hastane çantamı biraz hazırladım.
doktorum acıbadem de çalışıyor. doğumum acıbam de olacağı için oranın doğum koçu ile görüştüm.
doğum koçuna zaten son haftlarda yönlendiriyorlarmış ben biraz önce davrandım:)
bebeğimin biraz aceleci olduğunu ve olurda erken doğum yaparsam çantam da neler getirmeliyim diye sordum.
oda kendiniz için pijama-gecelik ne giymek isterseniz onu getirin.bolca iç çamaşırı ve bebeğede iki takım kıyafet koyun. onun dışında
bebek pedi,emzik,mama,şampuan,yağ,kendinize hasta pedi örtü,havlu bardak,çatal kaşık tabak,çarşaf vb. hiçbirşey getirmeyin dedi. birde doğumun olacağı zaman onlar bana tek kullanımlık gecelik ve terlik vericekmiş. öyle dedi.
bebeği ilk olarak orası acıbadem baskılı tulumlarını giydiriyorlarmış. taburcu olacağı gün sizin getirdiklerinizi giydirirz dedi.
bir de humana still tree diye anne sütü arttırıcı çaya 39.hafta başlamamı söyledi. ve meme ucu için bir krem önerdi ona 36. hafta başlamamı istedi.
işte böyle...
ama be yinede çantama bir gecelik-sabahlık bir kısa kollu pijama takım. bir uzun kollu pijama takım çorap-patik bebeğe iç zıbın-dış zıbın hastane çıkışı 1 takım daha yedek kıyafet.
ıslak mendil-bebek bezi göğüs pedi kendime terlik koydum:)
rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin:)