı vardı, dün 2 kere hastaneye gitmemize rağmen doğum sıvısı değil sürekli gelip durmayın denmişti ve eve göndermişlerdi hastanede yatış istenmesine rağmen doktor isterse yapılır ama şuan doktor yok denilip eve gönderildikten , hastanede çıkar çıkmaz başka hastaneye gittik ve amniyosentez yapılması gerekiyor diye yatış verildi ve test yapıldı,
**sonuç olarak testte doğum sıvısı olduğu anlaşıldı ve hemen sezeryana alındı, dün Yengem 14 saat boyunca su kaybettiği için bebekte solunum ve enfeksiyon sıkıntısı meydana geldi hiç göstermeden küvete aldılar su saat oldu bekliyoruz , diğer hastane ile ilgili rapor hazırlandı gerekli yasal işlemler başlatıldı, böyle bir şey hayatta başımıza gelmez diyorduk ve geldi merak edenler olmuştu onlar için yazıyorum lütfen hastane konularında gebe hanımlar çok dikkatli olun şuan bebeğin durumu kritikdualarınızı bekliyorum
su bitmiyor enfeksiyon kapılıyor su öyle az az gelince.
şuan ayrıntıya girmedim fazla, yengeminki 3. Gebelikti ve riskli gebelikti, vagina bölgesinde mantar olduğu için yengemin o bölgesinde çok fazla enfeksiyon oluşmuş, ama bunu yengeme hiç söylemediler, bununla birlikte doğum suyu gelmeye başlayınca çocuğa geçmiş enfeksiyon ve çocuk doğar doğmaz yogun bakıma alındı, şuan çok fotosnu göstermek isterdim inanın her yerinde birşeyler var , sorun suyunun btip bitmemesi de değil aslında sorun 14 saat boyunca gelen suyun bebeğe enfeksiyon kaptırması ve bu su doğum suyu değil diye 2 kere eve gönderilip sancın yok dğumun başlamadı git 2 hafta sonra gel denmesi, çok fazla girmedim ayrıntıya inşaalah anlatmak istediğimi anlatabilmişsimdir, tıp fakültesine gittik acil olarak orda bu test yapılacak ona göre karar verilecek denildi çünkü başka çaresi yoktu , test yapılır yapılmaz hemen sezeryana alındı zaten, ben doktorların söylediğini anlatıyorum bu gibi durumlarda özellikle daha önce sezeryan olmuş kişilerde su gelir gelmez sezeryana alıyor bekletmiyorlar diğer türlü riske giriliyor asıl konu bu, siz belki ilk sezeryan olmuşsunuzdur o yüzden bunu diyebilirsiniz bu durum herkeste farklı oluyor yengeminki daha önce 2 sezeryana ve bir ölü bebeği var o yüzden hemen sezeryana aldılar bekletmediler14 saat az az gelen su nasıl bitiyor ya? Benim suyum birden hepsi boşaldı sonra 15 saat sancımı çektim artık bebek dönmeyince sezeryan oldum. Öyle az az gelmeyle su bitmez/ benim evden hastaneye kadar kova kova su döküyorsunuz gibi boşalıyordu.
Sorun başka bence. Siz bilmiyorsunuz.
Asıl sorun bu maalesef kendi doktoru ankarada yaz tatili diye memlekete geldiler köye o yüzden böyl sorunlar oldu malesfGeçmiş olsun,umarım bebekte annede en kısa sürede toparlar,iyileşir.
Benim anlamadığım riskli gebelikti demişsiniz bir yorumunuzda,peki sürekli takip eden bir doktoru yok muydu? 35 haftalik gebe artık 2 haftada belki 10 günde bir kontrole gidip nst'ye giriyordur(bende aynı dönemdeyim çünkü,her ay gittim ilk zamanlar,son 1 aydır 2 haftada 1 gidiyorum) neden kendi doktoru ile iletişime geçilmedi. Riskli gebelikse ona göre kuvezi,yoğun bakımı vs olan bir hastane tercih edilmedi?
Kendi doktoru hastanın durumunu bildiği için daha sağlıklı karar verirdi diye düşünüyorum.
Uydurulma ha çok da güzel rapor hazırladı merak etmeyin zerresine kadar doğru kimse kendini ateşe atamıyor o yüzden rapor hazırladı ve kendi aralarında konuştu olaylar patlayacak diye , siz zaten herşeye itiraz eden birisiniz o yüzden yorumunuz hiç önemli değil Allah razı olsun beni anlayanlar anlıyor bence burada zaman kaybetmeyin fazla beğeni toplayamazsınız buradaAynen konu bana çok uydurulmuş geldi çünkü bu kadar yanlış bilgi olamaz/
İyi de hiç olmazsa sağlıkçıyım deyip sağlıkla ilgili internetten bile bulabileceğiniz basit şeyleri bilmemezlik yapmıyorum. !Uydurulma ha çok da güzel rapor hazırladı merak etmeyin zerresine kadar doğru kimse kendini ateşe atamıyor o yüzden rapor hazırladı ve kendi aralarında konuştu olaylar patlayacak diye , siz zaten herşeye itiraz eden birisiniz o yüzden yorumunuz hiç önemli değil Allah razı olsun beni anlayanlar anlıyor bence burada zaman kaybetmeyin fazla beğeni toplayamazsınız burada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?