Doğuma Hazırlık Hastane seçimi ??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hazal123d

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2015
145
37
13
Acaba dogru yere mi konu actim bilmiyorum ama ben 1 aylik hamileyim sizce kontrollerime devlet hastanesinde mi yaptirmaliyim özelde mi tabiki özelde dediģinizi duyar gibiyim ama eşimin sigortasindan faydalandigim icin devlete hic bi ucret vermiyoruz kendi annemde ozelde olmami istiyor ne yapacagimi bilemedim devlet hastaneleri sizce okadar kotu mu ?

Acaba dogru yere mi konu actim bilmiyorum ama ben 1 aylik hamileyim sizce kontrollerime devlet hastanesinde mi yaptirmaliyim özelde mi tabiki özelde dediģinizi duyar gibiyim ama eşimin sigortasindan faydalandigim icin devlete hic bi ucret vermiyoruz kendi annemde ozelde olmami istiyor ne yapacagimi bilemedim devlet hastaneleri sizce okadar kotu mu ?
özel derim ama istersen tahlıllerınızı vs. yaptırmak ıcın devlete gıdıp, kontrollerde özele devam edebılırsın...

özel derim ama istersen tahlıllerınızı vs. yaptırmak ıcın devlete gıdıp, kontrollerde özele devam edebılırsın...

ozamanda doktorlar tahlilinizi kontrolinizi kime yaptırdıysanız ona gidin diyor daha önce bi akrabamızın başına geldi tahliller için devlet hastanesine gitti doğum içinde özele gitti doktor azarlamış orda ben sizin kontrollerinzi yapmadım hadi doğum esnasında bişey olsa nerden bilecem demiş

Eltim devlet hastanesine gitti. Hamileliği boyunca dr kontrole 3-4 kere çağırmış Usg yle bakmak için 2 kerede kan tah. o kdr. 8. Ayında nst ye bir defa girmiş. Zaten ondan sonra doğumu oldu 8. Ayda. Devam etseydi ne kdr sürede çağırırdı bilmiyorum. Memnundu da dr undan. ☺
Ama ben cesaret edemedim. Çünkü onun zamanındaki gibi değil artık orası. O zmn da hastane yeni yplmştı. Temizdi düzgündü. Ama şimdi bozdu kendini. O yüzden ben özele gidiyorum.
İi araştır çevrende giden var mı memnun mu bak. Dr ların adını öğren. İnternetten araştır kötü diyen var mı

Dr doğru söylemiş cnm. Kontrole gittiğin yer bilir seni. Bir sıkıntı çıksa önceden bir bilgisi yok. Kontrollerde neler olmuş o zmnlar bir sıkıntı varmıymış bilemez. Çünkü gerçekten hiç ummadığın sıkıntılar çıkabilio. Riske atmaya gerek yok bence.
ozamanda doktorlar tahlilinizi kontrolinizi kime yaptırdıysanız ona gidin diyor daha önce bi akrabamızın başına geldi tahliller için devlet hastanesine gitti doğum içinde özele gitti doktor azarlamış orda ben sizin kontrollerinzi yapmadım hadi doğum esnasında bişey olsa nerden bilecem demiş

kötü diyen de yok aslında ama kendi annem ne olur ne olmuz sen özele git diyor eşimde ben boşunamı çalışıyorum sigortadan faydalanalım diyor bugun ilk kontrolm vardı devlet hastanesine gittim dktr çok iyidi çokda sevdim aslında hastneyide biliyorum temiz bi hastane ama işte biraz tabi iki tarafdan baskı var özellikle annem özel hastane olsun diye çok israr ediyor

tabi ki devlet hastanesi ve özel hastane farkı oluyor ama devlet hastanesinin içinde doktor farkı da oluyor Hem ben özel hastane devlet hastanesi ve üniversite hastanesine gidiyorum. Hamileliğimin başından itibaren Devlet hastanesindeki doktorum 15 günde bir çağırıyor duruma göre hafta da 2 defa gel dediği de oldu. tibbi olarak ne yapması gerekiyorsa A dan Z ye herşeyi de yapıyor her defasında kan testi de yapıyor Bana göre haftasına ve ayına göre doktorların ne istemesi gerektiğini öğrenip gitmekte çok önemli

ve mutlaka da devlet hastanesine girişin olmalı Ne zaman ne olacağı belli olmaz

aslında hamilelik sırasında ikili şekilde devam etmek lazım doğumda özel hastaneyi düşünebilirsiniz

kötü diyen de yok aslında ama kendi annem ne olur ne olmuz sen özele git diyor eşimde ben boşunamı çalışıyorum sigortadan faydalanalım diyor bugun ilk kontrolm vardı devlet hastanesine gittim dktr çok iyidi çokda sevdim aslında hastneyide biliyorum temiz bi hastane ama işte biraz tabi iki tarafdan baskı var özellikle annem özel hastane olsun diye çok israr ediyor
Esınız sıgortası sayesınde ozelde de ındırımlı ışlem yapılmış oluyor zaten
Ama ben artık sıgortanın hıçbir işe yaradıgına ınanmıyorum.emeklı olana kadar da olecegız nerdeyse zaten

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle tabularımızı yıkmalıyız. Ben de gebe olduğumu öğrendiğimde çok ikilemde kaldım Devlet mi Özel mi diye ama sonra yaptığım şeyin doğruluğu ile başarılı bir eylem içinde olduğumdan mutlu oldum. Devlet ile ilgili bir olanak var ise ve yerinizde yakın ise Zeynep Kamili öneririm. Testlerimden tutun kan uyuşmazlığıma kadar tek tek ilgileniyorlar, 8. ayıma kadar ayda 1 8. ayda 2 haftada bir sanırım 36. haftadan sonrada her hafta olmak üzere çağırıyorlar. Birazda bizlerin doktora sorularımızı sorarak hem aklımızdakilere cevap almak hem de dr. un atladığı bir husus olur ise bizi yönlendirmesini sağlamalıyız. Ayrıca dr. muayenesine girmeden önce tansiyon, kilo ve nabız ölçümleri ebe yaptığında sizlere hangi ay içinde olursanız sizleri yönlendirebiliyor. Bir özele girdiğinizde test vs de derverde ise 200-300 den aşağı çıkamıyorsunuz. yine de takdir kişinindir, ama benim sizlere tavsiyem tabularınızdan uzak durun ve herşeyi deneyin. Ayrıca gebeliğin ilk aşamasından beri kendim bir dosya hazırladım. Tahlil, Ultrason, Kullanmış olduğum vitamin ve ilaçlarım, yapılan aşılar ve dozları ile hepsi ile bir bütün. (20. haftamda bir sıkıntım oldu rabbime şükürler olsun ki atlattım) doktorumun önüne dosyamı koyduğumda zaten benim bir şey anlatmama gerek kalmıyor, kendisi kan uyuşmazlığımdan tutun da ne var ne yok bakıyorlar. O yüzden arkadaşlarımın sizlere tavsiyelerim bunlar, yine de takdir sizlerindir. İnsanoğlu duygusallığın ve yaşanılan o annelik içgüdüsü ile özellerin daha mükemmel olabileceğini düşünebiliyor. Kendinize iyi bakın

Back
X